Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne obrzeża robisz .Dają po oczach . :shock: ,a kanny nieźle ci wyrosły .
:wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Siemanko Jacku, ciekawe zastosowanie starych kafli :D Ale jeśli mogę coś powiedzieć to może lepiej by to wyglądało , jakbyś zrobił na przemian: kafelka i kamienie. Fajnie by to wyglądało. To tylko taka moja myśl. Co Ty na to ???
Kanny porosły Ci na serio spore i ładnie kwitną. U mnie będzie kwitła i ciemnych liściach .
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Widzę, że i Ty robisz demolkę :D :D :D
Co do kann to faktycznie giganty, moje to jakieś zmutowane bo małe, chyba że taką mam odmianę, albo efekt sadzenia końcem czerwca :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Bardzo fajnie te kafle wyglądają...ale moim zdaniem nie na przemian jak radzi Mutari bo za pstrokato bedzie. Mnie się tak bardzo podoba :lol: :lol: :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witajcie! Znów ogród idzie w odstawkę z powodu remontu :cry:

JoluG, dzięki :) Obrzeże zrobiło się samo, bo w tamtym miejscu leżały kafle, które teraz dopiero trafiły na swoje miejsce :) A to teraz tak ładnie wygląda, bo musiałem dosypać ziemi, by zrównać kafle z trawnikiem. Docelowo do samych kafli będzie trawa.

Marcin, pomysł Twój bardzo fajny ale trudniejszy do zrealizowania, bo trzeba by dopasować kamienie, zagłębić je, by stanowiły równą powierzchnię z kaflami. Ścieżki kamienne już przerabiałem i sposobem, by dało się po nich chodzić to dobór małych kamieni i wyrównywanie wszystko piaskiem. Mam tak wokół skalniaka.

Mariusz, demolka już była :) teraz jest doprowadzanie ogrodu do ładu (demolkę mam w domu :) )
A Twoje kanny to chyba rzeczywiście efekt późnego sadzenia (2 miesiące później niż ja) albo taka odmiana.

Grażynko dzięki :) , Ty też robiłaś z kamieniami więc wiesz, że nie tak łatwo się z nich układa ścieżkę. Każdy kamień ma inny kształt, wypukłość. To nie kostka. A z kafelkami poszło rach-ciach :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku przed kilkoma dniami pisałam, ż chyba w tym roku nie będę miała niebieskich lobelii, otóż dziasiaj kupiłam i ucieszyłam się z takiej niespodzianki (zdjęcia w moim wątku). Ja tu o sobie piszę a u ciebie takie zmiany, piękny skalniak robisz, to obrzeże bardzo ładnie wygląda.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku ależ Ty masz niesamowite pomysły na wykorzystanie różnych materiałów :shock: :D rdzo ciekawie wygląda to obrzeże z kafli a przy nim ten wał z kamieni- super :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku widzę że nie tracisz czasu.....Twoje pomysły są rewelacyjne :lol: bardzo je lubię :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Jacku, kafle wyglądają rewelacyjnie! Mam takie same z rozebranych pieców, ale jest ich za mało aby zrobić takie cudo jak u Ciebie, obłożyłam nimi pewną rabatkę chwilowo, ale jest brzydka w porównaniu z Twoją:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszeę z Waszych odwiedzin i recenzji :)

Irenko, cieszę się, że masz niebieską lobelię. Ja już mam właściwie dwie, ale tej drugiej jeszcze nie pokazywałem. Zobaczę, którą Ty masz.
A te kamienie koło kafli to nie skalniak. Tam jest tylko obrzeże z kamieni a reszta jest tam tymczasowo, taki zapasik :)

Agnieszko, dziękuję :) Butelek już prawie nie widać obłożone tymi kaflami i kamieniami. Reszta kamieni jest tam tylko chwilowo, bo nie mam żwirku.

Jolllu500, na szczęście te kiczowate pomysły powoli obrastają i wtapiają się w krajobraz więc już nie widać prawie schodów z umywalek i tarasu z butelek :wink:

Ewo, z kaflami eksperymentowałem juz w ub. roku. Dobrze zniosły zimę więc teraz je bardziej wyeksponowałem. Dziś nawet jeździłem po nich kosiarką i trzymają się dobrze :)
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Jacek to co tam za demolkę w domu robisz :?: :D a i czemu nie śpisz :D :D :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz, u mnie ciągłe remonty, bo domek mam wiekowy :) Aktualnie zrywam podłogi.
Jak mam spać, jak tu tyle odwiedzających i trzeba odpisać :wink: W dzień nie zawsze starcza czasu na wszystko.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku widzę że kawał dobrej roboty wykonałeś w ogrodzie i masz pomysły jak wykorzystać to co już w domu nie jest potrzebne .
Genia
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jacku !
Piękne masz słoneczniki, kochane, małe, słońca.
Zainteresował mnie zawciągowiec, znam go jedynie ze zdjęć.
Czy mógł byś więcej o nim opowiedzieć ?
:) :D 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :!: Wyrównałem obrzeża rabat, bo wczoraj po skoszeniu trawy nie zdążyłem.

Geniu, kombinuję ze starymi przedmiotami, bo po co zwiększać góry śmieci? A jak się da coś jeszcze wykorzystać - to dlaczego nie :)

Pelagio, też lubię te moje słoneczka. Rudbekie szorstkie musiałem wyciąć, bo były za wysokie i złapały mączniaka, to teraz słoneczna brać późnego lata cieszy :lol:
Zawciągowiec, nie robi większych problemów. Raz mi wymarzł, ale to było dawno. Teraz ładnie sie rozrasta w słońcu, w normalnej glebie. Niektórzy narzekają, że jest ekspansywny. U mnie na razie nie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”