Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się z Tobą Dalu w 100 %. Faktycznie nie ma ani jednej z prawdziwego zdarzenia Szkółki w pobliżu Wrocławia. Istniejące sklepy ogrodnicze idą na łatwiznę. Najczęściej zaopatrują się na Giełdzie Kwiatowej. Jednym z lepszych jest Kwiaton, ale też nie prowadzi sprzedaży np. róż licencjonowanych. Sklep przy Ogrodzie Botanicznym miewa pewne nowości, ale trzeba by tam co tydzień jeździć, to może by się coś upolowało. Pozostają Kiermasze organizowane raz lub dwa razy do roku pod Halą Ludową. Kiermasze w OB też najczęściej są nieporozumieniem. Z reguły jest to jeden producent, w każdym bądź razie tak było na kiermaszu hortensjowym. To tego producenta masz Jolu pod bokiem, gdyż jest z Kobylej Góry.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
piękne zdjęcia i widoki.. to musiało być fajne przeżycie podziwiać te miejsca...
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Mama Ani
- 1000p

- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Witaj Krysiu cieszę sie,że miałaś udany urlop i wróciłaś cała i zdrowa a ogród w szybkim czasie sprawisz,że dojdzie do normy i tak jest ładnie. Myślę,że teraz mnie odwiedzisz, może z GIZĄ bo miała się do,mnie wybrać po tamaryszka ale chyba nie zna drogi ja jutro sama jej ukorzenie go. bo czas najwyższy.PA. 8) 8)
- ada.kj

Witaj Stasienko. Postaram się dopilotować Gizkę do Ciebie. WłaSnie planuję w tym tygodniu wpaść.
- ada.kj

Dostosuję się do każdego Waszego planu. I tak miałam wpaść do Stasi w tym tygodniu.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pod bokiem .No tak ,tylko ,że ja tam przejeżdżam tylko w niedzielę ,jadąc do rodziców ,a oni w niedzielę mają nieczynne .M kupił mi u nich dyptamy ,miał być każdy inny ,a oba zakwitły na różowo .ada.kj pisze:Zgadzam się z Tobą Dalu w 100 %. Faktycznie nie ma ani jednej z prawdziwego zdarzenia Szkółki w pobliżu Wrocławia. Istniejące sklepy ogrodnicze idą na łatwiznę. Najczęściej zaopatrują się na Giełdzie Kwiatowej. Jednym z lepszych jest Kwiaton, ale też nie prowadzi sprzedaży np. róż licencjonowanych. Sklep przy Ogrodzie Botanicznym miewa pewne nowości, ale trzeba by tam co tydzień jeździć, to może by się coś upolowało. Pozostają Kiermasze organizowane raz lub dwa razy do roku pod Halą Ludową. Kiermasze w OB też najczęściej są nieporozumieniem. Z reguły jest to jeden producent, w każdym bądź razie tak było na kiermaszu hortensjowym. To tego producenta masz Jolu pod bokiem, gdyż jest z Kobylej Góry.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witaj Krysiu!
Patrząc na fotki urlop bardzo udany! Widoki niesamowite!
Działka całkiem dobrze przeżyła Twoja nieobecność. Jestem pod wrażeniem wciąż pięknie kwitnących róż u Ciebie. Muszę chyba w przyszłym roku lepiej zadbać o swoje. Wyczytałam u kogoś, że zastanawiasz się czy wykopywać cebule lilii orientalnych na zimę. Biorąc pod uwagę, że mieszkasz we Wrocławiu czyli tej cieplejszej Polsce uważam, że śmiało możesz je zostawiać w gruncie. U mnie klimat jest znacznie zimniejszy i moje zimują. Mam spory kłopot z przechowywaniem cebul i bulw zimą - dlatego wszystko co może zimuje u mnie w ogrodzie. Przy okazji pracy mniej
Patrząc na fotki urlop bardzo udany! Widoki niesamowite!
Działka całkiem dobrze przeżyła Twoja nieobecność. Jestem pod wrażeniem wciąż pięknie kwitnących róż u Ciebie. Muszę chyba w przyszłym roku lepiej zadbać o swoje. Wyczytałam u kogoś, że zastanawiasz się czy wykopywać cebule lilii orientalnych na zimę. Biorąc pod uwagę, że mieszkasz we Wrocławiu czyli tej cieplejszej Polsce uważam, że śmiało możesz je zostawiać w gruncie. U mnie klimat jest znacznie zimniejszy i moje zimują. Mam spory kłopot z przechowywaniem cebul i bulw zimą - dlatego wszystko co może zimuje u mnie w ogrodzie. Przy okazji pracy mniej
- ada.kj

Ewuniu. Oczywiście, że się wybieram - jakby mogło się odbyć tureckie wesele bez marcepanów.
A dziś kilka rozchodników okazałych

A dziś kilka rozchodników okazałych

- ada.kj

Oleńko.
. Ale się cieszę, że też dojedziesz w sobotę na kiermasz we Wrocławiu.