Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Pięknie się rozwija twój ogród. Również od młodych lat interesowałam się kwiatami. Moim pierwszym ogródkiem była skrzynka balkonowa. Obecnie mam mały ogródek pod blokiem. Jest w nim ciasno ale kolorowo. Na pierwszej stronie przepiękne zdjęcia z motylami :D Ciekawi mnie które hobby bardziej cię wciąga, ogrodnictwo czy fotografia :?: Mam nadzieję że zawsze będziesz miał dość czasu aby zająć się ogrodem.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arturze dziękuje za miłe słowa :D Na pewno się jeszcze z Tobą podzielą kwiatami :D Pozdrawiam Cię Serdecznie :D

Bożi dziękuje za miłe słowa :D Hym które hobby mnie bardziej wciąga, to i to :roll: Pozdrawiam Cię Serdecznie :D
dawidbanan
---

Post »

Pod koniec czerwca lub na początku lipca dostałem nasionka od takiego pana...Na początku nie wiedziałem co to jest i posadziłem pod oknem :roll: Dziś okazało się że jest to rącznik który osiąga od 2 do 3m wysokości :roll: A ja to przed oknem posadziłem...Wzeszło 12 lub 13 krzaczków...Niektóre są wielkości jakieś 30cm a niektóre dopiero po 10-20cm...Jutro mam zamiar je wykopać i wsadzić przy końcu ogrodu bo to rośnie bardzo duże i zasłoni mi okno :roll: Jutro kupię 2 duże donice i posadzę w nich po 3 rączniki, i postawię koło schodów i w tych donicach z rącznikami posadzę jakieś kwiaty :D
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witaj Dawidzie :D
U mnie dziś pogoda "parasolowa", nie da rady robić zdjęć :wink:
A może Tobie udało się coś pstryknąć?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Tak i to dużo zdjęć...Zaraz dodam :D Tylko u mnie mocno wieje :roll:
dawidbanan
---

Post »

Oto aktualnie skalniak:
Obrazek

Mini rojnik ze skalniaka :P Są jeszcze takie 2:
Obrazek

Obrazek

Na skalniaku rośnie też Wilczomlecz :D Posadziłem go bo ładnie wygląda(ma taki pokrój)Jaka to odmiana Wilczomlecza :?: Ja go dostałem od sąsiada..:
Obrazek

A teraz zdjęcia całego ogrodu: :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przeklęty stojak na pranie mamy: :evil:
Obrazek

A teraz druga strona ogrodu(nie myślcie że sobie żarty z was robię) Tu będzie taras za...Kilka lub kilkanaście lat(ja tak mówię do mamy,a mama zawsze mówi nie przesadzaj,kiedyś zrobimy...)
Obrazek

Psotusia puszczona by sobie pobiegała...Aktualnie na zdjęciu stoi na dwóch łapkach :D Tak ją wytresowałem :D
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Rojnik faktycznie duży :shock: . Ten wilczomlecz wygląda mi na sosnka, ale ekspertem nie jestem :lol:
Psotusia jest super! :D Mała fotomodelka? :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Tak to wilczomlecz sosnaka :D
Psotka pięknie pozuje do zdjęć :D
Gosiu, Psotka dziękuje Ci za miłe słowa :lol: Oto specjalnie zapozowała dla Ciebie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Oh, dziękuję bardzo. Aż prosi się na małe przytulańce :P
Dawidzie, masz już plany jak zagospodarujesz resztę ogrodu? Masz trochę tego :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Jeszcze nie wiem co zrobię...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dawidzie gdzie jesteś?
Albo z kolegami korzystasz z uroków wakacji, albo mocno się zastanawiasz od czego jutro zaczniesz pracę w ogródku :P :P

Myślałeś już nad wykorzystaniem w ogodzie powykręcanych korzeni, pni drzew lub dużych kamieni? Takie zestawienia dają duże możliwości do nasadzeń. Co o tym sądzisz?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Gosiu byłem z mamą nad wodą :D Jeszcze nie wiem co będę jutro robił w ogrodzie...Widziałaś ile na tym zdjęciu z drugiej strony ogrodu jest kamieni :?:(co tam będzie taras)...Są małe,średnie,duże i oczywiście wielkie :lol: Podaj jakiś przykład z tymi kamieniami lub pniami drzew co zrobić z nich(najlepiej na jakimś zdjęciu,żebym wiedział jak to by wyglądało...)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Polecam Ci odwiedzić Jędrzejówkę Poli 42. Ma ona przecudowny olbrzymi skalniak, z rozmaitymi rozwiązaniami, z wykorzystaniem właśnie takich naturalnych materiałów jak drewno, kamienie, stare kosze itp.
Zajrzyj koniecznie, link masz Tutaj

Jak było nad wodą? :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Fajnie było :D Tylko się nie kąpaliśmy bo byliśmy wieczorem i pogoniły nas...komary :evil: Ja im dam :!: Były ich miliony...Już odwiedzam ogród Poli...A na czym ja mam niby taki pień lub kamień postawić :?:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Komary to się chyba umówiły, że w każdym zakątku naszego kraju przypuszczają w tym roku zmasowany atak! :D

... a jak patrzę na miejsce gdzie ma być taras, to oczami wyobraźni widzę tam właśnie piękny skalniak. Mógłbyś zrobić nawet taki piętrowy. Potrzebowałbyś skombinować trochę ziemi, usunąć z wierzchu gruz i cegłówki. Kamienie, konary czy pnie, wkomponowałbyś pomiędzy roślinkami.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”