Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś :D
Bardzo Ci dziękuję za miłe spotkanie :D Masz fajną działkę no i wielką :shock: A ja narzekam ,że mam duży teren :roll: Mam nadzieje ,że w przyszłym roku spotkamy się na moich włościach :wink:
P.s. Też kupiłam sobie Hortensje u Tracza :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hahaha, wiedziałam, że z pustymi rekami nie wyjdziecie z Centrum :lol: :lol: Fajnie, że sobie coś wybrałaś, będzie pamiątka z pobytu w Łodzi :)

Masz jak w banku - w przyszłym roku nalot Łodziaków u siebie :)
Szkoda, że tak szybko musieliście się zbierać :) ale my to jeszcze odrobimy :D

Musze powiedzieć, że ten mój urlop był baaardzo udany, bo oprócz spotkania z Bożenką-Babopielką miałam wielką przyjemność spotkać się u mnie z Bożenką-Gucią i Grażynką-Agrażką, a u Ewci-Cynamonowej spotkałam Bogusię2 i Danusię-Fridę. Cudnie było... :D :D

Fantastyczni ludzie są na tym naszym Forum... ;:114
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkie Słoneczka, które pamiętały o mnie, chociaż mnie nie było :lol: :lol: :lol:

Urlop, urlop i po urlopie... Wszystko co miłe kiedyś się kończy i trzeba spowtotem iść do pracy... (ja chcę na emeryturę ;:111 )

Jak już wspominałam wcześniej, mój urlop był wyjątkowo udany, bo miałam przyjemność spotkać się z naszymi Forumkami.

Na początku urlopu odwiedziłam Ewunię-Cynamonową, która ma superową Galerię (musicie ją koniecznie obejrzeć) i potrafi wraz ze swoim M. stworzyć taki nastrój, że... zapomina się o całym świecie i nie chce stamtąd wyjeżdżać...
Po tej wizycie przybył mi na kamieniu „gość”...

Obrazek
Obrazek

Bo tak mnie zauroczyły prace pokazywane w Ewusinej Galerii, że ręce same rwały się do farb ...

Po spotkaniu z Agrażką, przesympatyczną, ciepłą osobą... w ogrodzie przybyły hortensje (po 6 i 8 zł - Pink Diamond, Renhy, Anabella, Grandiflora i za 20 zł Tardiva) i śliwa wiśniowa (za całe 35 zł, ponad 2 metrowa)... bo oczywiście, jako zielonozakręcone, nie mogłyśmy sobie odmówić wizyty u Tracza...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Od Bożenki-Babopielki „wycyganiłam” floksy, które mnie w tym roku wyjątkowo urzekły...

Chyba się przerzucę na hodowlę hortensji, ale krzewistych i bukietowych – są bezproblemowe i na mojej kwaśnej glebie chyba będzie im dobrze... hortensji Kyushiu chyba jest nieźle, skoro ma 30 cm kwiatostany... a tej ogrodowej "zarazie" rosnącej obok chyba nawet "za dobrze", bo ma tylko gigantyczne liściory i nie wysila się na zawiązki kwiatowe... :lol: :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niezmordowanie kwitnie róża, która w ubiegłym roku była miniaturowym doniczkowcem, a w tym, w gruncie jest trochę większa, ale jeszcze wypiekniała...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I zapragnęłam w ogrodzie ognistych kolorów... więc zamieszały u mnie

Begonia

Obrazek Obrazek

Niecierpki

Obrazek Obrazek

Krokosomia

Obrazek Obrazek
Obrazek

Róże

Obrazek
Obrazek

A wieczorkami, jak komary szły spać, siadaliśmy na hustawce i ... gadaliśmy, gadaliśmy, a czasami grillowaliśmy... :)

Obrazek

Resztę widoczków i kolorków pokażę następnym razem...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ale boli powrót... Znam, rozumiem, współczuję... :cry:
Nie wiedziałem, ze malowanie jest zaraźliwe :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ewuniu śliczny ten jaszczur na kamieniu :) .......jakimi farbami go namalowałaś :?:

Ewuś, nie wiesz czy u Tracza jeszcze jest jakiś wybór hortensji :?: .....najbardziej chodzi mi o Renhy i Anabelkę.....

