Moje miejsce na ziemi - Agnieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

no to jeszcze zdjęcia wrzosowiska. Generalnie zamysł jest taki że pomiędzy kępami wrzosów będą rosły jeszcze wrzośce.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieś cudowne różyce, a t pomarańczowa to dosłownie cudo :D Wrzosowisko świetnie się prezentuje, śliczne roślinki je zamieszkały
:D Jeszcze długo będą cieszyły kolorkami :D
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Piękny masz ogródek Agnieś i tyle miejsca stwarzającego nowe możliwości. Rabatki z szyszkami wyglądają odlotowo - też mam je w planie na nowej rabacie. Pokaż, kompozycję z wrzosami w całości :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

Izabel moje wrzosowisko pokazałam na końcu poprzedniej strony. Ponieważ większość z nich jest dopiero posadzona, więc nie widać ich za bardzo. Tych starszych mam ledwie 10 szt :D
pozdrawiam i zapraszam jeszcze
Agnieszka
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko!
sporo pracy i zapału włożyłaś w swój ogród - ja dopiero zaczynam tworzenie swojego, jeszcze nawet nie mam konkretnej koncepcji, tylko jakieś myśli takie ulotne... bo najpierw muszę chwaściory zwalczyc, potem będę planowac. albo może poplanuję w zimę, jak pracy w ogrodzie nie będzie?...
przeokrutnie podobają mi się Twoje malwy, peonie, ostróżki, taki klimat "babcinego ogródka" bardzo mi odpowiada, wiem, że na pewno gdzieś sobie podobny kącik stworzę. zaimponowały mi Twoje lawendy - w poprzednim ogrodzie posadziłam jedną, pięknie rosła, ale za skarby nie chciała się wysiac :twisted:

no i imponująca kolekcja oleandrów..., zazdraszczam ;)

a u mnie nie chcą jeszcze przecenic wrzosów, niedobrzy :!: :D

pięknie się całośc prezentuje, wiele jeszcze możesz zdziałac. będę Cię odwiedzac i podpatrywac
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Agnieszko! Jeszcze nie zobaczyłem całości, bo mi internet szwankuje, ale już mi się podoba :) Rośliny ładnie wkomponowane, widać dbałość i zamiłowanie do kwiatów. Masz duże pole do popisu na takim obszarze, choć wiem, że początkowo trudno to ogarnąć. Znam to z własnego podwórka. Ale oby się nie zniechęcać tylko robić to, co lubimy :)
Awatar użytkownika
paulina.sz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 wrz 2009, o 11:20

Post »

ten pomysł z szyszkami podkradam bezapelacyjnie :lol:

moje wrzosy tez małe może w koncu dziś skończe to będą fotki
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, byłam u Ciebie już wiele razy i powiem Ci, że niesamowitą wartością, której ja nie posiadam są piękne schodki drewniane, studnia i poniemiecki dom który będzie stanowił piękne tło. Ja niestety wszystko muszę budować od początku. Co do lawendy, to nie wiem co stanowi klucz do jej samodzielnego rozsiewania. Może ścinałaś kwiaty za szybko (ja zawsze parę zostawiam). Wokół lawendy mam ściółkę kora, trochę piasku. Może w tym piasku im dobrze :roll:

Jacku, dziękuję za miłe słowa i zapraszam jeszcze go siebie :D

Paulinko koniecznie musisz się w końcu pochwalić swoim ogrodem. Czekam na zdjęcia.
A co do szyszek to jedna praktyczna rada; bezpośrednio przy wrzosach trzeba dać korę, bo szyszki jak są mokre, to się zamykają i uszkadzają wrzosy.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Agnieszko pięknie u ciebie i oczko też już ukończone, roślinki śliczne najbardziej różyczka mi wpadła w oko :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Agnieszko tak u Ciebie sielsko i anielsko, że wychodzić się nie chce. Piękne malwy i ostróżki i budleje słoneczniki. Mój ogród się dopiero buduje więc parę rzeczy sobie nawet podpatrzyłam i będę je u siebie projektować. Zdaje się, że obie jesteśmy z naszych polskich kresów i dlatego jeszcze podwójnie mi miło. Ciekawa jestem jak dbasz o piwonie, że sątak dorodne. Czy śmierdzący zabieg to śmierdzielnica z pokrzyw i skrzypu ?
Awatar użytkownika
paulina.sz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Wczoraj 3h walczyłam z wrzosowiskiem i prawie gotowe, dziś kora i wrzuce fotki :D
Moj ogrod dopiero powstaje i jakos wstyd mi zamieszczac zdjecia jak patrze na wasze :oops: Dzięki Wam mam wiele pomysłów które zrealizuje dopiero w przyszłym roku a zimowy sezon zamierzam poswiecic na doksztalcanie w temacie
Wczoraj odkryłam tu powojnik Multi Blue i okazalo sie ze hodowcy są niedaleko mnie wiec moze jeszcze sie zaopatrze w tym roku tylko nie wiem czy będę mogla posadzic go w donice i na taras czy przezimowac w domu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Koniecznie wstawiaj zdjecia !
Za rok sama będziesz zdziwiona ze tak to wyglądało :D
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

madziarynka pisze:Ciekawa jestem jak dbasz o piwonie, że sątak dorodne. Czy śmierdzący zabieg to śmierdzielnica z pokrzyw i skrzypu ?
Gorzej Madziu,
dwa wiadra gnojówki od sąsiadki własnymi rękami przytargane i wlane przed posadzeniem piwonii. Teraz to sypię nawóz do roślin kwitnących na wiosnę i to wszystko. :D
Awatar użytkownika
paulina.sz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:x :lol: no ale efekty są
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Pieknie u Ciebie! Skąd bierzesz tyle szyszek... chodzisz do lasu czy kupujesz? Podoba mi się to bardzo! :D
Katarzyna, zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”