Moi zieloni domownicy cz.2
- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko ,czyżby już miała zamiar kwitnąć ta szczepka ode mnie ? Jeśli tak to gratuluję !
Mnie niestety szczepki które dostałam od ciebie i od siostry nadal odmawiają współpracy . Ani nie padły ,ani nie widać żadnych oznak chęci do rośnięcia . po prostu są i nic więcej . Próbowałam też ukorzeniać szczepki swojego hibiskusa i też odmawiają współpracy .Coś mi sie nie farci z ukorzenianiem ostatnio
Na szczęście po tygodniu po zasianiu zaczęła wschodzić trawa na zakładanym trawniku.Trochę nas to pracy kosztowało ,na szczęście teściowa bardzo dużo nam pomogła i poszło szybciej .
U mnie jednak całodzienna praca na działce zakończyła się zasmarkaniem ,a u M znowu odezwał się kręgosłup . Teraz ciagle biegam ze zraszaczem i modlę się o deszcz .
W czwartek zaplanowaliśmy wyjazd na krzewowe zakupy ,więc znowu będę miała zajęcie .
No i wreszciew muszę zaplanować cebulową rabatkę ,bo nakupiłam cebul tulipanów,żonkili,krokusów i szafirków i najwyższa pora żeby to wszystko posadzić .
A i czy już zabieraliście kaktusy z balkonów ? Niby jeszcze pogoda ładna ,ale noce zimne i nie wiem czy to już czas ,żeby je pochować ,czy można je jeszcze zostawić na zewnątrz ?
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje kaktusy nadal stoją na balkonie. Chcę by były tam jak najdłużej. Tak to z tej szczepki od Ciebie. Widać spodobało mu się na balkonie. Mi z ukorzenianiem też ostatnio nie idzie. 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- ewasz29

A wiesz Madziu ,że nie pamiętam ile czasu musiałam czekać na korzonki u skrętników . Ale coś mi się wydaje ,że mniej więcej 2-3 tygodnie wiosną ,bo jesienią to trwało to niestety dużo dłużej .Teraz też parę listków ciachnęłam ,żeby ukorzenić dla teściowej ,no i nie wiem jak długo teraz będę czekać na korzonki .

Może jeszcze troszkę uaktualnię i wstawię parę zdjęć
Większość to tegoroczne ,,zdobycze''od WAS !!!

No i na koniec niezmordowany hibiskus i zielistka , podarowana mi chyba z serca ,bo poraz pierwszy doczekałam sie tak pięknie rosnącego u mnie okazu ( a mam jeszcze też niezgorszą całą zieloną ,tylko fotkę muszę jej strzelić )

Może jeszcze troszkę uaktualnię i wstawię parę zdjęć

No i na koniec niezmordowany hibiskus i zielistka , podarowana mi chyba z serca ,bo poraz pierwszy doczekałam sie tak pięknie rosnącego u mnie okazu ( a mam jeszcze też niezgorszą całą zieloną ,tylko fotkę muszę jej strzelić )

- Mama Aguni
- 1000p

- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Pięknie Ci wszystko rośnie! Hibek kwitnie niezmordowanie i jest w doskonałej kondycji - moje niestety kapryszą, jakoś nie znajdujemy czasem wspólnego języka.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wszystkie kwiatuszki piękne.
Ale najbardziej spodobały mi się begonia, zielistka i hobbitek.
Zielistka rzeczywiście fajnie wybarwiona. 8)
Ale najbardziej spodobały mi się begonia, zielistka i hobbitek.
Zielistka rzeczywiście fajnie wybarwiona. 8)
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- ewasz29

Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa .Aniu roślinki od ciebie mają się dobrze . Te listki które przetrwały mają już korzonki i nawet chyba tworzą młode roślinki
.Fikus troszkę kaprysi po wsadzeniu do ziemi ,ale mam nadzieję ,że jednak da sobie radę ,bo bardzo mi na nim zależy . Sansewierka na razie milczy ,ale rozetka jest ładnie zielona i chyba podrosła .
Zresztą mam znowu parę fotek z młodzieżą i nie tylko
Kaktusy :

zielistka

Alokazja puszcza nowy listek ( i w tle coś smakowitego przez przypadek
) 
No i maluchy gloksyniowe .
Część fiołkowych maleństw
A teraz zmykam do podlewania wschodzącego trawnika
Zresztą mam znowu parę fotek z młodzieżą i nie tylko
Kaktusy :

zielistka

Alokazja puszcza nowy listek ( i w tle coś smakowitego przez przypadek