Ja robię to na oko zawsze. Ciężko mi podac proporcje.Andzia1 pisze:Volcowitch... a można prosić o szczegóły tego przepisu? np. w moim kuchennym wątku?
Tutaj masz przepisy gotowe na takie cannelloni
http://www.wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=29
A tutaj jeden z takich w których mniej więcej pokazane jest wykonanie z innym farszem:
http://www.wielkiezarcie.com/przepis14081.html
W tym o którym ja mówiłem postępuję podobnie ale mam farsz z mięsa mielonego, śmietanki słodkiej, szpinaku w liściach może być mrożony, czosnku, pieprzy i soli wedle uznania - farsz robię na patelni, a potem napełniam podgotowane lekko canneloni farszem. Układam w naczyniu, zalewam całość sosem bolońskim badż pomidorowym jak kto woli. Całość przykrywam grubo tartym serem mozzarellą a na to prusze parmezan. Do piekarnika na ok.20 minut 180-200 stopni. Szybkie łatwe i przyjemne danie.
Polecam z włoskich wszystkie makarony zrobione na carbonara.