Moja skromna działka Ada.kj cz.2
udanego wypoczynku z mnóstwem atrakcji i słonka:)
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich pourlopowo. Wróciłam wczoraj uciekając od chorwackiego słońca, którego już miałam dość a tu w Polsce podobnie. Wyjazd bardzo udany - piękny kraj, piękne morze choć wolę plaże podobne do polskich. Byliśmy w miejscowości Tribunj niedaleko Sibeniku. W ogrodach akurat dojrzewały figi, które tu rosną w wielu miejscach jak chwasty. Przepiękne pachnące oleandry, bugenwille i miliny. Zrobiliśmy dwie cudowne wycieczki do Parków Narodowych Chorwacji, które każdy kto jedzie do Chorwacji powinien zobaczyć. Jeden to Park Narodowy z wodospadami wzdłuż rzeki Krk. Druga już w drodze powrotnej to Plitwickie Jeziora. Pokażę tu tylko kilka zdjęć z wyjazdu, a resztę postaram się po opracowaniu dodać do wątku Podróże do ciekawych miejsc.
Obydwa wymienione Parki charakteryzują się bardzo ciekawą florą i fauną, a mnie zaskoczyły kwitnące w naturze cyklameny

nie wiem co to za roślinka, ale widziałam ją już na forum pokazywaną w niektórych ogrodach

języczka rosnąca w naturze

pole moczarki kanadyjskiej

tojad

goryczka i trochę fauny

ważka

dzikie kaczuczki, które podpływają tak blisko, że można je z ręki karmić
no i masa ryb, które w tej kryształowo czystej wodzie są zjawiskowe

Obydwa wymienione Parki charakteryzują się bardzo ciekawą florą i fauną, a mnie zaskoczyły kwitnące w naturze cyklameny

nie wiem co to za roślinka, ale widziałam ją już na forum pokazywaną w niektórych ogrodach

języczka rosnąca w naturze

pole moczarki kanadyjskiej

tojad

goryczka i trochę fauny

ważka

dzikie kaczuczki, które podpływają tak blisko, że można je z ręki karmić
no i masa ryb, które w tej kryształowo czystej wodzie są zjawiskowe

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.