Witam serdecznie Wszystkich znajomych,zakręconych działkami,ogrodami-pięknem!Ostatnio zamieścilem kilka zdjątek tz"wiejskie klimaty" chodzi o kwiaty które sa z nami od zawsze,ja je pamiętam nawet jak byłem małym "berbeciem"Mają swój urok,piękno....coś czego na pewno nam brakuje w codziennej bieganinie...te kwiaty dedykuję wszystkim "zakręconym"

Teraz czekam na słoneczniki,też mam kilka różnych,ale zdjątka będą za 2tygodnie,ponieważ Sebastian zabiera cyfrówkę nad morze
Jeśli chodzi o tego turkucia,to mogę się podzielić nim,żarty

,teraz sie już uspokoiły,najgorzej jest końcówka kwietnia,cały maj,czerwiec-teraz sobie odpuszczają.Żerować lubieją jak widać wiosennie,a tną wszystko prócz chwastów przynajmniej jest tak u mnie

,uwielbjają młode roślinki,a jak ich nie ma to zadowalaja się nawet różyczkami

Można je zlikwidowac chemicznie,ale musieliby to zrobić wszyscy dzialkowcy,bo inaczej odejdą odemnie do sąsiadów i wrócą w następnym roku

,mozna je łapać w pudeleczka,polewać płynem do mycia naczyń ich chodniki,lecz to tylko walka z wiatrakami

ja już do nich i strat które mi robia jestem przyzwyczajony,ale zęby zaciskam kiedy widzę zjedzony kwiat

Samica składa 250-300 jaj.....naprawdę nie życzę nikomu takich :bebloków"Pozdrawiam serdecznie!!Życzę Wszystkim dużooo