Mój ogród - eukomis cz.2
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu mnie też te galaretki smakuja jak będziesz w potrzebie to pisz .Jeżeli chodzi o hibcie to bym ci radziła na zimę go opatulić trochę bo jest młody, ja tak robiłam w pierwszym roku po posadzeniu w następnym roku już sobie sam poradzi . W tym roku różowego musiałam przyciąc na wiosnę bo bardzo się rozrósł i chyba go za mocno ciachłam bo mi jakoś słabo zakwitł i na dzień dzisiejszy juz nie ma pąków myślę ,że w przyszłym roku będzie znów piękny.
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu nie chorują ,kupowałam go razem z moja koleżanką i jej rośnie w słoncu i wcale o niego nie dba i ma ładny. a moje były chuchane i dmuchane i na zimę otulane i szlak trafił.w szkółce mi powiedziała pani że po prostu szczepienie musiało być zarażone jakąć bakterią.A wiesz ,że choroby roślin sie roznoszą tak więc straciłam oba klony.Na wiosne kupię znowu bo mi się one bardzo podobają. Śmiało możesz kupić ten klon jest po prostu śliczny. Ja miałam :"Aureum"Widziałam odmiane "Corallinum "pięknie przebarwiony w jesieni na szkarłatnie to po prostu jeden płomień.Ładny jest też klon "Dissectum"
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko. Mam dwa klony palmowe atropurpureum i orenge dream,jakby mi umarły to bym się chyba zapłakała na śmierć, a moje były takie maleństwa kupione, bo duże były dla mnie za drogie. Chcę je na zime opatulić agrowłuknina - a ty czym to zrobiłaś?
Halinko wczoraj byłam u cioci, która ma odmianę funki, ktorej nie mam (ja wielu nie mam bo przeciez dopiero zaczynam
) i mam do ciebie pytanie - czy można jeszcze teraz wziąść sadzonkę, czy lepiej zrobić to wiosna??
Zerknij tez na pw
Halinko wczoraj byłam u cioci, która ma odmianę funki, ktorej nie mam (ja wielu nie mam bo przeciez dopiero zaczynam
Zerknij tez na pw
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3