Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Przepiękna lilia :P
Ma szczęście, że może być sportretowana przez takiego fotografa :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu dziękuje ;:79

Ps.Zaraz zgram, zmniejszę i dodam nowe fotki :wink:
dawidbanan
---

Post »

Fotki po dzisiejszym długim deszczu, robione wieczorową porą :wink:
Nagietki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Astry:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Begonia Bulwiasta:
Obrazek

Obrazek

Nasturcja:
Obrazek

Bratek:
Obrazek

Petunie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój Bojownik :wink:
Obrazek

Obrazek
Miłego wieczorku a przede wszystkim weekendu ;:6
dawidbanan
---

Post »

Ja muszę lecieć :? Chyba już dziś nie wejdę :? Idę oglądać TV, może coś ciekawego leci...
Dobranoc Wszystkim, Kwiatowych Snów
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Znowu nie zdążyłam, zanim poszedłeś spać :lol: Fajnie to wymyśliłeś z tymi paprotkami jak urosna zasłonią ten niezbyt ładny postument stojaka na pranie. U mnie dziś lało do samego wieczora, ale nie narzekam - ziemia już była taka spękana, że aż strach. Słodkich snów D ;:196 awidku
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

dawidbanan pisze:Ja muszę lecieć :? Chyba już dziś nie wejdę :? Idę oglądać TV, może coś ciekawego leci...
Dobranoc Wszystkim, Kwiatowych Snów

Nie mam już siły do tego Twojego TV :evil:
O tej porze programów przyrodniczo - podróżniczych nie nadają , tylko głupawe filmy dla dorosłych :wink:
Wiem, że książek nie lubisz czytać - ale program TV chyba tak.... :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj porannie Dawid.Zrobiłeś super sesje w deszczu!Jak widać i deszcz ma urok ( ale na zdjęciu).U nas leje od wczoraj,w nocy dość mocno,teraz trochę mniej.Wybieram się na wystawę dali i mieczyków w Rybniku.może i lilie będą.
dawidbanan
---

Post »

Witam Wszystkich :tan
Dziś u mnie upał ;:3
Życzę Wszystkim miłego, a szczególnie słonecznego dnia ;:2
......................................................................................................

Iwonko u mnie lało wczoraj cały dzień i chociaż podlało mi wszystko :wink: A dzisiaj znowu moje ukochane słoneczko przyszło :D

Gosiu oglądałem bardzo ciekawy film pt. "Pasażer 57"...

Grażynko życzę miło spędzonej wystawy :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Cześć Dawid :P
oglądałem bardzo ciekawy film pt. "Pasażer 57"...
nie mam pojęcia o czym jest ten film... :wink:

U mnie dziś strasznie deszczowo ;:47 Czym zwabiłeś moje słoneczko? :P na pewno tymi ślicznymi zdjęciami kwiatów w kroplach deszczu... :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Deszcz nadał Twoim roślinkom świeżości - i pięknie udało Ci się to uchwycić - aż miło się ogląda :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
dawidbanan
---

Post »

Przed chwilą wróciłem z nad wody :D Byłem tam po raz pierwszy i byłem zdziwiony gdy jechaliśmy przez las(woda otoczona jest lasem), widziałem różowe "kępki"...Przyjechaliśmy nad wodę ja patrzę a tam dookoła dziko rosły wrzosy :D Wszędzie naokoło lasu i w lesie :D Oczywiście nie obeszło by się gdybym trochę zapożyczył :lol: Wziąłem 2 wielkie kępy...Mam nawet zdjęcia tam gdzie wszędzie rosną wrzosy(nie uchwyciłem wszystkiego w obiektyw, bo tak dużo tego było)...Muszę zgrać zdjęcia i dodać :wink: Ciekawe skąd te wrzosy się tam wzięły...Ale strasznie szybko się rozmnażały bo były po prostu wszędzie...A, i bym zapomniał :roll: Dziś zobaczyłem pierwszy kiełek mimozy :D Siałem je po 3 nasionka do doniczki(wszystkie pośrodku doniczki w jednym miejscu), i wsadziłem je tak do 2 doniczek czyli razem posadziłem 6 nasionek...Nie mogę się doczekać kiedy wyjdą wszystkie :D A i znowu bym zapomniał, w tym lesie nad wodą wszędzie rosły sosny, a pod nimi strasznie porozsiewały się malutkie sosenki...Nawet widziałem kiełki ich :D Było ich tak dużo że "pożyczyłem" 4 małe "drzewka" które mają po kilka centymetrów, czyli to takie jakby "siewki"...3 są poniżej 10cm a 1 około 20cm...No to już koniec, bo strasznie się rozpisałem a pewnie nikomu nie będzie się chciało tyle czytać :roll:
Miłego wieczoru ;:6

Fotki wrzosów...Na zdjęciu jest ich malutko ale tak to rosną przy dróżkach leśnych i po lesie...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gdybym miał te wszystkie wrzosy w ogrodzie...marzenia...:roll:
..................................................................................................................................................

Gosiu film był o porwaniu samolotu i oczywiście o zabijaniu niektórych pasażerów ;:163 Chyba nie ma takiego filmu o porwaniu samolotu bez zabijania :roll: Słoneczko samo mnie odwiedziło, bo tak bardzo je prosiłem :wink: Twoim kwiatom też przydało się troszkę deszczu :wink:

Izabello dziękuje ;:196
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Zaglądam do Ciebie Dawidzie i widzę, że robisz bardzo ładne zdjęcia.
Nie dziw się, że wrzosy rosną w sosnowym lesie, to przecież ich dom,
a do ogrodów to ludzie zaprosili je w gości.
Będzie Ci trudno utrzymać takie duże kępy wrzosów, chyba że wziąłeś je na suchy bukiet.
Przed posadzeniem trzeba im przygotować "kwaśną" ziemię.
Gosia ma rację z tą TV :? , ja swoim dzieciakom nie pozwalałam oglądać filmów po 22-ej,
na pewno wyszło im to na dobre.
Spróbuj poczytać, tak fajnie wyobrażać sobie, jak wyglądają bohaterowie książek.
Czytałeś Przygody Pana Samochodzika?
Dzięki Tobie ogródek pięknieje Dawidzie, mam nadzieję, że domownicy to doceniają. :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Piękne fotki wrzosowiska Dawidzie :P
Pytasz skąd się tam wzięły? To ich naturalne środowisko. To my zaadoptowaliśmy je do naszych ogrodów :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Elżbietko dziękuje ;:196 A co wrzosy nie przyjmą się do ogrodu :?: Hym, mam książkę "Pan Samochodzik" już kilka lat ale jeszcze jej nie czytałem :roll:

Gosiu tego to nie wiedziałem że to ich naturalne środowisko...Myślałem że to ludzie je posadzili w lasach :oops:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wrzosy lubią ziemię zakwaszoną, taka jest właśnie w lesie.
Chcąc posadzić wrzosy, albo różaneczniki trzeba im dać taką właśnie ziemię.
Trzeba dodać kwaśnego torfu. Może masz ziemię kwaśną, bada się takim specjalnym kwasomierzem.
A "Pana Samochodzika" koniecznie zacznij czytać, póki masz jeszcze wakacje. :P :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”