Róże w moim ogrodzie
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, a czy ona się otwiera jeszcze bardziej?
Jaki ma zapach i jaką wysokość?
Mój Kalmar szybko przekwita, do 4 dni jest po kwiatku, na szczęście kwitnie na tyle obficie, że się to nie rzuca zbytnio w oczy
podaję Ci link do mojego albumu, na tej stronie jest kilka ujęć tej róży
http://pl.tinypic.com/yourstuff.php?page=12
a myśleć będę jutro, bo hm...
dziś już mi ciężko idzie

Jaki ma zapach i jaką wysokość?
Mój Kalmar szybko przekwita, do 4 dni jest po kwiatku, na szczęście kwitnie na tyle obficie, że się to nie rzuca zbytnio w oczy
podaję Ci link do mojego albumu, na tej stronie jest kilka ujęć tej róży
http://pl.tinypic.com/yourstuff.php?page=12
a myśleć będę jutro, bo hm...
dziś już mi ciężko idzie
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, jak już doszłaś do tego u mnie....
mnie się wydaje jak i Tobie, że to jednak nie Kalmar, liście Twoja róża ma bardziej podłużne niż moja, mocniejsze i bardziej różowe wybarwienie, zapach równiez mocniejszy i wydaje mi sie, że Twoja nn ma w miarę duże kwiaty, Kalmar ma małe, choć na zdjeciach tego nie widać
Impresja cudna :P
mnie się wydaje jak i Tobie, że to jednak nie Kalmar, liście Twoja róża ma bardziej podłużne niż moja, mocniejsze i bardziej różowe wybarwienie, zapach równiez mocniejszy i wydaje mi sie, że Twoja nn ma w miarę duże kwiaty, Kalmar ma małe, choć na zdjeciach tego nie widać
Impresja cudna :P
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anuś już jestem pewna,że to Tiffany,to samo wybarwienie pąków i kształt bardzo się odróżniający od innych róż,dlatego trudno mi było porównać do innych róż. W rozkwicie ten sam układ płatków i identyczne liście takie podłużne i jakby lekko zamykające się do środka,a kwiat rzeczywiście duży ok 12 -13 cm,wysokość się zgadza.Nie ma innej opcji