Też czekam na kwiat Twojej belliny
Uratowane storczyki (Art) :)
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Ekstra pięknoty, słodziutki Kenneth Schubert, różowa chmurka kwiatów phalaenopsis i ..bardzo lubię cambrie właśnie za ich niesamowite wzorki, które dla mnie wnoszą powiew dzikiej egzotyki tropików, chyba głównie dlatego je kupuję
Prawdopodobnie to "tygrysek" u mnie przymierza się do kwitnienia po długiej przerwie, ma 2 pędy. zastymulowały go dramatyczne skoki temperatur na zewnątrz (z 33 na 15 stopni nocą)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Renatko, dzięki za odwiedziny
Wracam jutro i sama jestem ciekawa co zastanę
Przed wyjazdem pączek zaczął się otwierać, co oczywiście uwieczniłam na fotkach,
ale pełnego rozkwitu nie zdążyłam zobaczyć.
Jeden ze środkowych płatków coś nie chciał się otwierać i nie wiem, czy nie będzie jakiegoś "defektu" ?
Tutaj poza domem, śledzę tylko od czasu do czasu co się dzieje na Forum
Wracam jutro i sama jestem ciekawa co zastanę
Przed wyjazdem pączek zaczął się otwierać, co oczywiście uwieczniłam na fotkach,
ale pełnego rozkwitu nie zdążyłam zobaczyć.
Jeden ze środkowych płatków coś nie chciał się otwierać i nie wiem, czy nie będzie jakiegoś "defektu" ?
Tutaj poza domem, śledzę tylko od czasu do czasu co się dzieje na Forum
Dziękuję WSZYSTKIM za miłe komentarze i odwiedziny w moim wątku
Trudno przejść do porządku dziennego po tym, gdy codziennie taki widok za oknem:

Na szczęście mamy swoje storczyki, które swją urodą rekompensują szarą codzienność.
Po powrocie wielką niespodzianką były kwiaty storczyka, od którego zaczęła się moja przygoda w naszym dziale.
Dwa lata temu pisałam:

I kolejny mój ulubieniec, który ma niesamowicie trwałe kwiaty i piękny cieniowany kolor:

Trudno przejść do porządku dziennego po tym, gdy codziennie taki widok za oknem:

Na szczęście mamy swoje storczyki, które swją urodą rekompensują szarą codzienność.
Po powrocie wielką niespodzianką były kwiaty storczyka, od którego zaczęła się moja przygoda w naszym dziale.
Dwa lata temu pisałam:
Przez te 2 lata zapomniałam już jakie miał kwiaty. Tak więc znów przekonałam się, że warto powalczyć...

I kolejny mój ulubieniec, który ma niesamowicie trwałe kwiaty i piękny cieniowany kolor:

W kolejnym poście Phal.'bellina'
Przed wyjazdem pierwszy pączek zaczął się otwierać wczesnym popołudniem:

W nocy:

I po tygodniu:

Nie wiem dlaczego prawy mniejszy płatek nie chce rosnąć ??? Taka już chyba jego uroda.
Zobaczymy czy sytuacja sie powtórzy przy kolejnych pączkach.
Ale i tak jest dla mnie sliczny. A zapach.... cudny
Przed wyjazdem pierwszy pączek zaczął się otwierać wczesnym popołudniem:

W nocy:

I po tygodniu:

Nie wiem dlaczego prawy mniejszy płatek nie chce rosnąć ??? Taka już chyba jego uroda.
Zobaczymy czy sytuacja sie powtórzy przy kolejnych pączkach.
Ale i tak jest dla mnie sliczny. A zapach.... cudny
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu, przepięknie Ci się odwdzięczył reanimowany, kwiatuszki ma cudne
Mam brata bliźniaka tego biskupiego cieniowanego
falenopsisa, mój też kwitnie baaaardzo długo
jak go dostałam nie miał takich "mazów" na płatkach, pojawiły się przy moim kwitnieniu, coś nowego zawsze
Bardzo mi się podoba fotka "plecków" belliny
i zdjęcia super ostre, pozazdrościć umiejętności
P.S. Wcale Ci się nie dziwię że ciężko Ci było wracać, bo widok za wakacyjnym oknem zapiera dech
Mam brata bliźniaka tego biskupiego cieniowanego
Bardzo mi się podoba fotka "plecków" belliny
P.S. Wcale Ci się nie dziwię że ciężko Ci było wracać, bo widok za wakacyjnym oknem zapiera dech
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczna ta bellina, ciekawy ma pąk, tak swoją drogą 
Dzięki za fotorelację z otwarcia kwiatka, lubię takie, widać na nich "ruch" roślinki. A fotki również niczego sobie
Dzięki za fotorelację z otwarcia kwiatka, lubię takie, widać na nich "ruch" roślinki. A fotki również niczego sobie
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila