Czekam na jeszcze
Ogród Leszka
ech...
piękne...
Tunbergia zwisająca, nie wpadłam na to a fajnie wygląda.
piękne...
Tunbergia zwisająca, nie wpadłam na to a fajnie wygląda.
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jak robiłem powojnikowe kulki to zostało mi kilka podwieszancyh doniczek. Ciężko się potem zastanawiałem co z nimi zrobić, a że miałem przygotowane sporo sadzonek tunbergii to 2 zawędrowały do takiej podwieszanej w ramach eksperymentu.Ines1977 pisze:Tunbergia zwisająca, nie wpadłam na to a fajnie wygląda.
Zaskakująco dobrze wytrzymuja w takiej małej donicy. Mam posadzone tunbergie jeszcze w takich wielkich donicach i tam je rzeba podlewać codzinnie, bo jak się zapomni to od razu podwiędną. A tutaj 2 roślinki w takim maleństwie i super się trzymają. Te są wychodowane z nasion posadzonych w kwietniu - bez problemu wykiełkowały i dobrze zniosły słabe warunki świetlne tegorocznej wiosny (sadzonki innych roślin dośc mocno mi się mocno powyciągały).
Wydawało mi się, że będzie to orginalna ozdoba, ale potem pojechałem na wakacje do Chorwacji, a tam..... w co drugim oknie wisi dokładnie taka doniczka z tunbergią
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Leszku, tobie to chyba nawet suchy badyl wsadzony do ziemi zakwitnie.
Oglądałam ten wątek z narastającym , nieznanym mi przez całe moje długie życie uczuciem - zazdrości - rany Boskie, gdzie takiego skarba twoja żonka znalazła
Do tej pory myślałam, że tacy, to tylko w ERZE.
Ale masz rękę, a do tego jeszcze zmysł artystyczny, techniczny - oj ta naura to niesprawiedliwie obdziela swymi darami.
Oglądałam ten wątek z narastającym , nieznanym mi przez całe moje długie życie uczuciem - zazdrości - rany Boskie, gdzie takiego skarba twoja żonka znalazła
Do tej pory myślałam, że tacy, to tylko w ERZE.
Ale masz rękę, a do tego jeszcze zmysł artystyczny, techniczny - oj ta naura to niesprawiedliwie obdziela swymi darami.
- lesioc

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
DAK pisze:Leszku, tobie to chyba nawet suchy badyl wsadzony do ziemi zakwitnie.![]()
Oglądałam ten wątek z narastającym , nieznanym mi przez całe moje długie życie uczuciem - zazdrości - rany Boskie, gdzie takiego skarba twoja żonka znalazła![]()
Do tej pory myślałam, że tacy, to tylko w ERZE.![]()
A żonkę to nie dosyć, że musiałem znaleść sam, to jeszcze później baaaaaaaaardzo długo ją przekonywać do siebie bo mnie w ogóle nie chciała (z naszych przedmałżeńskich podchodów i perypetii to by chyba można było osobny temat zrobić). Na szczęście w końcu dała się przekonać
A tak w ogóle to poznaliśmy się przez internet, na forum dyskusyjnym 8). Potem okazało się, że pracujemy obok siebie, a na naszym pierwszym spotkaniu odkryłem, że to właśnie ona o mało nie przejechała mnie 2 godziny wczesniej swoim samochodem..... a potem to sie dopiero zaczeło...
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To brzmi jak streszczenie z jakiegoś Harlequinu i na dodatek z kwiecistym zakończeniem - ja wiedziałam, że ty jesteś z jakiejś bajki.lesioc pisze:...............Potem okazało się, że pracujemy obok siebie, a na naszym pierwszym spotkaniu odkryłem, że to właśnie ona o mało nie przejechała mnie 2 godziny wcześniej swoim samochodem..... a potem to sie dopiero zaczęło...