Ćmówki z PESTKĄ@
- lvlidnight
- 200p

- Od: 28 paź 2008, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciesze sie ,ze Wam sie podoba.Na kwitnienie troszkę czekałam.Kupiłam go na allegro i tylko na fotce widziałam jak kwitnie(prawdopodobnie).Dotarł do mnie niestety przekwitnięty ,bez łodyżki kwiatowej,ale za to sprzedający dał mi drugiego gratis.Musiałam poczekać aż storczyki odpoczną i ponowią kwitnienie.Kolejna niespodzianka z allegro,bo kolor maz miał być różowy,a okazało sie ,że jest jeszcze piękniejszy i bardziej wyrazisty.Uwielbiam takie niespodzianki,zwłaszcza trafione 
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mi też się takie z mazami bardzo podobały, ale nie szło nigdzie go spotkać, więc długo czekałam na swojego, ale warto było, jest taki cudny... spotkałam go na wakacjach, kiedy się tego w ogóle nie spodziewałam, ale nie mogłam go zostawić, choć dobrze wiedziałam, że będzie bardzo ciężko go przywieźć do domu. ale udało się i nie zrzucił ani jednego pąka.PESTKA@ pisze:Ciesze sie ,ze Wam sie podoba.Na kwitnienie troszkę czekałam.Kupiłam go na allegro i tylko na fotce widziałam jak kwitnie(prawdopodobnie).Dotarł do mnie niestety przekwitnięty ,bez łodyżki kwiatowej,ale za to sprzedający dał mi drugiego gratis.Musiałam poczekać aż storczyki odpoczną i ponowią kwitnienie.Kolejna niespodzianka z allegro,bo kolor maz miał być różowy,a okazało sie ,że jest jeszcze piękniejszy i bardziej wyrazisty.Uwielbiam takie niespodzianki,zwłaszcza trafione
ile twój ma pąków?
- Storczykowa

- Storczykowa

- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko pokaż nam jak kwitnie Miś kłapouszek 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
Re: Ćmówki z PESTKĄ@
Witajcie kochani po długim ,,niebycie,,.Mimo moich obaw dzieci doskonale sobie poradziły z pielęgnacja storczyków.Moja najmlodsza 11 letnia córcia wpisała sobie w kalendarz dni w ktorym ma podlac vandy i inne storczyki.Dzieci wysyłały mi fotki kwitnących kwiatów i powiem ,ze kwitnienia były naprawde imponujące.Jeśli chodzi o straty to jest jedna.Jakiś grzybek dostał się na łodyżkę,opadają liście i nie wrózy to nic dobrego,ale to nic i tak jestem szczęśliwa i dumna z moich dzieci ,ze sobie poradziły z pielęgnacją.Wcale im łatwo nie było ,bo doskonale wiedziały ,ze storczyki znaczą dla mnie bardzo wiele.Jeszcze raz serdecznie wszystkich pozdrawiam i ściskam mocno i będę zagladać tu regularnie.Muszę obejrzeć
Wasze cuda
No proszę to się dzieci świetnie spisały
Czekam na zdjęcia.
Czekam na zdjęcia.
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Pestko, u Ciebie na pewno busz pędów, więc pochwal się nam czym prędzej! ;) Ja się już nie mogę doczekać tych widoków!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Jestem w trakcie oglądania Waszych wątków.Powiem szczerze ,ze jest co oglądać.U mnie wiekszość storczyków odpoczywa.Kwitły pieknie jak mnie nie było,ale jest tez dużo nowych pędow.Rozdzieliłam storczyka,który wytworzył boczne pędy.W tej chwili nowa roślinka szykuje się do kwitnienia.Mam tez niespodziankę w postaci dwóch keiki na dwóch pędach.Na razie sa małe i mają po 3 listki ,ale to dla mnie nowość i ciekawostka.Szczerze mówiąc niewiele mam czasu dla storczyków;wieczny remont kuchni przeciąga sie niemiłosiernie,ale juz w poniedzialek montaż mebli i będę mogła ,,popieścić się,,ze storczykami do woli.Fotki wstawię kiedy się ogarnę .Pozdrawiam Was milutko i cieplutko w ten mrożny poranek.
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Pestko po dłuższej przerwie 
Życzę szybkiego ukończenia remontu i czasu na zrobienie fotek. Chętnie zobaczymy co tam na Twoich parapetach słychać
Ja mam jedno keiki na łodydze, na razie bez korzonków i z 4 listkami, resztę (4szt) udało mi się szczęśliwie usamodzielnić i porozsyłać do dobrych ludzi
Życzę szybkiego ukończenia remontu i czasu na zrobienie fotek. Chętnie zobaczymy co tam na Twoich parapetach słychać
Ja mam jedno keiki na łodydze, na razie bez korzonków i z 4 listkami, resztę (4szt) udało mi się szczęśliwie usamodzielnić i porozsyłać do dobrych ludzi
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila