Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAJECZKO ,BARDZO SIĘ CIESZĘ . :wink:
IWA ,wygląda na to ,że to jest ta ślicznotka .Widziałam jeszcze z niebieskimi kwiatami ,ale to zależy od pH.gleby .
100KROTKO,komuś to na pewno zakwitł żeleźniak ,ja mam dopiero od tej wiosny ,więc może w przyszłym roku zakwitnie . :? Do obróbki zdjęć używam programu PHOTO FILTRE ,albo PHOTO SCAPE .
PYZIU ,suche wiechcie możesz usuwać jeśli ci przeszkadzają ,ale niektóre są ozdobne nawet zimą i dodatkowo chronią roślinę przed mrozem .Ja moje hortensje przycinam wiosną ,przy ogrodowych tylko kwiatostany ,a bukietowe ciacha się bardzo mocno .
STASIU ,dziękuje .Też często wpadam do ciebie i nie zawsze pozostawiam ślad .U ciebie nie tylko jest na czym oko zawiesić ,ale humorek też można poprawić . :wink:
DANUSIU ,dziękuje .U ciebie to dopiero pięknie jest :shock: .Mój ogród ,do twojego ,to mały pikuś . :wink:
ALU ,na pewno wszystkie hortensje ci się przyjmą i pięknie zakwitną .Ja jestem troszkę niecierpliwa i chcę już mieć ,a to troszkę kosztuje . :wink:
JOLLUŚ ,może ta twoja hortensja to ogrodowa i przemarzła .Dlatego nie zakwitła ,albo ją przycięłaś ,a ona kwitnie na zeszłorocznych pędach .
DALU ,dziękuje za pomoc i pełnienie honory wątku . :wink:
OGIS ,Z SADZENIEM POCZEKAJ DO JUTRA ,BO DZISIAJ TO NAJGORSZY Z MOŻLIWYCH DNI DO SADZENIA.Co do hortensji to sprawdź najpierw jakie masz ,czy to ogrodowe ,czy bukietowe ,a może inne ,bo każde przycina się inaczej .
:?
Dzisiaj czwartek ,u mnie dzień targowy .Ciekawe ,czy coś przytargam do domu . :wink: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolciu, znając Ciebie, to przytargasz, oj przytargasz. Abyś się tylko nie podzwigała. Uważaj na zdrowie, bo je masz tylko jedno.... Ale ze mnie filozof, jak z koziej d... traba. Pa, ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stasia109 pisze:Jolciu, znając Ciebie, to przytargasz, oj przytargasz. Abyś się tylko nie podzwigała. Uważaj na zdrowie, bo je masz tylko jedno.... Ale ze mnie filozof, jak z koziej d... traba. Pa, ;:80
Niestety za wiele nie przytargałam .To co mieli ,to w większości już mam ,a mając co raz więcej robię się strasznie wybredna .Wcześniej wystarczyło ,że coś mi się podobało .,a już to kupowałam .Teraz 2 razy się zastanowię za nim kupię . :wink:
Kupiłam tylko kilka wrzosów ,chyba 7 ,bo zabrakło mi do mojego wrzosowiska .Pewnie jak je jutro posadzę ,to okażę się ,że znów jest ich za mało . :? Chyba za gęsto je sadzę . :?
Nie jestem pewna ,czy to był dobry pomysł ,ale kupiłam jeszcze jaśmin nagokwiatowy .Kwitnie ponoć w zimie ,ale wymaga okrycia ,bo może przemarzać.Więc jaki w tym sens ,to nie wiem .Nie był drogi ,więc strata nie będzie zbyt kosztowna . :( Fotek nie dodam ,bo nie mam jeszcze swego laptopa ,a na tym nie bardzo mogę sobie poradzić . :(
x-d-a

Post »

Joluś, jaśmin nagokwiatowy to bardzo ciekawe pnącze i jedna z niewielu roślinek, które kwitną zimą.
Sama jestem ciekawa, czy Ci wyjdzie jego uprawa i jak się zaaklimatyzuje u Ciebie.
A wrzosy na początku są malutkie i kusi, żeby je sadzić gęsto, ale po dwóch latach to już się robią olbrzymy (ja mam niektóre egzemplarze dochodzące do kilkudziesięciu cm średnicy) i wtedy - przesadzanko!
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Jaśmin

Post »

Witaj jolu piekny twój ogród.piszesz o jaśminie ja go mam 2 lata kwitł mi w styczniu ale miał mało kwiatów i mało gałązek w tym roku jest geściejszy, ja go nie przykrywałam na zime ,ale u mnie chyba jest cieplejszy klimat.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak coś kupiłaś, 7 wrzosów, jaśmin, no, no, no
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Cześć Jolu - mamy takie same pomysły - telepatia czy co :lol: :lol: właśnie kupiłam jaśmin nagokwiatowy u naszego forumowego kolego - nocnego drwala, czyli Jakuba z Kłodzka. Jaki masz pomysł na jego posadzenie - czyli gdzie go będziesz sadzić, przy jakiejś pergoli czy na zasadzie zadarnienia. Bardzo trudno coś mądrego znaleść na jego temat - jaki duży urośnie i jak rośnie "wszerz" czy "wzdłuż" :roll: Może nam Eukomis coś więcej powiedziała - proszę :roll: :lol: :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje wam kochani za wszystko .
Nie mam ,jak na razie pomysłu ,gdzie posadzić ten jaśmin :? Może do jutra coś wymyślę ,a jeśli nie to na razie posiedzi sobie w donicy . :(
Moja koncepcja wrzosowa z minuty na minutę się zmienia i chyba znów się okaże ,że mam za mało wrzosów .Gdybym mogła być pewna ,że zechcą u mnie rosnąć ,to nakupiła bym ich jeszcze sporo ,bo takie śliczne mieli dzisiaj i cena chyba nie za wysoka [3,50za sztukę ].Jeśli jednak się zbuntują i nie będą chciały rosnąć ,to wiosną będę miała prawie pustą rabatkę . :(
IWA,PODAJ NAMIARY NA TEGO NOCNEGO DRWALA .Czy prowadzi sprzedaż wysyłkową na allegro . :?:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Joluś właśnie o to chodzi że swoją hortensje nie przycinałam :roll: i tez nie przymarzła bo ma piękne zielone liście :roll: to jest dopiero zagadka :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Joluś właśnie o to chodzi że swoją hortensje nie przycinałam :roll: i tez nie przymarzła bo ma piękne zielone liście :roll: to jest dopiero zagadka :?
Pewnie ma jakiegoś kaprysa .Postrasz ją ,że się jej pozbędziesz ,to na pewno w przyszłym roku zakwitnie . :wink: Czy wiesz co to za odmiana :?:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś postraszę ja i pewnie w przyszłym roku zakwitnie. Jolu ja dziś miałam sprawdzić co to za nazwa i zapomniałam :oops:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze ,że skleroza nie boli . :wink: :;230 :;230 :;230
Szkoda tylko ,że przez nią trzeba się tyle, niepotrzebnie nachodzić . :wink: :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś łapię się coraz częściej na tej sklerozie ;:112
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczęta, proponuję sklerosan, lub czosnek, jak która woli... ;:217 ;:62
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

100krotka pisze:
A tak postscriptum, znasz w ogóle kogoś, komu żeleźniak zakwitł? ;-)
U mnie zakwitł żeleźniak już któryś raz z kolei...

Jolu, widzę że urządzasz sobie wrzosowisko... ale będzie pięknie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”