Rewelacyjna nazwa.Przepis zapisany



A ja na dieciejardin pisze:trochę inny kwiatek
![]()
Asiu przepis dla Ciebie ;)
4 żółtka
1/2 szkl. cukru pudru
2 serki mascarpone po 250g.
szczypta soli
kawa naturalna troszkę osłodzona (zimna z lodówki)) ok 300ml ( w zależności jak chcesz mieć nasączone biszkopty)
biszkopty "języczki" te długie (to w zależności jakie paczki , ja teraz zużyłam 2,5 paczki)
trochę kakao do posypania
żółtka ucieramy z cukrem pudrem na białą masę dodajemy serek mascarpone i szczyptę soli.
Biszkopty moczymy w schłodzonej kawie , zanurzamy na ok 2-3 sekundy układamy blisko siebie , na to warstwa masy i znowu biszkopty i tak 2 warstwy. Na samym końcu posypka z kakao .
Wstawiamy na 4 h do lodówki , potem można jeść.
uwaga : mocno tuczące i uzależniające ;)

Aniu, dziękuję bardzo za wiadomośćAnaka pisze:Asiu/Haim/, w Kauflandzie są sprzedawane specjalne biszkopty do Tiramisu. Z jednej strony są posypane lekkim cukrem.Wspaniale pasują do tego deseru

