Nowy ogród Jacka cz.3
Siemanko Jacku, ciekawe zastosowanie starych kafli
Ale jeśli mogę coś powiedzieć to może lepiej by to wyglądało , jakbyś zrobił na przemian: kafelka i kamienie. Fajnie by to wyglądało. To tylko taka moja myśl. Co Ty na to ???
Kanny porosły Ci na serio spore i ładnie kwitną. U mnie będzie kwitła i ciemnych liściach .
Kanny porosły Ci na serio spore i ładnie kwitną. U mnie będzie kwitła i ciemnych liściach .
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że i Ty robisz demolkę
Co do kann to faktycznie giganty, moje to jakieś zmutowane bo małe, chyba że taką mam odmianę, albo efekt sadzenia końcem czerwca
Co do kann to faktycznie giganty, moje to jakieś zmutowane bo małe, chyba że taką mam odmianę, albo efekt sadzenia końcem czerwca
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie! Znów ogród idzie w odstawkę z powodu remontu
JoluG, dzięki
Obrzeże zrobiło się samo, bo w tamtym miejscu leżały kafle, które teraz dopiero trafiły na swoje miejsce
A to teraz tak ładnie wygląda, bo musiałem dosypać ziemi, by zrównać kafle z trawnikiem. Docelowo do samych kafli będzie trawa.
Marcin, pomysł Twój bardzo fajny ale trudniejszy do zrealizowania, bo trzeba by dopasować kamienie, zagłębić je, by stanowiły równą powierzchnię z kaflami. Ścieżki kamienne już przerabiałem i sposobem, by dało się po nich chodzić to dobór małych kamieni i wyrównywanie wszystko piaskiem. Mam tak wokół skalniaka.
Mariusz, demolka już była
teraz jest doprowadzanie ogrodu do ładu (demolkę mam w domu
)
A Twoje kanny to chyba rzeczywiście efekt późnego sadzenia (2 miesiące później niż ja) albo taka odmiana.
Grażynko dzięki
, Ty też robiłaś z kamieniami więc wiesz, że nie tak łatwo się z nich układa ścieżkę. Każdy kamień ma inny kształt, wypukłość. To nie kostka. A z kafelkami poszło rach-ciach 
JoluG, dzięki
Marcin, pomysł Twój bardzo fajny ale trudniejszy do zrealizowania, bo trzeba by dopasować kamienie, zagłębić je, by stanowiły równą powierzchnię z kaflami. Ścieżki kamienne już przerabiałem i sposobem, by dało się po nich chodzić to dobór małych kamieni i wyrównywanie wszystko piaskiem. Mam tak wokół skalniaka.
Mariusz, demolka już była
A Twoje kanny to chyba rzeczywiście efekt późnego sadzenia (2 miesiące później niż ja) albo taka odmiana.
Grażynko dzięki
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Jacku, kafle wyglądają rewelacyjnie! Mam takie same z rozebranych pieców, ale jest ich za mało aby zrobić takie cudo jak u Ciebie, obłożyłam nimi pewną rabatkę chwilowo, ale jest brzydka w porównaniu z Twoją:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- JacekP

Bardzo się cieszeę z Waszych odwiedzin i recenzji
Irenko, cieszę się, że masz niebieską lobelię. Ja już mam właściwie dwie, ale tej drugiej jeszcze nie pokazywałem. Zobaczę, którą Ty masz.
A te kamienie koło kafli to nie skalniak. Tam jest tylko obrzeże z kamieni a reszta jest tam tymczasowo, taki zapasik
Agnieszko, dziękuję
Butelek już prawie nie widać obłożone tymi kaflami i kamieniami. Reszta kamieni jest tam tylko chwilowo, bo nie mam żwirku.
Jolllu500, na szczęście te kiczowate pomysły powoli obrastają i wtapiają się w krajobraz więc już nie widać prawie schodów z umywalek i tarasu z butelek
Ewo, z kaflami eksperymentowałem juz w ub. roku. Dobrze zniosły zimę więc teraz je bardziej wyeksponowałem. Dziś nawet jeździłem po nich kosiarką i trzymają się dobrze
Irenko, cieszę się, że masz niebieską lobelię. Ja już mam właściwie dwie, ale tej drugiej jeszcze nie pokazywałem. Zobaczę, którą Ty masz.
A te kamienie koło kafli to nie skalniak. Tam jest tylko obrzeże z kamieni a reszta jest tam tymczasowo, taki zapasik
Agnieszko, dziękuję
Jolllu500, na szczęście te kiczowate pomysły powoli obrastają i wtapiają się w krajobraz więc już nie widać prawie schodów z umywalek i tarasu z butelek
Ewo, z kaflami eksperymentowałem juz w ub. roku. Dobrze zniosły zimę więc teraz je bardziej wyeksponowałem. Dziś nawet jeździłem po nich kosiarką i trzymają się dobrze
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Jacek to co tam za demolkę w domu robisz
a i czemu nie śpisz

ogródeczek
storczyki
storczyki
- JacekP

Witajcie
Wyrównałem obrzeża rabat, bo wczoraj po skoszeniu trawy nie zdążyłem.
Geniu, kombinuję ze starymi przedmiotami, bo po co zwiększać góry śmieci? A jak się da coś jeszcze wykorzystać - to dlaczego nie
Pelagio, też lubię te moje słoneczka. Rudbekie szorstkie musiałem wyciąć, bo były za wysokie i złapały mączniaka, to teraz słoneczna brać późnego lata cieszy
Zawciągowiec, nie robi większych problemów. Raz mi wymarzł, ale to było dawno. Teraz ładnie sie rozrasta w słońcu, w normalnej glebie. Niektórzy narzekają, że jest ekspansywny. U mnie na razie nie
Geniu, kombinuję ze starymi przedmiotami, bo po co zwiększać góry śmieci? A jak się da coś jeszcze wykorzystać - to dlaczego nie
Pelagio, też lubię te moje słoneczka. Rudbekie szorstkie musiałem wyciąć, bo były za wysokie i złapały mączniaka, to teraz słoneczna brać późnego lata cieszy
Zawciągowiec, nie robi większych problemów. Raz mi wymarzł, ale to było dawno. Teraz ładnie sie rozrasta w słońcu, w normalnej glebie. Niektórzy narzekają, że jest ekspansywny. U mnie na razie nie