Co to za roślina???
Obcinałam dzisiaj jej przekwity-mam taką alergię ,że szok ( nigdy nie byłam alergikiem!!!)

Strasznie lubie to drzewko....ale jestem w czerwone plamy

Prosze o pomoc !!!!

fela pisze:To drzewo chusteczkowe jest niesamowite!Obejrzałam tak jak Gosia w necie i cały czas nie mogę dojść do siebie. Powinnam sprzątać dom a tymczasem siedzę w Twoim ogródku i jednocześnie szukam informacji w necie na temat niezwykłych,zjawiskowych roślin jakie nam prezentujesz. Postanowiłam, że będę wpadać tu niejako w nagrodę, po sprzątnięciu kolejnego pomieszczenia. Inaczej nigdy nie posprzątam chałupy. Zapowiadasz jeszcze domowe rośliny i ja już nie mogę się ich doczekać.
Judaszowiec też bardzo interesujący. Najciekawsze jest to, że wypuszcza kwiatki nawet z pnia. Chciałabym bardzo to zobaczyć. Niesamowita jest paulownia puszysta. To coś dla mnie, bo wyczytałam, że w optymalnych warunkach, już w pierwszym roku może osiągnąć wysokość ponad 5 metrów. Tylko gdzie ją zdobyć
?
Już w drugi dzień naszej znajomości napisałam Ci,że jesteśmy podobne ;:12g.kiecko pisze:Alino... w sumie nie powinnam być zaskoczona Twoimi roślinami domowymi :P Już wiem jakie masz preferencje kwiatowe - takie jak jaaa!!! :P
Mylę się mówiąc, że podobają Ci się rzadkie i niespotykane na naszych parapetach okazy, nieraz wymagające trochę więcej zachodu niż podlanie? :P
Jednym słowem - wspaniała kolekcja :P![]()
Robusta cudo :P , noga słonia - u mnie jako nolina - drugie cudo![]()
, drzewo butelkowe (pewnie pachira)
![]()
![]()
![]()
O Jakarandzie i mimozie nie wspomnę !!!
Napisz coś więcej o kloniku jadalnym, o Lady grin - tego już w ogóle nie znam![]()
Twój dębosz w katalogach występuje jako figowiec lirokształtny.
Strasznie mi przykro, że tak ładne drzewko Cię uczula, ale nie pomogę w identyfikacji bo nie wiem
Karo odgadnie w mig
Kochana powiem Ci szczerze,że sama nie wiem jak to się stało ....powolutku po jednym mieszkańców przybywało.....Aszka pisze:Alinko z braku czasu ostatnio zaglądam rzadko ma forum ale dzisiaj zrobiłam sobie wielką przyjemność odwiedzając Cię w ogrodzie.Menażeria-niesamowita.Ja mam dwa psy i wydaje mi się,że to dużo :P :P
Witam w moim ogródku.judyta pisze:Alinko opowiedz więcej o swoich koniach, bardzo proszę..kocham te zwierzęta i jestem pod wrażeniem!!
Sama kiedyś jeździłam konno![]()
Odgaduję zagadkę z poprzedniej prezentacji zdjęć-kwiatki doniczkowe !!![]()
(może to hoje?)
Mam butelkowca od 5 lat-strasznie kapryśna roślina-zrzuca liście z byle powodu. Generalnie woli suche i bardzo suche podłoże, nie lubi przestawiania-u mnie za każdym razem odchorowuje to. Ma swoje ulubione miejsce obok telewizora i nigdzie indziej nie chce przebywać- od razu gubi liście w wyrazie protestu. Ma ponad metr wysokości i bardzo pasowałoby mi umieszczenie jej w innym miejscu..nijak nie mogę jej przekonać do przeprowadzki