Prawdziwy efekt będzie dopiero wiosną, jak roślinki rozrosną się i zakwitną
 Prawdziwy efekt będzie dopiero wiosną, jak roślinki rozrosną się i zakwitną  ja większość roślin dzieliłam i odmładzałam, część to są powsadzane same sadzonki, jak np smagliczka, czy starsze goździki, ponieważ były to już zbyt rozrośnięte i ogołocone od dołu krzaczki i konieczne było odmłodzenie. Zostawiłam jeszcze kilka wolnych miejsc na roślinki, które dopiero kupię, ponieważ mam jeszcze trochę wymarzonych, ja w ogóle kocham skalniaczkowe roślinki
 ja większość roślin dzieliłam i odmładzałam, część to są powsadzane same sadzonki, jak np smagliczka, czy starsze goździki, ponieważ były to już zbyt rozrośnięte i ogołocone od dołu krzaczki i konieczne było odmłodzenie. Zostawiłam jeszcze kilka wolnych miejsc na roślinki, które dopiero kupię, ponieważ mam jeszcze trochę wymarzonych, ja w ogóle kocham skalniaczkowe roślinki  Roślinki planuję prowadzić w niewielkich kępach, nie pozwolę im się rozrosnąć jak na poprzednim skalniaku, ponieważ, mimo, że może większe kępy wyglądają piękniej, ale jest tak dużo roślinek, które chcę mieć, że muszę je odchudzać
 Roślinki planuję prowadzić w niewielkich kępach, nie pozwolę im się rozrosnąć jak na poprzednim skalniaku, ponieważ, mimo, że może większe kępy wyglądają piękniej, ale jest tak dużo roślinek, które chcę mieć, że muszę je odchudzać  

Co do kamienia, powiem szczerze, że jego prawdziwy obraz dotarł do mnie dopiero na zdjęciach, wcześniej tego nie zauważyłam
 ale robiłam w takim tempie, że noc dziwnego
  ale robiłam w takim tempie, że noc dziwnego  

Kiciuś intensywnie mi pomagał

gdzie ja tam i on
  gdzie ja tam i on  najchętniej kopał, tam gdzie ja właśnie sadziłam, pomocnik super, mam nadzieję, że to kopanie w skalniaku nie zostanie mu na dłużej
  najchętniej kopał, tam gdzie ja właśnie sadziłam, pomocnik super, mam nadzieję, że to kopanie w skalniaku nie zostanie mu na dłużej  wcześniej tego nie robił
  wcześniej tego nie robił 

Wygląda, ze wszystkie miejsca już zagospodarowane? ... Czy zostawiłas jeszcze wolne miejsca na nowe rosliny? Bardzo jestem ciekawa, jak Twój skalniak zaprezentuje się wiosna, bo niewątpliwie to jest właśnie "czas skalniaków"
 Wygląda, ze wszystkie miejsca już zagospodarowane? ... Czy zostawiłas jeszcze wolne miejsca na nowe rosliny? Bardzo jestem ciekawa, jak Twój skalniak zaprezentuje się wiosna, bo niewątpliwie to jest właśnie "czas skalniaków" 

Kupowałaś kamienie?
 Kupowałaś kamienie?