Kwiaty Dawida - [OGR]
Pięknie się rozwija twój ogród. Również od młodych lat interesowałam się kwiatami. Moim pierwszym ogródkiem była skrzynka balkonowa. Obecnie mam mały ogródek pod blokiem. Jest w nim ciasno ale kolorowo. Na pierwszej stronie przepiękne zdjęcia z motylami
Ciekawi mnie które hobby bardziej cię wciąga, ogrodnictwo czy fotografia
Mam nadzieję że zawsze będziesz miał dość czasu aby zająć się ogrodem.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
dawidbanan
- ---
Pod koniec czerwca lub na początku lipca dostałem nasionka od takiego pana...Na początku nie wiedziałem co to jest i posadziłem pod oknem
Dziś okazało się że jest to rącznik który osiąga od 2 do 3m wysokości
A ja to przed oknem posadziłem...Wzeszło 12 lub 13 krzaczków...Niektóre są wielkości jakieś 30cm a niektóre dopiero po 10-20cm...Jutro mam zamiar je wykopać i wsadzić przy końcu ogrodu bo to rośnie bardzo duże i zasłoni mi okno
Jutro kupię 2 duże donice i posadzę w nich po 3 rączniki, i postawię koło schodów i w tych donicach z rącznikami posadzę jakieś kwiaty 
-
dawidbanan
- ---
-
dawidbanan
- ---
Oto aktualnie skalniak:

Mini rojnik ze skalniaka :P Są jeszcze takie 2:

Na skalniaku rośnie też Wilczomlecz
Posadziłem go bo ładnie wygląda(ma taki pokrój)Jaka to odmiana Wilczomlecza
Ja go dostałem od sąsiada..:

A teraz zdjęcia całego ogrodu:

Przeklęty stojak na pranie mamy:
A teraz druga strona ogrodu(nie myślcie że sobie żarty z was robię) Tu będzie taras za...Kilka lub kilkanaście lat(ja tak mówię do mamy,a mama zawsze mówi nie przesadzaj,kiedyś zrobimy...)

Psotusia puszczona by sobie pobiegała...Aktualnie na zdjęciu stoi na dwóch łapkach
Tak ją wytresowałem 

Mini rojnik ze skalniaka :P Są jeszcze takie 2:

Na skalniaku rośnie też Wilczomlecz

A teraz zdjęcia całego ogrodu:

Przeklęty stojak na pranie mamy:
A teraz druga strona ogrodu(nie myślcie że sobie żarty z was robię) Tu będzie taras za...Kilka lub kilkanaście lat(ja tak mówię do mamy,a mama zawsze mówi nie przesadzaj,kiedyś zrobimy...)

Psotusia puszczona by sobie pobiegała...Aktualnie na zdjęciu stoi na dwóch łapkach
-
dawidbanan
- ---
-
dawidbanan
- ---
Dawidzie gdzie jesteś?
Albo z kolegami korzystasz z uroków wakacji, albo mocno się zastanawiasz od czego jutro zaczniesz pracę w ogródku :P :P
Myślałeś już nad wykorzystaniem w ogodzie powykręcanych korzeni, pni drzew lub dużych kamieni? Takie zestawienia dają duże możliwości do nasadzeń. Co o tym sądzisz?
Albo z kolegami korzystasz z uroków wakacji, albo mocno się zastanawiasz od czego jutro zaczniesz pracę w ogródku :P :P
Myślałeś już nad wykorzystaniem w ogodzie powykręcanych korzeni, pni drzew lub dużych kamieni? Takie zestawienia dają duże możliwości do nasadzeń. Co o tym sądzisz?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
-
dawidbanan
- ---
Gosiu byłem z mamą nad wodą
Jeszcze nie wiem co będę jutro robił w ogrodzie...Widziałaś ile na tym zdjęciu z drugiej strony ogrodu jest kamieni
(co tam będzie taras)...Są małe,średnie,duże i oczywiście wielkie
Podaj jakiś przykład z tymi kamieniami lub pniami drzew co zrobić z nich(najlepiej na jakimś zdjęciu,żebym wiedział jak to by wyglądało...)
-
dawidbanan
- ---
Komary to się chyba umówiły, że w każdym zakątku naszego kraju przypuszczają w tym roku zmasowany atak!
... a jak patrzę na miejsce gdzie ma być taras, to oczami wyobraźni widzę tam właśnie piękny skalniak. Mógłbyś zrobić nawet taki piętrowy. Potrzebowałbyś skombinować trochę ziemi, usunąć z wierzchu gruz i cegłówki. Kamienie, konary czy pnie, wkomponowałbyś pomiędzy roślinkami.
... a jak patrzę na miejsce gdzie ma być taras, to oczami wyobraźni widzę tam właśnie piękny skalniak. Mógłbyś zrobić nawet taki piętrowy. Potrzebowałbyś skombinować trochę ziemi, usunąć z wierzchu gruz i cegłówki. Kamienie, konary czy pnie, wkomponowałbyś pomiędzy roślinkami.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród