Ogródek Pszczółki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mag pisze:Wiesiu, ależ u Ciebie piękna jesień, taka nie jesienna... wszystko tętniące życiem i soczyste. Fakt zmieniła się tonacja, ale mimo to ja tam jesieni u Ciebie nie widzę :lol:
Magdziu, jesień już niestety za progiem i słońce już niżej nad horyzontem i mniej grzeje. A od listopada aż do
marca to już tylko się ślizga i duża część ogrodu jest w cieniu bo jesteśmy po spadającej nachylonej na północ stronie
wzgórza. I wtedy dopiero jest smętnie w ogrodzie.
Ale póki co korzystam i zapraszam serdecznie
;:145 ;:145 ;:145
Buziaczki ;:100
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Wiesiu za zdjęcia. ;:180
Rudbekie też bardzo lubię i mam ich pełno.
Te słoneczka rozświetlają o zachodzie słońca cały ogród.
Miłego wieczoru. ;:196 ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Obrazek

Witam
Chodziłem po Twoim ogrodzie i spodobały mi się te kwiaty w kształcie niebieskiej kuli.Co to jest?? :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

kogra pisze:Dzięki Wiesiu za zdjęcia. ;:180
Rudbekie też bardzo lubię i mam ich pełno.
Te słoneczka rozświetlają o zachodzie słońca cały ogród.
Miłego wieczoru. ;:196 ;:100
Grażynko, dla Ciebie również.
Uściski ;:196
Fallenangelv pisze: Witam
Chodziłem po Twoim ogrodzie i spodobały mi się te kwiaty w kształcie niebieskiej kuli.Co to jest?? :D
Fallenangelv, bardzo milo mi Cię gościć. Te niebieskie kulki to jest przegorzan Echinops ritro odmiana 'Veitch's
Blue'. Zapraszam częściej.
;:100
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu po prostu cudnie :D Bajeczne zawilce, uwielbiam je :D moje maluszki, dopiero zakwitną w przyszłym roku. Rudbekia śliczna, tak długo zdobi ogródek, że naprawdę warto mieć ją w każdym ogródku :D
x-d-a

Post »

Wiesiu, moje tegoroczne sadzoneczki ukorzeniają się w doniczkach i na razie stoją na dworze, ale w pażdzierniku powędrują do jasnego, nieogrzewanego pomieszczenia. Mam w domu takie, to cała góra, która jest nieużywana i czeka na remont. Tam podlewam je od czasu do czasu, troszkę uszczykuję, żeby się rozkrzewiły, a w maju - do skrzynek!
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Fallenangelv, bardzo milo mi Cię gościć. Te niebieskie kulki to jest przegorzan Echinops ritro odmiana 'Veitch's
Blue'. Zapraszam częściej.
;:100[/quote]

Dziękuję.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Wiesiu....
Nie było mnie na forum trochę, ale miałam nieźle zakręcony czas ostatnio... :roll: Powiem krótko: remonty :roll: :roll:
Śliczne, klimatyczne zdjęcia Wiesiu. Bardzo urokliwie jest u Ciebie... :)
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Wiesiu, jak zwykle, niezwykle pięknie i kolorowo u Ciebie. Jak ty się świetnie bawisz tymi kombinacjami kolorów, kontrastów czy nastrojów. Widzę, że wiele kwiatów jest w donicach i bardzo ładnie to wygląda, a jednocześnie pozwala i prowokuje do ciągle nowych aranżacji. Nieznajomość roślin w moim wypadku, powoduje,że nie wiem jaka roślina może funkcjonować w donicy a jaka nie. Gdy pytam w sklepie to oni raczej wszystko widzą w gruncie. A tymczasem widzę u Ciebie w donicy piękną dorodną różyczkę i inne interesujące kwiatki, których nazw nie znam, choć wiele z nich spotykam na codzień w miasteczku, czy też w okolicznych ogrodach. No i nie mogę wyjść z podziwu, gdy widzisz kwiatek i mówisz: „Ooo, róża Kafarów”, albo jeszcze bardziej tajemniczo: „Oo, schzostylis” a dla mnie to tylko kwiatek z jakąś tam nieokreśloną nazwą i specyfiką, szczególnością, nie mówiąc o wymaganiach. Swoją drogą jakże łaskawy jest świat roślin, może w nim funkcjonować pełna wiedzy Pszczółka - Wiesia i ja, choć amatorka – Fela :D .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie wieczorkowo i niedzielnie
AGNESS pisze:Wiesiu po prostu cudnie :D Bajeczne zawilce, uwielbiam je :D moje maluszki, dopiero zakwitną w przyszłym roku. Rudbekia śliczna, tak długo zdobi ogródek, że naprawdę warto mieć ją w każdym ogródku :D
Agnieszko, cieszę się bardzo że Ci się u mnie podoba i zapraszam gorąco
Buziaczki ;:6
dala pisze:Wiesiu, moje tegoroczne sadzoneczki ukorzeniają się w doniczkach i na razie stoją na dworze, ale w pażdzierniku powędrują do jasnego, nieogrzewanego pomieszczenia. Mam w domu takie, to cała góra, która jest nieużywana i czeka na remont. Tam podlewam je od czasu do czasu, troszkę uszczykuję, żeby się rozkrzewiły, a w maju - do skrzynek!
Daluniu najdroższa, jakie masz szczęście posiadać takie pomieszczenie w domu. To prawdziwy skarb. A u mnie
za ciepło od strychu do piwnicy conajmniej 22 stopnie. Nic nie da rady przechować poza palmą.
Milutkiego wieczorka ;:79
Fallenangelv pisze: Dziękuję.

Pozdrawiam i życzę % 3ego wieczoru :D
Fallenangelv, nie ma za co. Tobie również. :wit :wit :wit
evluk pisze:Witaj Wiesiu....
Nie było mnie na forum trochę, ale miałam nieźle zakręcony czas ostatnio... :roll: Powiem krótko: remonty :roll: :roll:
Śliczne, klimatyczne zdjęcia Wiesiu. Bardzo urokliwie jest u Ciebie... :)
Witaj Ewuniu, nie zazdroszczę remontów ale za to po remoncie to dopiero frajda i zadowolenie.
Uściski ;:196
fela pisze:Wiesiu, jak zwykle, niezwykle pięknie i kolorowo u Ciebie. Jak ty się świetnie bawisz tymi kombinacjami kolorów, kontrastów czy nastrojów. Widzę, że wiele kwiatów jest w donicach i bardzo ładnie to wygląda, a jednocześnie pozwala i prowokuje do ciągle nowych aranżacji. Nieznajomość roślin w moim wypadku, powoduje,że nie wiem jaka roślina może funkcjonować w donicy a jaka nie. Gdy pytam w sklepie to oni raczej wszystko widzą w gruncie. A tymczasem widzę u Ciebie w donicy piękną dorodną różyczkę i inne interesujące kwiatki, których nazw nie znam, choć wiele z nich spotykam na codzień w miasteczku, czy też w okolicznych ogrodach. No i nie mogę wyjść z podziwu, gdy widzisz kwiatek i mówisz: „Ooo, róża Kafarów”, albo jeszcze bardziej tajemniczo: „Oo, schzostylis” a dla mnie to tylko kwiatek z jakąś tam nieokreśloną nazwą i specyfiką, szczególnością, nie mówiąc o wymaganiach. Swoją drogą jakże łaskawy jest świat roślin, może w nim funkcjonować pełna wiedzy Pszczółka - Wiesia i ja, choć amatorka – Fela :D .
Felu, wiele kwiatów dobrze znosi donice byle tylko były odpowiednio duże, donice oczywiście a nie kwiaty, no i
nie trzeba zapominać o podlewaniu. Dużo róż i krzaczków też się w nich dobrze czuje.
Feluś, ja też jestem amatorka tylko może z troszkę dłuższym stażem niż ty, ale te różne roślinki to sama się nie
obejrzysz i będziesz je znała doskonale. Na początku wydaje się że jest ich dużo a na koniec wydaje się że cały czas
widzi się te same i nic nowego do odkrycia.
A Tobie pozazdrościć bo całe to odkrywanie masz jeszcze przed sobą.
Buziaczki ;:2
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam cieplutko choć jesiennie

W ogródku mało zmian i mało kwiatów. Pokażę wam więc kilka ujęć z Paryskiego Parku Kwiatowego który znajduje się w Vincennes pod Paryżem.

Tą jesienną porą można tam podziwiać piękną kolekcję dalii. Oto kilka okazów bez nazw niestety, bo większość to są
nowe odmiany które starują w konkursie. Ale dość już tego gadania i czas na oglądanie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tylko taka mała próbka. Wieczorem wrzucę więcej jeśli Wam się podobają.

Buziaki na mile popołudnie. :wit :wit :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu dalie bajeczne :D niektóre tak piękne, że aż aż zachwyt ogarnia :shock: :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cudne :shock: :shock: :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Genialny pomysł z tymi kratkami :shock: U mnie dalie zawsze brzydko się pokładają... muszę coś takiego wykombinować na przyszły rok :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochane wieczorowo
AGNESS pisze:Wiesiu dalie bajeczne :D niektóre tak piękne, że aż aż zachwyt ogarnia :shock: :D
Agnieszko, dalie są tak różnorodne i bajecznie kolorowe. Tylko trzeba niestety polubić wykopywanie bulw co roku
;:1
Buziaczki ;:196
kogra pisze:Cudne :shock: :shock: :shock:
Grażynko, zgadzam się całkowicie ... ;:108 ;:108 ;:108
Gorące uściski ;:79
mag pisze:Genialny pomysł z tymi kratkami :shock: U mnie dalie zawsze brzydko się pokładają... muszę coś takiego wykombinować na przyszły rok :lol:
Magdziu, też probuję je podwiązywać jak się da ale one mają takie ciężkie kwiaty że chyba nic nie pomoże, no
chyba żeby taka kratka.
Milego wieczorka ;:100 ;:100 ;:100

To dołożę jeszcze kilka dalii na piękne sny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milej nocki ;:19 ;:19 ;:19
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”