Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nad psianką jeszcze pomyślę. Poczekam też na twoje hortensjowe zakupy i trochę pozdycham na ten widok :D
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rybka

no ja też nie mogę się doczkać aż do tej szkółki pojadę, boję się tylko że widok mnie zmrozi- pewnie będą wybujałe 2 patyki - właściciel hołduje zasadzie nowość i że jak długaśne badyle to można kaskę większą wziąść....sąsiadka kupiła Vanilie u niego- fakt miał po 40 zł...ale 3 badyle.Teraz u sąsiadki kwitną, związała je i wyglądają pięknie....
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Hibiscus Moscheutos Luna Red (15 zł). Kwiat wielkości 20 cm.
Obrazek
Obrazek

Sedum Matrona w donicy 10l. za 14 zł (Vitroflora)-dorasta do 60-80 cm wysokości.
Obrazek
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Wyciągamy kamyczek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bonica z kamyczkiem :)
Obrazek
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o raju... ale kolos :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Zakwitły jednocześnie 2 kolorki hibiskusa :) . Różowy jest mniejszy. Czerwony nadal mnie zachwyca pięknym kolorem i swoją okzałością :)
Obrazek
Obrazek
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Piękne masz kwiaty, super ogród i pięknego kamyczka, no, no - ale Ci się trafiło!!
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Niestety to nie moja zasługa, że begonia taka dorodna-kupiłam taką. Jest śliczna.
Obrazek
Obrazek

Vanilla Fraise (33 zł), ma 1 malusi pączek, więc jest nadzieja :)
Obrazek

Datura. Dostałam badylka wiosną. Byłam przekonana, że nic z niej nie będzie, ale ma jeden kwiatek+1 pączek. Całość ma ok 40 cm wysokości. Biała niestety nie przeżyła. Szkoda, bo miałam nadzieję, na coś innego niż wszędzie występująca żółta datura.
Przepraszam za zielsko, ale musiałam usunąć kilka roślin, żeby daturka miała światło. Teraz będę mogła też usunąć chwasty :)
Obrazek
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mała Rybko
Ale kamlota masz na działce piękne sedum ja mam tylko o zielonych liściach w zeszłym roku nawet kupiłam ale mąż go zdeptał i już nie wyszedł.
Widzę żółtą daturę ja swoją uśmierciłam w tym roku a drugą zabrałam do Asiu teraz mam tylko różową i biała o pełnych kwiatach ,biała na razie nie kwitnie tylko różowa ,
Genia
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Witaj Gieniu, cieszę się, że do mnie zajrzałaś :) . Kamyczek rzeczywiście jest duży, jak dla mnie to nawet za duży. Kilka dni temu szukaliśmy studni w ogrodzie. Poprzedni właściciele zasypali ją i nie oznaczyli miejsca :evil: ;:24 . Mąż się nakopał, mam 5 wielkich dziur, głębokich na 160 cm :roll: . Na szczęscie odnaleźliśmy, z czego się bardzo cieszymy. Ale nie otym chciałam pisać. W każdym razie jak już kopał to oczywiście co chwilke wyciągał różne kamienie. W pewnym momencie trafił na coś dużego. Jak usłyszałam uderzenie szpadla i "o kurde" mojego meża to się przestrszyłam że znów jakiegoś kolosa znalazł. Kazałam męzowi wyjść z dziury i kopać w innym miejscu :D
Gdybyś obcinała swoje daturki i nie miała co zrobić z badylkami, albo chciała je wyrzucić, to pamietaj o mnie, proszę.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oczywiście a Ty jak Ci się uda ukorzeń mi żółtego
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Iwonko widzę, że były duże zakupy :D
Ja w sobotę wybrałam się do Ciebie do Vitroflory, trochę kluczyłam. Kupiłam 2 żurawki, szałwie o czerwonych liściach i jeżówkę.
Hibiskus piękny ale porozmawiałam z Panią i powiedziała mi, że u mnie przy lesie może zmarznąć :(
Darowałam sobie.

Ale ten Wasz kamień wielgachny dopiero widać jak wyciągnięty :shock:

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Witaj Asiu :).
Musze przyznać, że mają tam naprawdę duży wybór szałwii-chciałabym mieć każdą :).
W sobotę sprzedawała taka pani blondynka, czy może starsza (w krótkich włosach)? Jeśli blondynka to trzeba na nią brać poprawkę, bo ona często czegoś nie wie, ale się nie przyzna ;). Ja posłucham co ma do powiedzenia, ale i tak najpierw sprawdzę sobie w necie co mnie interesuje i potem kupuję, albo nie :).
Odnośnie hibiskusa moscheutos. Z tego co się zorientowałam to gałązki i tak przymarzną zimą, a wiosną wypuści nowe. Można go okopczykować lub przykryć gałązkami.
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=1599
"Z innej amerykańskiej "stajni" hodowlanej — z firmy PanAmerican Seeds — pochodzi ketmia bagienna (Hibis­cus moscheutos) z grupy Luna F1. Wyróżnia się ogrom­ny­mi kwiatami, o średnicy do 18–20 cm, mającymi bar­wę różową (u odmiany 'L. Blush' — fot. 9) lub czer­wo­ną ('L. Red'). Poszczególne kwiaty stanowią ozdobę roś­liny zaledwie przez 2–3 dni, ale pojawiają się licznie, to­też ogólny efekt dekora­cyjny jest bardziej długotrwały. Roś­liny osiągają do 90 cm wyso­kości, dobrze się krze­wią bez uszczykiwania i szybko rosną. Wymagają ja­sne­go, ciepłego stanowiska. Rozmnażane są z nasion, które należy wysiewać od 3. dekady stycznia. Okres produkcji wynosi do 20 ty­godni. Gotowe rośliny zaleca się sadzić do pojemników tarasowych lub do gruntu, przy czym w drugim przypadku osiągają większe rozmiary"
Można jeszcze tu coś o nim przeczytać http://www.oczarjk.pl/index.php?act=158
I jeszcze wątek na naszym forum o tym hibiskusie :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... tos#448868

A kamyk? Jest imponujący ;)
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Rybko, kamyk piękny, I co będzie fontanna , czy zmiana decyzji.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Witaj Igo :)
Będzie fontanna, ale nie wiem kiedy, bo mężu chwilowo w podróżach, a jak jest w domu to nie ma czasu, bo dużo innych zajęć. Najważniejsze, że kamień wyjęty i dziura zasypana. Taki wileki dół przy naszym dziecięciu biegającym był niebezpieczny.
Niedługo szykują się u nas pewne zmiany, więc juz w ogóle nie wiem jak to będzie. O tych zmianach, jak już nastąpią, też wam opowiem :)
Ogród Rybki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”