snowflake pisze:Ach Wiesiu miesiące mijają a u Ciebie wciąż pięknie... i milo jest popatrzeć choć i z lekką zazdrością na te wszystkie roślinki u nas nie spotykane

Alu, dziękuję za Twoje mile słowa. Wiesz często chcemy tego czego nie możemy mieć. Ja też bym chciała kilka
tropikalnych ale juz te ciepłolubne mnie cieszą. Najgorzej że nigdy nie wiadomo jakie będzie lato czy suche czy mokre,
ciepłe czy zimne i trudno jest dobrać odpowiednie roślinki. U was też jest pełno takich co u mnie się nie trzymaja bo za
sucho i za ciepło. Na przykład floksy u mnie to katastrofa, tawułki nie ma co mówić i nawet hortensje są nieszczęśliwe.
Chyba sie przestawię na śródziemnomorskie.
Uściski
fela pisze:Bardzo ładne widoczki i chciałabym mieć taki intymny, zacienony tarasik. Od kilku dni jest bardzo słonecznie i ciepło, a więc marzę o ogrodzie z drzewkami dającymi nieco cienia. Wszędzie u mnie jest słońce i tylko z tyłu za domem mogę znależć mały, zacieniony kawałek. Z przyjemnością posiedziałabym na Twoim tarasie. Myślę, że to również Twoja jadalnia.
Feluś, będziesz miała taki tarasik ocieniony jak tylko wszystko podrośnie. Ja chwalę najbardziej poprzednich
właścicieli że mieli bardzo dobry pomysł by posadzić migdałowca zaraz przed domem. On nam daje cień na tarasie ale też
chłód latem w domu. Jest doskonały i dokładnie tam gdzie powinien być. Latem siedzimy cały czas na tarasie i oczywiście
wszystkie posiłki tez tu jemy jak tylko się da.
Gorąco zapraszam na taras wirualnie a jak tylko będziesz w Paryżu to po prostu wpadnij.
Buziaczki
Skrzat pisze:Wiesiu
nie sposób się znudzić oglądając tak piękne widoczki Twojego ogrodu . Wszyscy tu jesteśmy zakręceni na punkcie zielonego. Ja codziennie oblatuję moich "podopiecznych" co się zmieniło, co przybyło, co ubyło. I codziennie coś się zmienia. A na zdjęciach widać to szczególnie. Tak więc pokazuj, pokazuj...
pozdrawiam
Mariola
Mariolko, Podbudowujesz mnie na duchu. To jest właśnie najwspanialsze w ogrodzie że cały czas coś się
odkrywa. I niespodzianek nigdy nie brak choć na niektóre kwiaty długo trzeba czekać a są takie na które nigdy się nie
doczekałam.
Gorące uściski