Ogródek Pszczółki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gagawi pisze:Wiesiu, prawdziwe cuda pokazujesz, jak ja bym chciała mieszkać w cieplejszym klimacie, ( i jak mówią o ociepleniu klimatu w TV to mam zaraz błogi uśmiech na twarzy hihihi ), ołownika bym bardzo chciała... i nie tylko, a ten bez jest szokująco piękny :)

PS - szałwie wykiełkowały, czekam aż podrosną, żeby je poprzesadzać :lol:
Grażynko, ale sie obśmiałam bo mi też się klei do ust taki błogi uśmiech jak słyszę o ocieplaniu klimatu jak Tobie, ale się
nie przyznaję, bo wstyd nie być dzisiaj ekologiem. :;230 :;230 :;230
Dużo zdrówka dla szałwi. Niech Ci pięknie rosną.
A dla Ciebie milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie sierpniowym ciepłym wieczorkiem

Dzisiaj będzie mniej ciekawostkowo bo dam zdjęcia z mojego ogródka. To są niestety zawsze te same widoczki
ale może jeszcze komuś sprawią przyjemność w oglądaniu.

Józefinka kwitnie w róży na tarasie

Obrazek

i ma nawet trzy kwiatki co wyszły ze starego kwiatostanu

Obrazek

Miniaturowa różyczka którą otrzymałam w prezencie

Obrazek

Taki sobie znowu zakwitł

Obrazek

Znów ten sam widoczek

Obrazek

CDN
Wątki Pszczółki
x-d-a

Post »

Wiesiu, ja za każdym razem z równą przyjemnością oglądam obrazki z Twojego ogrodu.
Nawet jeśli pokazujesz te same miejsca, to każde zdjęcie jest inne - ogród zmienia się jak w kalejdoskopie i każdego dnia nas zadziwia...
W końcu sierpnia wszyscy zaczynamy mieć wrażenie, że już wszystko pokazaliśmy, że już nic się w naszych ogrodach nie dzieje. Ale to tylko wrażenie; nasze ogrody żyją, zmieniają się i przeobrażają z każdą chwilą i każdym dniem...
I to w nich kochamy najbardziej :lol:
Miłego wieczoru, Wiesiu.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

No to ciagnę dalej...

Taki sobie widoczek

Obrazek

Obrazek

Buff Beauty

Obrazek

I doniczkowe

Obrazek

Obrazek

Wilce et zuzanna nareszcie trochę ruszyły

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jeden widoczek

Obrazek

'The Fairy' zakwitła nareszcie po chemicznej kuracji

Obrazek

Milutkiego wieczorka
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

dala pisze:Wiesiu, ja za każdym razem z równą przyjemnością oglądam obrazki z Twojego ogrodu.
Nawet jeśli pokazujesz te same miejsca, to każde zdjęcie jest inne - ogród zmienia się jak w kalejdoskopie i każdego dnia nas zadziwia...
W końcu sierpnia wszyscy zaczynamy mieć wrażenie, że już wszystko pokazaliśmy, że już nic się w naszych ogrodach nie dzieje. Ale to tylko wrażenie; nasze ogrody żyją, zmieniają się i przeobrażają z każdą chwilą i każdym dniem...
I to w nich kochamy najbardziej :lol:
Miłego wieczoru, Wiesiu.
Daluś kochanie, przemiła jesteś i dodałaś mi otuchy. Nie chcę Was zanudzić pokazując cały czas to samo.
A Twój ogród mogę oglądac bez końca :shock: :shock: :shock:

Bardzo cieplutkiego i przyjemnego wieczorka ;:2
Wątki Pszczółki
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu piękne kwiaty i zdjęcia :D

A co to za roślinka na 4 focie na pomarańczowo kwitnie?
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

marivsz pisze:Wiesiu piękne kwiaty i zdjęcia :D

A co to za roślinka na 4 focie na pomarańczowo kwitnie?
Mariuszu, to jest alstroemeria. Długo kwitnie przez całe lato i ma zimować na dworze. Jeśli przezyje to dokupię
więcej bo bardzo wdzięczna i łatwa w uprawie.
Uściski :wit
Wątki Pszczółki
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu muszę poszukać jej u nas, bo spodobała mi się, ale o zimowaniu w gruncie to pewno można zapomnieć;DDD
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

jaki kolor :shock:
niebiański :shock: :D

Wiesiu, pokazuj swój ogród, masz tak pięknie, że na pewno nikomu się to nie znudzi, na takie zdjęcia można patrzeć miesiącami, no i na pewno żadne zdjęcie nie będzie identyczne z poprzednim :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ach Wiesiu miesiące mijają a u Ciebie wciąż pięknie... i miło jest popatrzeć choć i z lekką zazdrością na te wszystkie roślinki u nas nie spotykane :wink:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Bardzo ładne widoczki i chciałabym mieć taki intymny, zacienony tarasik. Od kilku dni jest bardzo słonecznie i ciepło, a więc marzę o ogrodzie z drzewkami dającymi nieco cienia. Wszędzie u mnie jest słońce i tylko z tyłu za domem mogę znależć mały, zacieniony kawałek. Z przyjemnością posiedziałabym na Twoim tarasie. Myślę, że to również Twoja jadalnia.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Skrzat
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 13:35

