Aniu, to bardzo miłe, co piszesz, dziękuję

Bardzo się cieszę, ze zaraziłaś się "ziołomanią"

Gdybyś miała kłopot ze zdobyciem jakiegoś zioła, chętnie Ci podeślę, jeśli tylko u mnie będzie rosło. A te dwubarwne dziwaczki dostałam od Marioli 54 .
Ewciu, nie wiem, czy wiele osób zaraziłam, ale jadna sie przyznała ;)
Jeżeli roślinka, o której mówisz, jest trochę podobna do tymianku, to moze to byż jakaś macierzanka. Ale tylko jedna macierzanka jest ziołem, pozostałe, to roslinki ozdobne

Może masz tę cytrynową, o której słyszałam na forum?
W doniczkach to ja w ogóle mało co hoduję, bo jakoś mi nie wychodzi

W doniczkach ziemia szybciej przesycha i trzeba częściej podlewać, a ja zapominam
Czekam na zdjęcia tajemniczej roslinki
Nalewko, dziękuję Ci serdecznie za uznanie

To prawdziwy miód dla "ziołowej duszy"

Myslałam juz dawno, o założeniu wątku ziołowego, tylko nie byłam pewna czy podołam. W swoim ogródku czuję sie trochę pewniej

Ale gdyby moderatorzy uznali, ze warto wydzielić taki wątek, to nie miałabym nic przeciwko temu, żeby wszystkie moje posty o ziołach do niego przenieść. Wówczas pozostali forumowicze mogliby uzupełniać je i dzielić się własnymi doświadczeniami w uprawie ziół.
Jak chodzi o miętę, to jest wiele odmian, chociaż nie wszystkie są ziołami. Ale jak uzbierałaś aż siedem?! Pokaż koniecznie zdjęcia!
Jeżeli masz nasionka floksów w takich 3 kolorach, jak moje na zdjęciach, to rzeczywiście, nie chcę ich pomnażać

, ale nasionka ostróżki hiacyntowej chętnie Ci wyślę
Grażynko, dziękuję! Nie wiem, jak ja przeoczyłam ten przepis? Rzeczywiście to coś dla mnie!