IWA ,wygląda na to ,że to jest ta ślicznotka .Widziałam jeszcze z niebieskimi kwiatami ,ale to zależy od pH.gleby .
100KROTKO,komuś to na pewno zakwitł żeleźniak ,ja mam dopiero od tej wiosny ,więc może w przyszłym roku zakwitnie .
PYZIU ,suche wiechcie możesz usuwać jeśli ci przeszkadzają ,ale niektóre są ozdobne nawet zimą i dodatkowo chronią roślinę przed mrozem .Ja moje hortensje przycinam wiosną ,przy ogrodowych tylko kwiatostany ,a bukietowe ciacha się bardzo mocno .
STASIU ,dziękuje .Też często wpadam do ciebie i nie zawsze pozostawiam ślad .U ciebie nie tylko jest na czym oko zawiesić ,ale humorek też można poprawić .
DANUSIU ,dziękuje .U ciebie to dopiero pięknie jest
ALU ,na pewno wszystkie hortensje ci się przyjmą i pięknie zakwitną .Ja jestem troszkę niecierpliwa i chcę już mieć ,a to troszkę kosztuje .
JOLLUŚ ,może ta twoja hortensja to ogrodowa i przemarzła .Dlatego nie zakwitła ,albo ją przycięłaś ,a ona kwitnie na zeszłorocznych pędach .
DALU ,dziękuje za pomoc i pełnienie honory wątku .
OGIS ,Z SADZENIEM POCZEKAJ DO JUTRA ,BO DZISIAJ TO NAJGORSZY Z MOŻLIWYCH DNI DO SADZENIA.Co do hortensji to sprawdź najpierw jakie masz ,czy to ogrodowe ,czy bukietowe ,a może inne ,bo każde przycina się inaczej .
Dzisiaj czwartek ,u mnie dzień targowy .Ciekawe ,czy coś przytargam do domu .