Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rybko!
wszedzie na forum słychac o twoich rózach!
to i ja przybiegłam!
:shock: :shock: :shock: i oniemiałam z zachwytu.
pieknie kwitnace i pieknie pokazane ;)

a najpiekniejsza ta żywa różyczka!!! sama słodycz :D
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Mala Rybko,piękne Twoje róże i chyba trzeba kupować po 2-3 szt.Wtedy jest nadzieja ,że chociaż 1 szt zakwitnie.MOj Akropolis kupiony w markecie niestety nie przeżył więc zachłannie spoglądam na Twojego.Jaki on piękny.Piruette mam na liście zakupów.Mala Wktoria rozkoszna, szkoda,że moja wnuczka Wiktoria już prawie pan ienka.To jest ten ( u Twojej córuni) najcudowniejszy okres u dziecka.Pozdrawiam serdecznie.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Rybko, różane piękności pokazujesz, z tymi różami kupionymi z wysyłki też tak mam, że z 6 będą 2.Już lepsze są te kupowane w Auchanie, na drugi rok postanowiłam tylko tam kupować.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj MałaRybko :wit
Piękne te Twoje kwiatuszki, zwłaszcza ten wyjątkowy :D :wink:
Zakwitł mi rudy liliowiec od Ciebie, a hosta całkiem ładnie mi przyrasta :)
Szkoda, że ten chyba botaniczny nie kwitnie w tym roku :(
A jak się sprawują roślinki ode mnie :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Kochane ogrodniczki :), dziękuję za odwiedziny i pochwały, dzięki którym urosłam chyba ze 3 cm hihi.
Elu, roślinki rosną, mają się dobrze. Rozchodnik, o którego martwiłam się wiosną całkiem ładnie wyglada :)

Wklejam kawał, który mnie dzis bardzo rozbawił. Haniu, dziękuję za poprawienie humoru przed południem :)

Oddział terenowy Centralnego Biura Śledczego w Nowym Targu, dzwoni telefon.
-- Słucham?
-- Dobry... Kciołek podać, że Jontek Pipciuś Przepustnica chowie w stogu drzewa maryhuane.
-- Dziękujemy za doniesienie, zajmiemy się tym.
Następnego dnia zjawili się na podwórku u Przepustnicy rządni sensacji agenci CBŚ, rozwalali drzewo rąbiąc każdy kawałek na dwie części, ale narkotyków nie znaleźli. Na koniec wydukali do przyglądającego się ze zdziwieniem Przepustnicy "Przepraszamy" i odjechali. Zdziwiony Przepustnica słyszy w domu dzwoniący telefon, idzie odebrać:
-- Słucham?
-- Ceś Jontek... Stasek godo. Byli u ciebie z cebesiu?
-- Byli, tela co pojechali.
-- A drzewa ci narąbali?
-- Ano narąbali.
-- Syćkiego nojlepsego z okazji urodzin, hej!
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Iwonko, ja z tydzień temu kupiłam właśnie u Uzdowskich hortensję Vanilla F. i Pinky Winky, jutro będę w ogrodnictwie na Inowrocławskiej to powiem Ci czy tam nie ma Vanilli, na pewno była Tardiwa pamiętam były też inne .
Pani tam ma dosyć tanio, Tardiwę o ile pamiętam po 12 zł.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Asiu, czekam na wieści w takim razie :) . Na Inowrocławskiej byłam tylko raz, chyba w maju, więc nie znam ich oferty zbytnio. Wczoraj jeździłam po Bydgoszczy, ale nie miałam czasu żeby zaglądać do ogrodniczych . U Uzdowskich zatrzymałam się w ostatniej chwili i tylko dlatego że są po drodze do domu.
Tardiva w Vitroflorze (w Łochowie) kosztyje chyba 9,50. Mają chyba jeszcze Anabelkę (nie pamiętam w jakiej cenie).
Ogród Rybki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rybko

był czas, wiosna kiedy tylko u Uzdowskich można było kupić Vanilię...
Tardiva już jest tak bardziej "stara"więc i cena mała.
Aśka68
500p
500p

Post »

