Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2009r cz.1
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Kochani WITAJCIE
Nareszcie mam komputer na dłużej dla siebie - bo od tych kilku dni , odkąd mamy już nowy sprzęt - nie mogłam się dopchać
Wszystkim którzy wspierali mnie w tych trudnych dniach - śladem zostawionym w wątku , telefonem , pw .. BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !!!!!!
Było mi to naprawdę potrzebne .. nawet bardzo ..
Powoli wszystko zaczyna się układać
Mam nowy sprzęt - o wiele lepszy niż poprzedni i nareszcie mam lepszy monitor .. tak , że powoli zaczynam się cieszyć, że tak się stało. Szkoda mi trochę utraconych danych .. . tyle pracy znów przede mną
Komórkę mam nową - lepiej łapię na niej zasięg więc się cieszę - ale muszę odtworzyć całą książkę tel.
Szyba w samochodzie tez jest nowa, przegląd podbity
Można jeździć.
Parapety kupione i już nawet założone - ładne są
Okularów muszę używać na razie starych ( słabszych ) - bo po takich wydatkach .. no .. kupie później
Dlatego nie mogę długo siedzieć przed komputerem .. szkoda mi tych skradzionych okularów - lubiłam je bardzo.
Aparatu nie odzyskałam - szkoda, bo była tam cała historia prac wykończeniowych i dużo zdjęć roślinek , które już przekwitły i teraz nie wyglądają atrakcyjnie .. no nic, za rok może też zakwitną
Skręcona kostka powoli wraca do zdrowia
Ale wieczorami jeszcze puchnie i boli ...
Pracę mam - nie wiem, czy dobrze wybrałam - ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży
Za to w ogrodzie zmiany - kiedy nie miałam komputera ani telefonu - to sobie pracowałam w ogródku
Może nie są to jakieś radykalne zmiany .. ale i tak wykonaliśmy kilka robót o których nawet nie marzyłam na ten rok ...
Mam nadzieję, że uda mi się wkleić dziś kilka fotek - na razie chyba zaległe - te już dawniej umieszczone na Fotosiku.
Nareszcie mam komputer na dłużej dla siebie - bo od tych kilku dni , odkąd mamy już nowy sprzęt - nie mogłam się dopchać
Wszystkim którzy wspierali mnie w tych trudnych dniach - śladem zostawionym w wątku , telefonem , pw .. BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !!!!!!
Było mi to naprawdę potrzebne .. nawet bardzo ..
Powoli wszystko zaczyna się układać
Mam nowy sprzęt - o wiele lepszy niż poprzedni i nareszcie mam lepszy monitor .. tak , że powoli zaczynam się cieszyć, że tak się stało. Szkoda mi trochę utraconych danych .. . tyle pracy znów przede mną
Komórkę mam nową - lepiej łapię na niej zasięg więc się cieszę - ale muszę odtworzyć całą książkę tel.
Szyba w samochodzie tez jest nowa, przegląd podbity
Parapety kupione i już nawet założone - ładne są
Okularów muszę używać na razie starych ( słabszych ) - bo po takich wydatkach .. no .. kupie później
Aparatu nie odzyskałam - szkoda, bo była tam cała historia prac wykończeniowych i dużo zdjęć roślinek , które już przekwitły i teraz nie wyglądają atrakcyjnie .. no nic, za rok może też zakwitną
Skręcona kostka powoli wraca do zdrowia
Pracę mam - nie wiem, czy dobrze wybrałam - ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży
Za to w ogrodzie zmiany - kiedy nie miałam komputera ani telefonu - to sobie pracowałam w ogródku
Może nie są to jakieś radykalne zmiany .. ale i tak wykonaliśmy kilka robót o których nawet nie marzyłam na ten rok ...
Mam nadzieję, że uda mi się wkleić dziś kilka fotek - na razie chyba zaległe - te już dawniej umieszczone na Fotosiku.
- Miiriam

Witaj u mnie - zapraszam częstoElzbietaaG pisze:Bardzo jestem ciekawa nowych nasadzeń trzmieliny,
czekam z niecierpliwością na komputer i zdjęcia oczywiście![]()
Dzisiaj przesadzam swoje 3 trzmieliny - zdechlaczki tarasowe a pomysł z wykorzystaniem
świeżej kory bardzo mi się spodobał.
Moje trzmielinki to maluszki - ostatnie 2 kupiłam w tym tygodniu w Castoramie - ale planuje jeszcze dokupić płożące - chociaż mam już takie i na skalniaku i na skarpie - ale jakoś lobię te wdzięczne roślinki.
W najbliższym czasie postaram się zrobić fotki moim trzmielinom.
A co do kory -
Mój M. - jeździ teraz codziennie na rehabilitacje kręgosłupa i z pobliskiego tataraku przywozi mi korę - oczywiście nie może się ona równać z taką kupowaną, to taka dość gruba kora
- Miiriam

Witaj GabrysiuGabriela pisze:Bernadetko, i widzisz... nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...
Oczywiście jest mi przykro że tak się stało, ale teraz masz lepszy sprzęt, a i w ogródku więcej zrobione.
Czekam teraz na zdjęcia...
Zaraz postaram się wkleić kilka fotek..
Czy w Twoim awatarku jest Twój kot ?
- Miiriam

2511 żurawki - ostatnio pani w ogrodniczym powiedziała - że odstraszają nornice - tak więc powoli obsadzam hostowisko żurawkami .. ale najbardziej niezawodnym sposobem jest jednak Dżek

2512.

2513.Pieczarki łąkowe

2514.Żeleźniak

2515.

2516. Trzykrotka

2517. Dzwoneczki

2518.

2519. NN

2520. Serduszka ?

2512.

2513.Pieczarki łąkowe

2514.Żeleźniak

2515.

2516. Trzykrotka

2517. Dzwoneczki

2518.

2519. NN

2520. Serduszka ?

- Miiriam

2520. Bez - ale nie wiem jaki - nabytek wiosenny

2521.Thujopsis - tez nowy nabytek

2522.

2523.

2524. Na skalniaku

2525. NN

2526. Firletka smółka ?

2527. Miniaturka

2528.

2529. Bardzo chciałabym wiedzieć co to za roślinka - pięknie kwitnie mi w tym roku .. ale fazy jej rozkwitania zostały na skradzionym aparacie .. no cóż ..
Zatrwian szerokolistny - dziękuję Ulinko

2530. Też nowość u mnie - po raz trzeci - bo 2 poprzednie nie przetrwały ...

2521.Thujopsis - tez nowy nabytek

2522.

2523.

2524. Na skalniaku

2525. NN

2526. Firletka smółka ?

2527. Miniaturka

2528.

2529. Bardzo chciałabym wiedzieć co to za roślinka - pięknie kwitnie mi w tym roku .. ale fazy jej rozkwitania zostały na skradzionym aparacie .. no cóż ..
Zatrwian szerokolistny - dziękuję Ulinko

2530. Też nowość u mnie - po raz trzeci - bo 2 poprzednie nie przetrwały ...