Mój ogród- mariasen cz.4
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Już wróciłam, jutro wstawię zdjęcia nowych nabytków.
Polu, Horstman jest niesamowity, mam go od niewielkiej sadzonki, a teraz ma ponad dwa metry i chyba naprawdę przypomina drzewca.
Ado, staram się nie wprowadzać do ogrodu traw, które się rozłażą. Jedynie wydmuchrzyca musi być jakos opanowana,pozostałe to piękne zwarte kępy
Mario, to pozostałość po zlikwidowanym zbiorniku na wodę, trudno to nazwać oczkiem.
Mariusz, jakoś przegapiłeś, a cedr jest już całkiem spory
_oleander_, nie mam jeszcze wielu gatunków ale najgorsze, że nie mam już na nie zbyt dożo miejsca. Jutro zrobię zdjęcia kurzych łapek konwalnika. No i nowych nabytków.
Jolu, był kiermasz w Szczecinie, chciałam nawet zrezygnować z wyjazdu ale musiałam pojechać do mojej Mamy i przy okazji powiększyłam swoją kolekcję.
Iga, mam nadzieje, że konwalnik ładnie rośnie u Ciebie. Ciekawe czy dostałaś z cyklamenem zapomniałam, że rosną razem.
Polu, Horstman jest niesamowity, mam go od niewielkiej sadzonki, a teraz ma ponad dwa metry i chyba naprawdę przypomina drzewca.
Ado, staram się nie wprowadzać do ogrodu traw, które się rozłażą. Jedynie wydmuchrzyca musi być jakos opanowana,pozostałe to piękne zwarte kępy
Mario, to pozostałość po zlikwidowanym zbiorniku na wodę, trudno to nazwać oczkiem.
Mariusz, jakoś przegapiłeś, a cedr jest już całkiem spory
_oleander_, nie mam jeszcze wielu gatunków ale najgorsze, że nie mam już na nie zbyt dożo miejsca. Jutro zrobię zdjęcia kurzych łapek konwalnika. No i nowych nabytków.
Jolu, był kiermasz w Szczecinie, chciałam nawet zrezygnować z wyjazdu ale musiałam pojechać do mojej Mamy i przy okazji powiększyłam swoją kolekcję.
Iga, mam nadzieje, że konwalnik ładnie rośnie u Ciebie. Ciekawe czy dostałaś z cyklamenem zapomniałam, że rosną razem.
-
x_P-42
- mariasen

Polu, u mnie ptasie łapki rosną w półcieniu, chyba dobrze im tam.
Dalu, u mnie świecznice simplex pięknie rosną w półcieniu, ciemno listne są bardzo atrakcyjne, a zielono listne jeszcze nie rozwinęły kwiatów wiec dopiero się przekonam.
Jacku, sośnica przezimowała i mam nadzieję, że będzie sobie radzić. Jest piękna.
Moniko, dziękuję, miło że zajrzałaś
Dawid, witaj
Dalu, u mnie świecznice simplex pięknie rosną w półcieniu, ciemno listne są bardzo atrakcyjne, a zielono listne jeszcze nie rozwinęły kwiatów wiec dopiero się przekonam.
Jacku, sośnica przezimowała i mam nadzieję, że będzie sobie radzić. Jest piękna.
Moniko, dziękuję, miło że zajrzałaś
Dawid, witaj
- mariasen

Polu, Olu , kupiłam malwę drzewiastą , czosnek z pasiastymi listkami (bardzo intensywnie pachniał w przedziale
) lirope Ledobouria coperi, trójlista, miłka amurskiego pełnego, bodziszka o pstrokatych listkach, miodunkę, trzy cyklameny różowe i białe o innych listkach niż te, które mam. Wszystko jest w ogrodzie wiec jutro dokładniejszy opis.

- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaka szkoda,ze się nie spotkałysmy
Było kilka osób z forum a darob66-Marzenka miała swoje stoisko.Nie wiedziałam ,ze masz przyjechać
Szkoda,ze te Targi pokryły się z Targami w Berlinie.Znajomi byli i to co pokupowali to rewelacja.Jeszcze takich odmian nie widziałam.Na wiosnę muszę pojechać obowiązkowo.Tam bys dopiero poszalała
,ale i tu fajne rzeczy kupiłaś 
Szkoda,ze te Targi pokryły się z Targami w Berlinie.Znajomi byli i to co pokupowali to rewelacja.Jeszcze takich odmian nie widziałam.Na wiosnę muszę pojechać obowiązkowo.Tam bys dopiero poszalała
- mariasen

Aniu, spotkałyśmy się przelotnie, byłam z Izą. Może wybiorę się kiedyś na te targi Berlina
Piterku, na wystawie w Chorzowie też na pewno będą piękne rośliny. Jak będę sadzić czosnek to zobaczę może uda się oderwać kawałek.
Moniko, jestem zadowolona z zakupów, gdyby nie to, że pojechałam pociągiem kupiłabym dużo więcej roślin.
A to zdjęcia
Malwa drzewiasta, czosnek

geranium Jester Jacke, ornithogalum nana

cyklameny, lirope

miodunka i epimedia od Izy, dziękuje Izuś

Piterku, na wystawie w Chorzowie też na pewno będą piękne rośliny. Jak będę sadzić czosnek to zobaczę może uda się oderwać kawałek.
Moniko, jestem zadowolona z zakupów, gdyby nie to, że pojechałam pociągiem kupiłabym dużo więcej roślin.
A to zdjęcia
Malwa drzewiasta, czosnek

geranium Jester Jacke, ornithogalum nana

cyklameny, lirope

miodunka i epimedia od Izy, dziękuje Izuś