Post »

Wiesiu
nie sposób się znudzić oglądając tak piękne widoczki Twojego ogrodu . Wszyscy tu jesteśmy zakręceni na punkcie zielonego. Ja codziennie oblatuję moich "podopiecznych" co się zmieniło, co przybyło, co ubyło. I codziennie coś się zmienia. A na zdjęciach widać to szczególnie. Tak więc pokazuj, pokazuj...
pozdrawiam
Mariola
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

snowflake pisze:Ach Wiesiu miesiące mijają a u Ciebie wciąż pięknie... i milo jest popatrzeć choć i z lekką zazdrością na te wszystkie roślinki u nas nie spotykane :wink:
Alu, dziękuję za Twoje mile słowa. Wiesz często chcemy tego czego nie możemy mieć. Ja też bym chciała kilka
tropikalnych ale juz te ciepłolubne mnie cieszą. Najgorzej że nigdy nie wiadomo jakie będzie lato czy suche czy mokre,
ciepłe czy zimne i trudno jest dobrać odpowiednie roślinki. U was też jest pełno takich co u mnie się nie trzymaja bo za
sucho i za ciepło. Na przykład floksy u mnie to katastrofa, tawułki nie ma co mówić i nawet hortensje są nieszczęśliwe.
;:145 ;:145 ;:145
Chyba sie przestawię na śródziemnomorskie.
Uściski :wit
fela pisze:Bardzo ładne widoczki i chciałabym mieć taki intymny, zacienony tarasik. Od kilku dni jest bardzo słonecznie i ciepło, a więc marzę o ogrodzie z drzewkami dającymi nieco cienia. Wszędzie u mnie jest słońce i tylko z tyłu za domem mogę znależć mały, zacieniony kawałek. Z przyjemnością posiedziałabym na Twoim tarasie. Myślę, że to również Twoja jadalnia.
Feluś, będziesz miała taki tarasik ocieniony jak tylko wszystko podrośnie. Ja chwalę najbardziej poprzednich
właścicieli że mieli bardzo dobry pomysł by posadzić migdałowca zaraz przed domem. On nam daje cień na tarasie ale też
chłód latem w domu. Jest doskonały i dokładnie tam gdzie powinien być. Latem siedzimy cały czas na tarasie i oczywiście
wszystkie posiłki tez tu jemy jak tylko się da.
Gorąco zapraszam na taras wirualnie a jak tylko będziesz w Paryżu to po prostu wpadnij. ;:40
Buziaczki
;:31
Skrzat pisze:Wiesiu
nie sposób się znudzić oglądając tak piękne widoczki Twojego ogrodu . Wszyscy tu jesteśmy zakręceni na punkcie zielonego. Ja codziennie oblatuję moich "podopiecznych" co się zmieniło, co przybyło, co ubyło. I codziennie coś się zmienia. A na zdjęciach widać to szczególnie. Tak więc pokazuj, pokazuj...
pozdrawiam
Mariola
Mariolko, Podbudowujesz mnie na duchu. To jest właśnie najwspanialsze w ogrodzie że cały czas coś się
odkrywa. I niespodzianek nigdy nie brak choć na niektóre kwiaty długo trzeba czekać a są takie na które nigdy się nie
doczekałam. ;:223
Gorące uściski ;:79
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

marivsz pisze:Wiesiu muszę poszukać jej u nas, bo spodobała mi się, ale o zimowaniu w gruncie to pewno można zapomnieć;DDD
Mariuszu, u nas można próbować przetrzymać ją w gruncie albo w donicy opatulonej. Ona znosi zimno do -5 stopni.
W Polsce to chyba tylko Gabrysi się udaje ją przezimować w gruncie. Ale ona to jest czarodziejka. ;:30 ;:30 ;:30
Uściski ;:100
AniaDS pisze: jaki kolor :shock:
niebiański :shock: :D

Wiesiu, pokazuj swój ogród, masz tak pięknie, że na pewno nikomu się to nie znudzi, na takie zdjęcia można patrzeć miesiącami, no i na pewno żadne zdjęcie nie będzie identyczne z poprzednim :wink:
Aniu, dodajesz mi odwagi. Dzięki za dobre słowo. ;:113
Gorące pozdrowionka ;:196
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie

Dzisiaj skompletuję gamę bzu indyjskiego takim jasno różowym.

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jeden widoczek który mi się bardzo podoba. Te białe floksy na tle starego muru mają tyle wdzięku.

Obrazek

Ah, jak bym miała taki stary mur u siebie ...

Milego wieczoru
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”