Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja tam widzę same plusy-brak umytych okien na Wielkanoc :;230.
Jeden kłopot z głowy :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ale KTOS musi robić te sadzonki :roll: :lol: :lol: .........doczekałam wreszcie "gruboskórnych" i mam :D ........ale mało :(

cmok Eve...........uwielbiam suszone pomidory! ........suszone zalane oliwą z posiekanym czosnkiem.......do tego pszenna buła i można w zimie wspominać "Hawaje' :lol: :lol:

Ewus naucz smoki suszyć pomidory<prosi>

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ewuniu byłam dziś u Tracza ale hortensji nie kupiłam :(
Szukałam Renhy ale jakoś w realu ta odmiana nie do końca mnie przekonała.
Za to mam m. innymi zimowita, lilie św. Antoniego i krokusy :D , przecież z pustymi rękoma nie mogłam wyjść :lol:

Te suszone pomidory to świetny pomysł, szkoda ,że u nas już słonko słabo przygrzewa bo ono mogłoby załatwić pracę piekarnika :wink: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś nawet suszysz pomidory :shock: to z Ciebie prawdziwa gospodarna dziewczyna :lol:

A ogród to masz na prawdę śliczny :roll: jeszcze przed oczami mam Twój skalniak :lol: cudny
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewuś. Serdeczne gratulacje z powodu otrzymania serducha ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś jeszcze nie miałam przyjemności spróbować suszonych pomidorków, muszą być pyszne :D Super wyglądają w tym piekarniku :wink: :lol:
Dalie przepiękne, ja sirota kupiłam sobie w tym roku 2 paczuszki nasion i do tej pory leżą, mam nadzieję, że nie stracą zdolności kiełkowanie do wiosny :roll: :lol: Ach ten brak czasu :roll: Straciłam taki piękny widok :evil:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Krysiu-Ada.kj - ale jesteś spostrzegawcza :shock:
O rany... dostałam serduszko :oops: :oops: taki zaszczyt... :oops: dziękuję, nie spodziewałam się zupełnie :D :D :D

Agnieszko-Agness - za to w przyszłym roku nasionka będą jak znalazł, bylebyś ich za głęboko nie schowała... :lol:

Joluś, to może wpadniesz do mnie na te pomidorki i obejrzeć skalniak w realu, co ?

Basiu-Cynthio - a właściwie powinnam napisać , za Panem Wołodyjowskim... Baśkaaaa i poruszyć wąsikiem, byłaś u Tracza i nie wpadłaś do mnie na kawkę ? ;:78
Szkoda, że nie udało Ci się wybrać coś hortensjowego... ale powiem Ci, że jak kupowałam Kiushiu, to wyglądała tak sobie, a po dwóch latach powala swoimi 30 cm kwiatami :)
Znam to - z żadnego centrum ogrodniczego, rynku, albo wystawy nie udało mi sie wyjść z pustymi rekami, zawsze jakaś zieleninka mi się przypałęta... :D

Jak Smok nie dał się namówic na śliwki, to może da się namówić na suszone pomidory, co ;:109
"Naumiem" Smoka jak się takowe robi... po niedzieli wklepię przepis w Małym co nieco... a niech ma... chociaż wolałbym, żeby Smokini posmakowała osobiście... :D

Agnieszko - i tak by się nie udało, bo sadzonki też muszą mieć dostęp do światła :lol: :lol: i okna też trzeba by umyć, mimo wszystko... :)

i parę późnoletnich fotek ogrodowych...

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu! Gratuluję tytułu i forumowego serduszka!
Ta rabata cienista pod płotem jest super. Myślę o czymś takim. Niestety zamiast ładnego drewnianego płotu mam starą i koszmarną siatkę :(
Ja podobnie - swój eksperyment pomidorowy uważam za udany, ale w przyszłym roku już nie posieje pomidorów - kupię kilka sadzonek i już :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję bardzo Izulku :)
A może na tę "koszmarną siatkę" przymocuj taką matę z bambusa albo patyczków - bardzo fajnie to wygląda, troszkę cieniuje, a na zimę można zdjąć , zwinąć i schować, wtedy dłużej posłuży ... U nas na Forum sa takie ogrodzenia z przyczepionymi matami z różnych materiałów.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

O trafiła mi się rozmowa o suszonych pomidorkach :)

U mnie tyko ja jadam z serami i tez robię bo niestety w sklepach drożyzna...

ale zaczynam suszenie po 10 wrzenia:) Nie wiem czemu hihihihih tradycja taka hihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izulek, jak miło, że zajrzałaś :D Ty u mnie, a ja u Ciebie , buszuję w ogródku... Widziałam Twoje słoneczniki-giganty... no i taką Laskę, co je pokazywała, że aż mi szczenia opadła... :shock: :D :D
i czytałam jak tyrasz na nowych arach... i nie mogę się doczekać fotek z tych działań... :)

Ja mam tak z ogórkami - wkładam tuż przed imieninami Anny... :lol: :lol: tradycyjnie :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Ewcia, ja też czekam na przepis pomidorowy, chętnie spróbuję, choć zapraw robię mało. :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Coś ciągle gdzieś trafiam na suszone pomidorki a ja nawet nie mam pojecia jak smakują ani do czego się nadają :oops:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś jak już wspominałam Smokini - przepis zamieszczę po niedzieli, bo teraz mam urwanie głowy z moją Młodszą - wyprawia na działce 18-kę i od jutra mam ganianie po sklepach i pichcenie, bo sprosiła sobie ze 20 osób... ale niech tam, 18 lat ma się raz... potem to ma się też 18-tki, ale na każdy bok lub wielokrotność... :lol: :lol:

Mariolko - jak smakują - to trzeba spróbować, ja robię z czosnkiem i ziołami, bardzo je lubię... Trzeba ich kupić sporo, bo w trakcje suszenie "znikają" ;) , a używam do mięs jako przystawkę, do serów (genialne), do pizzy, do zapiekanek, sałatek.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Tak to już jest , u mnie już się urodziny wnucząt robi. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”