Ogródek AGNESS cz.3
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga boskie lilie, ach nawet ten wspaniały zapach poczułam u siebie ;) A hortensja wspaniale wygląda, jak się trzyma, i kolor.
Ale zafascynowana jestem tym gąszczem pomidorów ;) Ja dzisiaj znowu wyrzuciłam kilka pomidorów - zaraz ziemniaka, w tym roku w gruncie pomidory nie mają szans
Szkoda, bo żaden kupny pomidor nie smakuje swój, własny, wyhodowany własna ręką, pachnący słońcem.
A ile macie krzaków borówki? jeśli wiecej, to jakie odmiany wymieszaliście i jak się spisuje zapylanie?
Ale zafascynowana jestem tym gąszczem pomidorów ;) Ja dzisiaj znowu wyrzuciłam kilka pomidorów - zaraz ziemniaka, w tym roku w gruncie pomidory nie mają szans
A ile macie krzaków borówki? jeśli wiecej, to jakie odmiany wymieszaliście i jak się spisuje zapylanie?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś, właśnie taki kłopot jest z tymi orientkami, że najlepiej je wykopywac
a później gdzie te cebulki
Ale nie jestem w stanie z nich zrezygnować, zrezygnowałam z dalii, mieczyków, ale zapach i urok lilii mnie oczarował na zabój 8)
Grzesiu niestety, czy chcemy czy nie jesień przyjdzie, możemy się tylko pocieszać, że i jesienią kwitnie mnóstwo wspaniałych roślin, a cudem dosłownie są te przebarwiające się bajecznie liście
oby tylko jesień była długa
Iguś masz rację, tylko ja się obawiam, że w związku z tym, że moje storczyki teraz latem kwitną jak szalone, to zimą będą odpoczywały i też mnie nie pocieszą
Pozostanie przeglądanie letnich zdjęć
Moniś dziękuję
Izuniu spraw sobie koniecznie
ten zapach wart jest tego, jest dosłownie powalający, szczególnie dla takiego wąchacza jak ja
Mnie jakoś najbardziej zauroczył Muscadet, mimo, że i wszystkie inne są przepiękne i większość cudownie pachnie, ale on ma tak niesamowicie wielkie kwiaty na niewysokiej łodydze, a zapach czuć z kilku metrów 
Joluś tak, takie właśnie mam te aksamitki. Powinnam mieć jeszcze sporo zeszłorocznych nasionek, które pięknie się przechowują i ładnie wschodzą nawet po 2-3 latach, ale to będą inne roślinki, wyższe , jeśli masz ochotę, to mogę podesłać Ci też te nasionka. No i z tych oczywiście też jak już pojawią się.
Halinko cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje kwiaciorki
Alu masz rację co do pomidorków, swoje są najlepsze
ja nie sadziłam ich w gruncie , całą szklarnie przeznaczyłam na pomidorki i nam spokojnie starcza do jedzenia na bieżąco, na przetwory niestety już muszę kupować.
A borówki mam 6 krzaczków, ale niestety nie mam pojęcia jakie to odmiany, nie zwracałam na to wcześniej uwagi, ale na pewno są różne, widzę po wyglądzie krzaczków, zapylają się pięknie, od ilości owoców aż się wykładają galęzie
Grzesiu niestety, czy chcemy czy nie jesień przyjdzie, możemy się tylko pocieszać, że i jesienią kwitnie mnóstwo wspaniałych roślin, a cudem dosłownie są te przebarwiające się bajecznie liście
Iguś masz rację, tylko ja się obawiam, że w związku z tym, że moje storczyki teraz latem kwitną jak szalone, to zimą będą odpoczywały i też mnie nie pocieszą
Moniś dziękuję
Izuniu spraw sobie koniecznie
Joluś tak, takie właśnie mam te aksamitki. Powinnam mieć jeszcze sporo zeszłorocznych nasionek, które pięknie się przechowują i ładnie wschodzą nawet po 2-3 latach, ale to będą inne roślinki, wyższe , jeśli masz ochotę, to mogę podesłać Ci też te nasionka. No i z tych oczywiście też jak już pojawią się.
Halinko cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje kwiaciorki
Alu masz rację co do pomidorków, swoje są najlepsze
A borówki mam 6 krzaczków, ale niestety nie mam pojęcia jakie to odmiany, nie zwracałam na to wcześniej uwagi, ale na pewno są różne, widzę po wyglądzie krzaczków, zapylają się pięknie, od ilości owoców aż się wykładają galęzie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gabi żółte są prześliczne , ja za to nie mam ich wcale, jedynie te tygrysie, ale wiosną sobie kupię , ja w ogóle kocham żółte kwiaty
Moniś Muscadet jest właśnie taka niska i ma wspaniałe olbrzymie kwiaty, które wydają się olbrzymie na takiej niewysokiej łodydze
Chyba właśnie ona podoba mi sie najbardziej, w dużym stopniu dlatego, że jest taka niewysoka
i ten cudny zapach

Moniś Muscadet jest właśnie taka niska i ma wspaniałe olbrzymie kwiaty, które wydają się olbrzymie na takiej niewysokiej łodydze
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
w takim razie muszę ją przesadzić w inne miejsce, bo wsadziłam na tyłach rabaty i słabo się eksponujeAGNESS pisze:Gabi żółte są prześliczne , ja za to nie mam ich wcale, jedynie te tygrysie, ale wiosną sobie kupię , ja w ogóle kocham żółte kwiaty![]()
Moniś Muscadet jest właśnie taka niska i ma wspaniałe olbrzymie kwiaty, które wydają się olbrzymie na takiej niewysokiej łodydzeChyba właśnie ona podoba mi sie najbardziej, w dużym stopniu dlatego, że jest taka niewysoka
i ten cudny zapach
![]()
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aga dzięki za odpowiedz odnośnie borówki, to nie bedę się mocno przejmować poszczególnymi odmianami czy dobrze zapylą ;) Bo nie jak pytać o doświadczenia innych ogrodomaniaków ;) Ale nie chorują Ci żadne krzaczki i nie przemarzają?
Pozdrawiam, Alicja