A ja się dziś u Ciebie pojawiam z fotkami z wczorajszego spaceru po rewitalizowanych terenach wokół Radiostacji Gliwickiej Powstała nowa, wysmakowana przestrzeń do spacerów i spotkań... trochę na uboczu, ale warto zobaczyć
Muszę się jeszcze kiedyś wybrać wieczorem - maszt zyskał nowe oświetlenie w technologii LED... podobno w czterech kolorach ale takie zdjęcia to już wyższa szkoła jazdy
Hejcia Gosiu no wygląda to imponująco. Widziałem kiedyś stare fotki i nie było to tak ładne jak teraz.
Ale powiem szczerzę że brakuję mi tam drzew. Jakoś chyba mało ich posadzili albo są tak młodziutkie
że na efekt poczekamy Krysiu no Masz rację to istne cudo, mistrzostwo świata. Bardzo ładna i już zwróciłem na nią uwagę u Ciebie na działce
jak tak cichaczem się przespacerowałem Krzysiu no masz rację też tak się nas wiatrem zastanawiałem a w tym sezonie wieję i to nieźle Basiu dziękuję za wizytę. Muszę koniecznie zajrzeć do Ciebie
A cóż to za piękna pstrokacizna na pierwszym zdjęciu?
A drzewek tam chyba rzeczywiście nie ma - pod tą radiostacją
Są kratki, po których ma się piąć winobluszcz... ale ogólnie chyba ma być taka "płaska" przestrzeń... są dwie fontanny z tzw. stabilną taflą wody... wieża się w nich przegląda
Ale w tym surowym otoczeniu znacznie zyskała...
Ho a ta piękność to krzewuszka cudowna odmiana taka pstrokata
A z radiostacją masz rację wydaję się na większą niż jest jak drzew nie ma w około. A pomysł
z pnączami rewelka
A to jest bluszcz
Mam mini krzewuszkę... pstrą... ale czy taką?
A taki bluszcz widziałam na wyszehradzkim cmentarzu... zastanawiał mnie bardzo, bo myślałam, prawdę mówiąc, że to jakaś bluszczolistna hortensja pnąca
Ja też tak patrzę i widziałem tam rdesta ale podchodzę
a to bluszcz. Ten też rośnie na starym cmentarzu na francuskiej w Katowicach
Sam środek miasta niemal
Widzę, że też nie marnowałeś czasu ja chyba założe odrębny wątek na zdjęcia z zoo w Berlinie i Pradze, ale i ogrodów botanicznych bo taki był motyw przewodni moich wakacji ale na poczatek coś u siebie dodam