Ja swoją jukę zamierzam dzielić, ma sporo młodych rozet, więc Twoja sąsiadka może zacząć szukać na nią miejsca
Mój ogrodowy zakątek- Priam
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetnie to podsumowałaś: mnie też imponuje i porusza to, z jakim zapałem Przemku dbasz o swój daleki ogród i bardzo Cię cieszą wszystkie rośliny.100krotka pisze:Przemek, królu pozytywnie zakręconychpodziwiam Twoją pracowitość i zachwyt nad każdziutką, nawet skromną roślinką, miło patrzeć na te kolory. Naprawdę odwdzięczają Ci się za Twojątroskę.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
100krotko - bardzo się cieszę z tych miłych słów. Mój zachwyt nad roślinami wynika z faktu iż nie mam zbyt wiele możliwości aby bywać w ogrodzie. Dodatkowo ogród jest świeżą pasją 
Saago - ofiarowujesz ludzią tak wielką pomoc, że aż dziwię się że jeszcze nie wygrałaś konkursu AF - wierzę, ze ludzie dostrzegą Twoje ciepłe serce i Cię docenią. Za opinie i wsparcie dziękuję. Dzięki ludziom takim jak Ty mogę rozwijać swoje pasje i wykonywać swoje inspiracje.
AGNESS - zdjęcia lilii ukażą sie najprawdopodobniej w niedzielę (jak większosć zdjęć z lipca).
Oliwko - a ja jestem zaskoczony Waszą opinią na mój temat. Bardzo mnie to cieszy, ze mimo iż mnie nie znacie osobiście tak ciepło o mnie piszecie. Moje hobby- ogród rozwinęło sie dzięki temu Forum i Wam Forumowiczom.
Jolu - już w niedzielę powinny ukazać sie fotki więc będzie co oglądać.
Ewo - w gwiazdce zakwitły moje lilie. Wszystkie poza odmianą Vivaldi. Astry już podrosły i niebawem będą pączki kwiatowe. Kwitną za to nagietki. Zauważyłem też że muszę powiększyć ją o co najmniej 10 cm z każdej strony.
Ten post napisałem u mojej cioci
W niedziele powinnienem wstawić dużą część zdjęć więc czekajcie 
Saago - ofiarowujesz ludzią tak wielką pomoc, że aż dziwię się że jeszcze nie wygrałaś konkursu AF - wierzę, ze ludzie dostrzegą Twoje ciepłe serce i Cię docenią. Za opinie i wsparcie dziękuję. Dzięki ludziom takim jak Ty mogę rozwijać swoje pasje i wykonywać swoje inspiracje.
AGNESS - zdjęcia lilii ukażą sie najprawdopodobniej w niedzielę (jak większosć zdjęć z lipca).
Oliwko - a ja jestem zaskoczony Waszą opinią na mój temat. Bardzo mnie to cieszy, ze mimo iż mnie nie znacie osobiście tak ciepło o mnie piszecie. Moje hobby- ogród rozwinęło sie dzięki temu Forum i Wam Forumowiczom.
Jolu - już w niedzielę powinny ukazać sie fotki więc będzie co oglądać.
Ewo - w gwiazdce zakwitły moje lilie. Wszystkie poza odmianą Vivaldi. Astry już podrosły i niebawem będą pączki kwiatowe. Kwitną za to nagietki. Zauważyłem też że muszę powiększyć ją o co najmniej 10 cm z każdej strony.
Ten post napisałem u mojej cioci
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku właśnie minęła niedziela a zdjęć nie ma 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Priam
- Przyjaciel Forum

Iwo - mój pobyt nad morzem przedłużył się więc zdjęcia pojawiają się właśnie dzisiaj.
Ewo - poniżej znajdziesz także zdjęcia gwiazdki ;)
Moje ulubione rośliny lata:
1) Lila azjatycka Black Out zakupiona w tym roku z katalogu Florexpol

2) Lilia azjatycka ciemno-różowa, wysokość około 150 cm. zakupiona w 2007 roku.
Na dwóch łodygach pojawiły się w sumie 34 kwiaty ;)

3) Lilia azjatycka jasnoróżowa, wysokość około 50 cm, pierwsza z moich lilii

4) Lilia azjatycka - sadzona jeszcze przez moją mamę

Nagietki oraz Lilia, która samoistnie rozsiała się i wyrosła na skalniaku:

Zawilce de Caen:

Róże:

Liatra kłosowa (w zeszłym roku nie kwitła), szałwia i kwiatostan jukki karolińskiej:

Aksamitki i kwiatostan rojnika
Powojnik, Wyżlin - lwia paszcza, kwiat malino-jeżyny

Ewo - poniżej znajdziesz także zdjęcia gwiazdki ;)
Moje ulubione rośliny lata:
1) Lila azjatycka Black Out zakupiona w tym roku z katalogu Florexpol

2) Lilia azjatycka ciemno-różowa, wysokość około 150 cm. zakupiona w 2007 roku.
Na dwóch łodygach pojawiły się w sumie 34 kwiaty ;)

3) Lilia azjatycka jasnoróżowa, wysokość około 50 cm, pierwsza z moich lilii

4) Lilia azjatycka - sadzona jeszcze przez moją mamę

Nagietki oraz Lilia, która samoistnie rozsiała się i wyrosła na skalniaku:

Zawilce de Caen:

Róże:

Liatra kłosowa (w zeszłym roku nie kwitła), szałwia i kwiatostan jukki karolińskiej:

Aksamitki i kwiatostan rojnika
Powojnik, Wyżlin - lwia paszcza, kwiat malino-jeżyny

- Priam
- Przyjaciel Forum

W między czasie muszę zamówić cebulki krokusów na www.cebule.pl aby jesienią zrobić nasadzenie w kształcie ptaka