W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Was serdecznie :)
Za oknami szaro i pada, dziewczynki oglądają bajkę, więc mam troszkę czasu, żeby wpaść na forum :P

ambo19 - Twoje wnusie są w najbardziej "wymagającym" wieku :) jak moje miały po dwa latka, nie mogłam ich na 5 min spuścić z oczu, nie dość, że ich główki rozsadzały same wspaniałe pomysły, to jeszcze lały się co chwilę. Teraz już jest zupełnie inaczej - wprawdzie pomysłów im nadal nie brakuje, ale już się ładnie bawią razem - na ogół ;:113

Jolu - dziękuję ;:196

Jacku - w zupełności się z Tobą zgadzam :P w naturze wszystko wygląda zupełnie inaczej, urzekły mnie nawet zwykłe leśne paprocie pod Szklarską Porębą- niby zwykłe, ale gigantycznych rozmiarów - wyglądały jak młody las a ja - całe 1,56 :lol: - mogłam się w nich swobodnie schować. To robi wrażenie :)

evluk - nie wiem skąd się wzięła ta biała jeżówka, wszystkie które mam, to "dzieci" różowej, która się w ubiegłym roku bardzo obficie wysiała. Jeżeli deszcze, których tyle mamy w tym roku nie zniszczą nasionek, zbiorę je - zobaczymy co z nich wyrośnie, bo jakoś nie jestem przekonana, że rzeczywiście będą z nich sama białe.

mamo Ani - jesteś bogatsza ode mnie :lol: no ale nic straconego, jeszcze jeden syn jest kawalerem :)

Jolllu - dziękuję ;:196 , ta żółta kępka to nachyłek okółkowy, lubię go, bo kwitnie długo i obficie i wcale nie jest wymagającą roślinką :)

Pozdrawiam cieplutko

;:79
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu - brakuje mi zdjęć z Twojego ogródka :(
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Danusiu, jak Ci się życie? Czy wnusie Daja Babci bardzo popalić? Chyba nie bo widzę, że nawet pomagaja w ogrodzie. Małe szkraby są najukochańsze. Kwiaty POięknie rosną. Na pewno jesteś dumna z wnuczek i ogrodu. Moje pysznogłówki chwyciła jakaś zaraza i muszę zacząć z nia walczyć. Jak byly zrowe, to było na nich mnóstwo trzmieli i robiłam im pełno zdjęć, teraz sa w strasznym stanie (taki biały nalot na liściach) okropne, pa pozdrawiam stasia ;:97 ;:97 ;:97
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Witaj DANUSIU widzę że ciebie nie było jakiś czas mnie też miełam sporo kłopotów w sobote pochowałam MATKE i jeszcze nie mogę dojśc do siebie mieszkała u mnie i terraz mi jabrakuje mimo ze była od dłuższego czasu leżaca. Myślę .ze za parę dni będę znowu coś działać
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, Moja Droga! Bardzo Ci współczuję, proszę przyjąć moje kondolencje. MATKĘ mamy Tylko jedną. Rozumiem Twój Ból i żal.
Stasia
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu wnuczki prześliczne :D to najpiękniejsze kwiatuszki w Twoim ogrodzie :D

Cudowne pysznogłówki, to samo jeżówki, wspaniałe wielkie kępy, rewelacyjnie zdobią ogród, widoczne już z daleka :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Danusiu jakie masz urocze dwa kwiatuszki! ;:109
Zapewne masa obowiązków w związku z tym i na Ciebie spada ale pomocnice już rosną. :D
Ogromne kępy Twoich bylin robią niesamowite wrażenie.
Szczególnie podoba mi się pysznogłówka.
Mój nachyłek postanowił w tym roku zniknąć,zdążyłam znaleźć kilka żywych pędów.
Posadziłam w nowym miejscu. Przyjął się więc może go uratowałam,zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witam Was kochane dziewczyny ;:79

Marto - nie robiłam zdjęć przez ostatnie dwa tygodnie a teraz nawet nie bardzo mam co fotografować -w całym ogrodzie pełno zielska :oops: , jeszcze nigdy nie miałam tak zarośniętego ogrodu. Czeka mnie dużo pracy jak moje wnusie wyjadą ;:110

Stasiu109 - masz rację, wnusie kochane ale niestety musiałam wybierać między nimi a ogrodem - ogród przegrał. Moje pysznogłówki też posiwiały, to pewnie jakiś grzybek je dopadł, obawiam się, że tera już tylko ścięcie ich krótko i oprysk jakimś preparatem przeciwgrzybowym można zastosować.

Mamo Ani - serdecznie Ci współczuję, wszyscy przez to musimy przejść i wiem jak to boli. Żadne słowa pociechy nie przyniosą, trzeba to zostawić czasowi. ;:196

Agness - dziękuję Ci, ale obawiam się, że widok jaki w tej chwili przedstawia mój ogród, nie zasługuje na słowa pochwały :lol:

Karo - j.w :lol: a o nachyłka się nie martw, jeżeli Twój nie przetrwa, podzielę się z Tobą - i pysznogłówką też, jeżeli nie masz ;:109

Zmykam do dziewczyn, za kilka dni wyjeżdżają, będę mieć więcej czasu - stęskniłam się za Waszymi ogrodami :)

Buziaki ;:100
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Za kilka dni ... koniec wakacji.Wszyscy odetchniemy :lol:
Dziękuję Danusiu za Twoje chęci.
Bardzo dziękuję,podziwiam u Was tyle piękności i to mi na razie wystarcza.
Czy posiwiała pysznogłówka to normalny objaw u niej,każdego lata tak się zachowuje i wymaga ścięcia?
Danusiu ciesz się ślicznymi wnusiami, pozdrawiam Cię
:D ;:168
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DANUSIU ,nawet na chwilkę tu do nas nie zajrzysz . :(
Zrób chociaż fotki ogrodu ,co byś później nam mogła zapodać . :P
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Damapi, dzięki za krótki pobyt na Forum, tęsknimi za Tobą i Twoim ogrodem, pa, pa stasia ;:2
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, odezwij się wreście, Tęsknimi i martwimy sie o Ciebie. Czy coś się stało, że Cię nie ma, pa ;:89 ;:89 ;:89 ;:97 ;:97 ;:100
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Dziewczyny kochane! Przepraszam za długie milczenie ale to lato jest dla mnie wyjątkowo "zapracowane" i chyba pierwszy raz w życiu czekam z utęsknieniem na zimę :cry: Na nic nie mam czasu, ogród przypomina nieużytek - zielsko większe od kwiatków ;:110
Dopiero drugi dzień dzisiaj mogłam cokolwiek zacząć w nim robić a od piątku znów będzie kilkudniowa przerwa, z powodu innych zajęć. Trudno, nie zawsze jest tak jakby się chciało.
Pozdrawiam Was gorąco - kiedyś tu wrócę na dłużej ;:109

Buziaki ;:79
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Danusiu to w takim razie czekamy na Ciebie ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuśka rób swoje co trza i wracaj do nas bo tęsknimy! ;:110 ;:111 ;:113
Adresy do moich wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”