Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co za lilie! A ja nie mam orientalnych :oops: Musze sobie sprawic chociaz jedna, pachnaca :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko czy to są te aksamitki na poprzedniej stronie o których rozmawiałyśmy :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, dziękuję za cudne zdjęcia pięknych roślinek ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga boskie lilie, ach nawet ten wspaniały zapach poczułam u siebie ;) A hortensja wspaniale wygląda, jak się trzyma, i kolor.
Ale zafascynowana jestem tym gąszczem pomidorów ;) Ja dzisiaj znowu wyrzuciłam kilka pomidorów - zaraz ziemniaka, w tym roku w gruncie pomidory nie mają szans :( Szkoda, bo żaden kupny pomidor nie smakuje swój, własny, wyhodowany własna ręką, pachnący słońcem.
A ile macie krzaków borówki? jeśli wiecej, to jakie odmiany wymieszaliście i jak się spisuje zapylanie?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga , chyba jednak nie uda mi się w tym roku w Twoje kierunki pojechać, więc na wszelki wypadek pakuję paczkę i w poniedziałek wysyłam. Poproszę adres na PW.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś, właśnie taki kłopot jest z tymi orientkami, że najlepiej je wykopywac :roll: a później gdzie te cebulki :wink: Ale nie jestem w stanie z nich zrezygnować, zrezygnowałam z dalii, mieczyków, ale zapach i urok lilii mnie oczarował na zabój 8) :lol:

Grzesiu niestety, czy chcemy czy nie jesień przyjdzie, możemy się tylko pocieszać, że i jesienią kwitnie mnóstwo wspaniałych roślin, a cudem dosłownie są te przebarwiające się bajecznie liście :D oby tylko jesień była długa :D

Iguś masz rację, tylko ja się obawiam, że w związku z tym, że moje storczyki teraz latem kwitną jak szalone, to zimą będą odpoczywały i też mnie nie pocieszą :roll: :cry: Pozostanie przeglądanie letnich zdjęć :roll: :lol:

Moniś dziękuję ;:196

Izuniu spraw sobie koniecznie :D ten zapach wart jest tego, jest dosłownie powalający, szczególnie dla takiego wąchacza jak ja :roll: :D Mnie jakoś najbardziej zauroczył Muscadet, mimo, że i wszystkie inne są przepiękne i większość cudownie pachnie, ale on ma tak niesamowicie wielkie kwiaty na niewysokiej łodydze, a zapach czuć z kilku metrów :D

Joluś tak, takie właśnie mam te aksamitki. Powinnam mieć jeszcze sporo zeszłorocznych nasionek, które pięknie się przechowują i ładnie wschodzą nawet po 2-3 latach, ale to będą inne roślinki, wyższe , jeśli masz ochotę, to mogę podesłać Ci też te nasionka. No i z tych oczywiście też jak już pojawią się.

Halinko cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje kwiaciorki ;:196

Alu
masz rację co do pomidorków, swoje są najlepsze :D ja nie sadziłam ich w gruncie , całą szklarnie przeznaczyłam na pomidorki i nam spokojnie starcza do jedzenia na bieżąco, na przetwory niestety już muszę kupować.
A borówki mam 6 krzaczków, ale niestety nie mam pojęcia jakie to odmiany, nie zwracałam na to wcześniej uwagi, ale na pewno są różne, widzę po wyglądzie krzaczków, zapylają się pięknie, od ilości owoców aż się wykładają galęzie :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

AGNESS pisze:
Gabi :D fajnie się złożyło :D ale tak wyszło dlatego, że Ty masz mnóstwo lilii :D i wszystkie piękne :D
Aguś, gdyby wyszły z ziemi te co miałam w zeszłym roku i zakwitły, to miałabym o wiele więcej.
a tak czeka mnie nowy zakup cebul.
Jedynie żółtych mam strasznie dużo...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Czy Muscadet to niska lilia, czy wysoka? U mnie faktycznie jedna z moich na tę wygląda, jednak moja jakaś dziwnie niska jest. Chyba, że za głęboko wsadziłam :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi żółte są prześliczne , ja za to nie mam ich wcale, jedynie te tygrysie, ale wiosną sobie kupię , ja w ogóle kocham żółte kwiaty :D

Moniś
Muscadet jest właśnie taka niska i ma wspaniałe olbrzymie kwiaty, które wydają się olbrzymie na takiej niewysokiej łodydze :D Chyba właśnie ona podoba mi sie najbardziej, w dużym stopniu dlatego, że jest taka niewysoka :D i ten cudny zapach :roll: :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

AGNESS pisze:Gabi żółte są prześliczne , ja za to nie mam ich wcale, jedynie te tygrysie, ale wiosną sobie kupię , ja w ogóle kocham żółte kwiaty :D

Ja znowu bardziej lubię mocniejsze kolory - odcienie czerwieni, fioletów i mocne róże.
Żółtych kwiatów też mam trochę, bo i takie muszą być.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całe szczęście, że kolorów kwiatów jest cała paleta, tak, że każdy znajdzie coś co najbardziej kocha :D Ja uwielbiam żółcie , pomarańcze i czerwienie :D ale mam w ogródku wszelkie inne kolory i w kwiatach mi się podobają :D Na kwiatku wszystko jest piękne 8) :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Lilje masz przepiękne .Warto na nie wydawać kaskę .Do aksamitek się przekonuję coraz bardziej .Masz rację są niezawodne i można nimi pozatykać gołą ziemię.Hortensje pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

AGNESS pisze:Gabi żółte są prześliczne , ja za to nie mam ich wcale, jedynie te tygrysie, ale wiosną sobie kupię , ja w ogóle kocham żółte kwiaty :D

Moniś
Muscadet jest właśnie taka niska i ma wspaniałe olbrzymie kwiaty, które wydają się olbrzymie na takiej niewysokiej łodydze :D Chyba właśnie ona podoba mi sie najbardziej, w dużym stopniu dlatego, że jest taka niewysoka :D i ten cudny zapach :roll: :D
w takim razie muszę ją przesadzić w inne miejsce, bo wsadziłam na tyłach rabaty i słabo się eksponuje :oops: Kiedy mogę przesadzić? Po kwitnieniu?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Agus, a gdzie kupowalas swoje lilie?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga dzięki za odpowiedz odnośnie borówki, to nie bedę się mocno przejmować poszczególnymi odmianami czy dobrze zapylą ;) Bo nie jak pytać o doświadczenia innych ogrodomaniaków ;) Ale nie chorują Ci żadne krzaczki i nie przemarzają?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”