Mój ogród - eukomis cz.2
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko - mam do ciebie ogromna prośbę - pisałaś u Joli Graj, że masz jaśminowca - mogłabyś coś napisać o nim i pokazać zdjęcie. Też sobie go kupiłam. Nie wiem jak go posadzić - jako pnącze - czyli z podporą, czy można całkiem lużno. Jak się rozrasta. Jakie warunki lubi (gleba, cień, woda). Czy trzeba go okrywać na zimę. Przepraszam, że tak cię napadłam tysiącem pytań, ale nie mogę znaleść nic na jego temat.
A poza tym chciałam cię zaprosić na spotkanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26374
A poza tym chciałam cię zaprosić na spotkanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26374
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwo mam jaśminowca nudiflorum (nagokwiatowy )2 lata. Jak lata są ciepłe to kwitnie już od grudnia Kwiaty ukazuja się przed liśćmi.Jak widzisz mam go posadzonego przy pergoli, trzeba go przywiązywać. Najlepiej rośnie przy południowych ścianach.w zacisznym i ciepłym miejscu osiąga wys. do 2,50m. Rosnie doś chaotycznie wię można go przyciąć zaraz po kwitnieniu, Ja go jeszcze nie przycinałam chcę ,żeby się rozkrzewił a jak będą mu bardzo drewniec gałęzie to wtedy te najgrubsze wytnę. Można go prowadzic jako krzew. Ja w pierwszym roku miałam go owinięty, w tym roku zaczął ładnie się rozrastać ale trochę go zasłonił clematis.Zobaczę jak zakwitnie.
oto on kwitnący w marcu.

oto on kwitnący w marcu.

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Bardzo dziękuję Halinko, a co powiesz na spotkanie 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Halinko jestem po raz pierwszy u Ciebie i jestem bardzo mile zaskoczona ,ogródeczek malutki a tak pięknie i z wielkim smakiem urządzony,i styl japoński i trochę wiejskiego.Mini skalniaczek w dzbanie -uroczy,balkon ukwiecony,wszystko to cieszy oko a i pewnie pachnie przyjemnie naokoło. 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko - altanka
w tak maleńkim ogródku altanka?
Jak to możliwe - zastanawiam się,ale skoro wyczyniasz cuda i mieścisz mnóstwo ciekawych roślin to i z altanką sobie poradziłaś! Przepięknie - jak zawsze zresztą u Ciebie.
Nie mogę wyjść z podziwu w jak świetnej kondycji masz surfinie,to zapewne po części zasługa sadzonek,dobra firma i dobre sadzonki - ale również Twoja troska przynosi znakomite efekty.
Pozdrawiam Halinko

Jak to możliwe - zastanawiam się,ale skoro wyczyniasz cuda i mieścisz mnóstwo ciekawych roślin to i z altanką sobie poradziłaś! Przepięknie - jak zawsze zresztą u Ciebie.
Nie mogę wyjść z podziwu w jak świetnej kondycji masz surfinie,to zapewne po części zasługa sadzonek,dobra firma i dobre sadzonki - ale również Twoja troska przynosi znakomite efekty.
Pozdrawiam Halinko

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Bardzo mi się spodobały rozchodniki w tym specjalnym dzbanie. Ślicznie się komponują i wspaniale wygladają.
Pozdrawiam, pa
Pozdrawiam, pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- eukomis
Krysiu dziękuje za wizytę Ta altanka przy takich temperaturach to zbawienie pijemy sobie w niej z M popłudniu kawkę.M powtarza ze ja mam dzikie pomysły, ale dobre .W tym roku przez te ulewy to bardzo ucierpiały kwiaty balkonowe ja swoje przykrywałam folią i jakoś przetrwały, Juz z jednej skrzynki wywaliłam surfinie bo mi przędzorek zaatakował i bardzo zżółkły liście i przestała kwitnąć.
- eukomis
Jacku dziękuję za odwiedziny wiesz ja bardzo lubię wymyślać i ciagle zmieniać,tylko na tych moich h. to bardzo nie mam pola do popisu. Ja uwielbiam warzywka, mąż tez lubi wiec cały sezon ich przgotowuję na różne sposoby. Wsiałam dynię miała być ta wielka ale jakoś owoce mi sie nie podobają są jakieś małe i twarde, chyba jest to dynia ozdobna, pewnie nasiona kupiłam pomylone. I dynie na zupkę będe musiała kupić na targu.Pozdrawiam