U Lesi
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu - witaj u mnie w ogrodzie, cieszę się z Twojej rewizyty i w naszym ogródku możesz siedzieć ile chcesz i ile zapragniesz, zawsze będziesz miłym gościem. Czy ja wiem, czy jest prościej zakładać ogród na pustej działce
ja z miłą chęcią zastałabym kilka starych sosen albo brzóz, które u Ciebie rosną... Póki co niecierpliwie czekam, aż moje nasadzenia urosną.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- JLG

Asiu - planuję wziąć dzień wolnego w nadchodzącym tygodniu, czekam tylko kiedy przyjdzie paczka z Multifiori. Przyznam, że trochę słabo mi jak pomyślę co mnie czeka, trawnik nie był koszony chyba od 2-3 tyg., chwasty nie popielone, poza sadzeniem czeka mnie jeszcze powiększanie rabat. Ufff. Nie miała baba kłopotu, to sobie wymyśliła ogród.
- dominikams

- JLG

Dominiko - poczynając od ogrodzenia, gdzie przęsła są w "V" rośnie morela Early Orange, wiśnia Łutówka i bez, który udaje drzewo. Zawsze marzyła mi się choć jedna jabłoń, ale póki co nigdzie nie mogłam znaleźć koszteli szczepionej na karłowatej lub półkarłowatej podkładce - fakt nie szukałam zbyt intensywnie, wiem, że najlepiej zamówić takie drzewko u hodowcy sadownika.
Priamie - uwielbiam wiosenne kwiaty, zwłaszcza tulipany - nawet w moje wiązance ślubnej zażyczyłam sobie aby były tulipany.
Priamie - uwielbiam wiosenne kwiaty, zwłaszcza tulipany - nawet w moje wiązance ślubnej zażyczyłam sobie aby były tulipany.
- dominikams

- dominikams

- JLG

akurat to co panujesz to prawdziwy majstersztykdominikams pisze:Tak, w pewnym sensieJLG pisze:Czytałam u Ciebie, że jednak postanowiłaś ocalić morelę![]()
Ja też swoją morelę będę przesadzać - jest na terenie gdzie są dość mocno wyczuwalne prądy powietrza, a wczesno kwitnące kwiaty moreli są dość wrażliwe na wiatr. Przęsła na razie skutecznie zmniejszyły ilość wiatru w ogrodzie (zrobiło się naprawdę zacisznie), ale za jakiś czas morela przerośnie na wysokość przęseł, nie mówiąc o tym, że duże drzewo przesadza się znacznie trudniej.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Odpowiadam w Twoim wątku
Wszyscy piszą, że w pierwszym roku po posadzeniu róż się nie nawozi, czyli zrobiłaś słusznie nie dając im niczego.
Słabo kwitną, bo jeszcze malutkie, rozkręcą się
Może już jesienią też nie dawaj nawozu, ale warto by się poradzoć np. Deirde - ona jest fachowcem.
Ja wiosną daję kompost i przekompostowany obornik, no i teraz wiem, że jednak po kwitnieniu powtarzające potrzebują zasilania.
Tak więc pod koniec czerwca/początek lipca będzie jakiś specjalistyczny do róż.
Wszyscy piszą, że w pierwszym roku po posadzeniu róż się nie nawozi, czyli zrobiłaś słusznie nie dając im niczego.
Słabo kwitną, bo jeszcze malutkie, rozkręcą się
Może już jesienią też nie dawaj nawozu, ale warto by się poradzoć np. Deirde - ona jest fachowcem.
Ja wiosną daję kompost i przekompostowany obornik, no i teraz wiem, że jednak po kwitnieniu powtarzające potrzebują zasilania.
Tak więc pod koniec czerwca/początek lipca będzie jakiś specjalistyczny do róż.
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Joasiu
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem
Bardzo szybko i pięknie realizujesz swoje plany
Dzielnie pokonujesz wszelkie przeszkody
i podążasz dalej
Gratuluję!!!!
relacja z obchodów Dnia Działkowca w moim wątku ...
ale chciałam Ci powiedzieć, że oprócz hortensji Limelight kupiłam jeszcze hortensję dębolistną i "'LE VASTERIVAL"
Pozdrawiam ...
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem
Bardzo szybko i pięknie realizujesz swoje plany
Dzielnie pokonujesz wszelkie przeszkody
JoasiuJLG pisze:Ja też przyłączam się do gratulacji (w pełni zasłużyłaś!!!!) - koniecznie zdaj relację.
Mnie tez strasznie korci co za 2 hortensje jeszcze kupiłaś poza Limelight...
Pozdrawiam ...
- JLG

Anulko - bardzo ciesze się z Twojej wizyty. Dziękuje za miłe słowa, to strasznie podbudowuje i zachęca do dalszej pracy
Zaraz biegnę do Twojego wątku zobaczyć szczegółową relację.
Obie hortensję piękne - zwłaszcza dębolistna teraz na jesieni pokaże swoją urodę. Le Vasterival jest jedną z piękniejszych hortensji, myślę, że będziesz z nich bardzo zadowolona.
Zaraz biegnę do Twojego wątku zobaczyć szczegółową relację.
Obie hortensję piękne - zwłaszcza dębolistna teraz na jesieni pokaże swoją urodę. Le Vasterival jest jedną z piękniejszych hortensji, myślę, że będziesz z nich bardzo zadowolona.