A widzisz Iwonko, ja nigdy nie byłam w Łochowie w Vitroflorze, a tam jeszcze taniej.
Chociaż ostatnio w samym Łochowie byłam dwa razy po korę.
Tydzień temu byłam też w tym ogrodnictwie o którym mi mówiłaś na Gajowej, mają duży wybór, ale tak jak i na Inowrocławskiej trochę rośliny wymęczone(u Uzdowskich drogo ale tam bardziej się dba o to co stoi, takie mam wrażenie). Chociaż cieszę się, że tam dotarłam bo dostałam języczki do cienia, które nigdzie nie było :D
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Tak, Vanilla była tylko u Uzdowskich. Czekałam aż u nich zakwitnie żeby móc ją obejrzeć :) . W zeszłym roku tez ją mieli, ale nie pamiętam jak wyglądała i ile kosztowała.
Asiu, w Łochowicach jest pan, który sprzedaje korę za 6,50 zł, dowozi nawet do domu jeśli jest potrzeba. Masz rację, że na Gajowej rośłinki trochę wymęczone. Byłaś może kiedyś w szkółce na Toruńskiej? Kilka razy przejeżdżałam, ale zawsze zapomnę się zatrzymać.
U Uzdowskich nie sprzedają byle czego i ich roślinki zawsze dobrze wyglądają. W tej chwili mają 5% taniej niż normalnie.
Co do Vitroflory. To młoda szkółka-powstała rok temu. Asortyment przeciętny, ale można znaleźć coś dla siebie. Mieli śuper ofertę żurawkową (sami produkują). Niestety moim zdaniem nie dbają o klientów. Ciągle to samo, nie rozwijają się, nowego towaru nie ma i nie będzie, bo wychodzą z założenia że nie trzeba powiększać asortymentu. Sprzedawczynie bardzo sympatyczne, ale nic nie poradzą, że nowego towaru nie ma. Mają fajne hosty za 12 zł (kępy wielkości 40 cm). Nie są to jakieś rarytasy, ale można się skusić. Różne rodzaje szałwii, macierzanki, dzwonków i innych. Otwarte od 10-18, w soboty chyba do g 14.
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Iwonko nie było tej hortensji na Inowrocławskiej tylko ta o której pisałam i 'Grandiflora', po 12zł, ale obie marne(chociaż kwitły).
Korę biorę właśnie od tego faceta, a że nie chce mi się czasem czekać kiedy będzie w mojej dzielnicy to odbieram osobiście.
W tej szkółce na Toruńskiej byłam raz rok temu, takiej wielkiej nie widziałam(obszar), rośliny mnie nie zachwyciły(głównie iglaste), większość rośnie w gruncie i na życzenie wykopują. Chociaż jeżeli szukasz strzyżonych iglaków - kule, spirale to warto zajrzeć(przynajmniej rok temu tak było).
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
x-T-s
---

Post »

Rybko

pokazałam Ci sos :lol:
x-T-s
---

Post »

a gdzie Ty się podziewasz???????
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Jestem, jestem.
Próbowałam kilka fotek, parę dni temu, wstawić, ale coś komp zastrajkował i po czterech próbach dałam sobie spokoj.
U mnie wszystko ok, kamień wydobyty na zewnątrz i ustawiony po drugiej stronie ogrodu :) .
Iga szalała żurawkowo z Trzęsaczu, ja kupiłam w mojej miejscowej Vtroflorze Hibiskus Moscheutos Luna Red. Piękny jest. Kwiaty wielkości 20 cm. Co ciekawe trafiło mi sie tak, że w jednej donicy są czerwone i różowe kwiaty. Pewnie komuś ręka się omsknęła przy sadzeniu i dwa różńa kolory posadziła:)
Tess, właśnie podglądałam hortensję Hayes Starburst, którą chcesz dziś kupić. Piękna jest. Jako stosunkowa nowość pewnie trochę kosztuje? Przez ciebie chciałabym mieć tę hortensję i Vanila i jeszcze dębolistną (pięknie się przebarwia), którą widziałam u Igi.
Kilka dni temu widziałąm w pobliskiej szkółce psiankę fioletową (17 zł), ładnie wyprowadzoną na kijku. Podoba mi się i kusi, ale gdzie ją przechowię. U tej pani ogrodnik jako ozdoba stoi już odchowana, kilkuletnia psianka. Pięknie wygląda obsypana kwiatuszkami :)
Mam jeszcze pytanie do znawców. Begonie , które są w sprzedaży, obsyane całe kwieciem można przechowac do następnego roku? Jest szansa, że też tak pięknie zakwitna? Niektóre są przepiękne i mnie kuszą, choć mówiłam, że w tym roku żadnych kwiatów tarasowych nie kupuję. Rok temu kupiłam bulwy to coś tam z nich wyrosło, a tym roku praktycznie się nie udało nic sensownego wyhodować. Może jakbym kupiła takie większe okazy, z duzą ilością odrostów to w przyszłym roku doczekałabym się ładnych kwiatów?
Ogród Rybki
x-T-s
---

Post »

Rybko

ja mam psiankę,na zimę wstawie ją do garażu.Powinna przetrzymać- garaż ma dwa okienka i jest ogrzewany tzn w zimie jest tam +12-15 st
Hortensje piękne,dziś mam pojechać kupić - ale tak strasznie leje i grzmi...że siedzę w chałupie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”