Ale miałaś fajne wakacje :D ........akumulatorki pewnie naładowałaś na całą zimę ;:109
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bishop pisze:(...)
Nie wiedziałem, ze malowanie jest zaraźliwe :wink:
:lol: :lol: :lol: ... widzę Krzysiu, że musisz nas odwiedzić, to obok innych talentów, przybędzie Ci jeszcze ... malarski :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, do dzisiaj wspominamy to fantastyczne forumkowe spotkanie :D ... cudny jaszczur zdobi Wasz ogród - świetny pomysł !!!
Hortensje rewelacyjne, róże i reszta bardzo dorodne!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewuś bardzo sie cieszę,że po urlopie wróciłaś wypoczęta, zrelaksowana, i pełna wspomnień po wspaniałych forumkowych spotkaniach :D Zakupy zrobiłaś prześliczne, na pewno bedą Ci pięknie rosły :D Cudowne masz hortensje, już mnie zaczyna poważnie na nie brać, jak do tej pory, to mam tylko kilka krzaków ogrodowej :roll: :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewuniu, było cudnie i super pychotkowo ;:79
Hortensji Ci pozazdrościłam i kupiłam 'Pink Diamond', ale też mam obawy, że przywieszka sobie, a odmiana sobie...ale zobaczymy :?:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ave Eve :D ........tylko nie maluj grafitti! az tak sie nie rozpędzaj twórczo:lol: :lol: :lol:

powroty z takimi zakupami i wielka hortensją Cie usprawiedliwiają........pomidorów nie widze ,pewnie zjedzone?

u smoków krokosmia ma w tym sezonie tylko liscie :? :wink:

cmokasy powitalne TAAAAA DAMMMMM!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witaj Ewuś po urlopie ;:168
Tegoroczne lato obfituje w spotkania Forumowe :D
Szkoda, że już się kończy i będziemy musieli czekać do następnego lata :wink:

Też zapadłam na chorobę hortensjową i dokupiłam dzisiaj PINK DIAMOND :lol:
Ale na oku mam jeszcze trzy inne ... :oops: ale na razie szukam na nie miejsca :roll: :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No, jesteś Ewulku :D
Co ten Krzyś wypisuje: jak może boleć powrót do takiego ogrodu? Nawet po tych wszystkich radosnych spotkaniach, przecież miło jest pozwiedzać własne, kwitnące kąty, prawda? :D
Ja też ostatnio coraz bardziej lubię hortensje bukietowe. A kiedyś nie zachwycałam się nimi :roll:
Ewuś, myślałam, ze Anabell jest biała, a u Ciebie wyraźnie różowa? :shock:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Ewuś cieszę się bardzo że miałaś udany urlop i przy okazji udało Ci się spotkać z koleżankami forumowymi :lol:

Ewuś a powiedz mi czy Ty wykopujesz krokosmie na zimę? pytam się bo mam ją pierwszy raz i wyczytałam że zdania na ten temat są podzielone :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu - dzięki za zrozumienie...
Jak odwiedzisz nasą Cynamonię, to na pewno przybędzie Ci nowy talent, albo obudzi się ten, który w Tobie drzemie... :lol:

Basiu-Cynthio - farby akrylowe podebrałam swojej bardziej utalenowanej Młodszej, żeby odświeżyć wspomnienia młodości, kiedy to mazianie w bloku rysunkowym sprawiało mi prawdziwą frajdę :)

U Tracza Renhy i Anabelki były, nawet ładne krzaczki i tanio, ale jak jest zapytaj jeszcze Gucię i Babopielkę, bo obie Bożenki były tam w niedzielę i kupowały hortensje, więc będą miały naświeższe informacje.

Cynamonku - a ja czekam na realizację Twojej rózanej alei... :D

Agniesiu-Agness - namawiam do akupu innych hortensji, jeśli dajesz sobie radę z ogrodowyi, to krzewiaste i bukietowe będą u Ciebie śmigały, że hej... :shock: :D

Bożenko-Guciu - ciekawe co Ci wyrośnie z tego Diamonda. A z drugiej strony to trochę wstyd, żeby w takiej szkółce wywieszki były przyczepiane byle jak...

Smoczku Drogi - pomidoro jescze są i mają się nieźle (w ogóle nie kupuję na bieżącą konsumpcję pomidorków w sklepie)
Są nie do przejedzenia, szczególnie koktailowe... foty będą w tym tygodniu, bo teraz jestem "uziemiona" przez te...

Obrazek
Obrazek

Będę je suszyła, a potem pójdą do słoików z dodatkiem oliwy, czosnku i świeżej bazylii

Aanulko - najpierw kupuj, miejsce samo się znajdzie... Ja tak właśne kupuje hortensje :]
Co do spotkań to masz racje, mam nadzieję, że i my się spotkamy.

Joluś - moja krokosomia siedzi od ubiegłego roku w ziemi i nawet ta zima jej nie załatwiła. Pani od której ją kupowałam na rynku powiedziła, że ta odmiana zimuje w gruncie bez problemu - więc jej nie wykopywałam.

I dla wszystkich aksamitka inna niż wszystkie - z wielu wysianych nasionek wyrósł tylko jeden krzaczek, ale spory :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, dawno Cię u nas nie było :D ... teraz zamiast różanej alei, będzie reprezentacyjna rabata :lol: :lol: :lol:

Jak suszysz pomidory ... tak na całkiem ??? :shock: 8) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”