Przy okazji gratuluję Ci złotka
Moje orchidaria - Anaka
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję
Tak jakoś poszło.Ostatnio mam więcej czasu na forumowe pogaduszki, bo pracy mniej - w pracy
Tak jakoś poszło.Ostatnio mam więcej czasu na forumowe pogaduszki, bo pracy mniej - w pracy
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
Anaka

Justynko, Posłaniec spisał się na medal. Wirtualne kwiaty dotarły. Dzięki serdeczne 
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

-
Anaka

W taką pogodę należy podlewać tuż przed wyjazdem,żeby rośliny dłużej wytrzymały bez kolejnej porcji wody.
Ja rozstawiam jeszcze w tym pomieszczeniu, gdzie są storczyki, duże pojemniki z wodą, która paruje i zwiększa wilgotność wokół roślin.Pod najbardziej wrażliwe, stawiam podstawki z keramzytem i odrobiną wody
Nigdy nie miałam żadnych strat w storczykach z powodu wyjazdu, a rośliny nie były nadmiernie wysuszone :P
Ja rozstawiam jeszcze w tym pomieszczeniu, gdzie są storczyki, duże pojemniki z wodą, która paruje i zwiększa wilgotność wokół roślin.Pod najbardziej wrażliwe, stawiam podstawki z keramzytem i odrobiną wody
Nigdy nie miałam żadnych strat w storczykach z powodu wyjazdu, a rośliny nie były nadmiernie wysuszone :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

moje nie były podlewane już ponad 2 tygodnie, bo chciałam je podlać przed wyjazdem i nie mogłam dłużej tego odwlekać, więc je podlałam. nie wiedziałam, że będzie aż tak gorąco (chociaż u mnie zawsze jest strasznie gorąco) i myślałam, że wytrzymają. ale dzisiaj są już sztywniejsze i mają się dobrze.Anaka pisze:W taką pogodę należy podlewać tuż przed wyjazdem,żeby rośliny dłużej wytrzymały bez kolejnej porcji wody.
Ja rozstawiam jeszcze w tym pomieszczeniu, gdzie są storczyki, duże pojemniki z wodą, która paruje i zwiększa wilgotność wokół roślin.Pod najbardziej wrażliwe, stawiam podstawki z keramzytem i odrobiną wody![]()