Jak zapadłam na chorobę kaktusową...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p
Od: 9 lut 2009, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak. Astrophytum asterias lera. Spłaszczona roślina A. asterias. Tak głównie zajmuję sie roślinami z tego rodzaju, formami środowiskowymi jak i kultywarami. Poza tym uwielbiam rodzaj Melocactus. Poza tym hoduję Echinopsis, Mammillaria, Notocactus, nie mogło zabraknąć Ferocactus, grusonka mam pokaźnego, Gymnocalycium, Copiapoa, troche sukulentów, kamyki, formy variegata też, cristata, monstruosa, nawet kilka Uebelmannia się ostało, radzą sobie nawet dobrze, rosną. Co ja tam mam więcej? Nie wiem nawet. Dużo tego trochę... Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak lera! tak to jest jak się pisze z pamięci :oops: No nic mam nadzieję, że kiedyś się nauczę i nawet obudzona w środku nocy wyrecytuję nazwy prawidłowo :lol: A masz może jakieś zdjęcia tego Astrophytum asterias lera?
Twoja kolekcja naprawdę okazała, nie dziwi mnie, że nie masz na nią miejsca na parapetach :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ja też zachorowałam po buszowaniu po tym forum nigdy nie widziałam takich okazów kolorów i kształtów. Zresztą u góry jest przykład śliczny kolorek i do tego ciernie wyglądają jak stonoga.
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Właśnie, te Ciernie Aniu :D a zachorowałam na nia jak zobaczyłam to zdjęcie w internecie, popatrz tylko
Obrazek
To zdjęcie pochodzi z internetu, nie jest mojego autorstwa
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację są niesamowite i kwiatuszek też niczego sobie. Kiedyś widziałam troszkę inny, gapiłam się kilka minut myślałam że oblazły go robale. Ciekawe czy ciernie się wydłużą, czy zostaną takie. Ten odcień jest naprawdę fajny.
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Z daleka rzeczywiście ciernie przypominają robaczki. Zobaczymy jak trochę podrośnie co będzie z cierniami, bo na razie to jeszcze maleństwo wielkości chyba 50 groszy :D
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

Piękna sulka ,moja już drugi rok nie kwitnie , zasychają jej pąki a jest całkiem spora
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Witaj Basieńko :D kurcze to niedobrze. Ciekawe co jej nie odpowiada skoro wcześniej kwitła? Cały Twój wątek przejrzałam, ale niezauważyłam Sulki, muszę przewertować jeszcze raz w takim razie :D
Życzę Ci żebyś szybciutko namówiła ją do ponownego kwitnienia :D wpadnę popodziwiać i powzdychać do Twoich kwiatuszków ;:80
A myślisz, że ta moja mogłaby już w przyszłym roku mieć pączka pomimo tego, że to taka pchła, czy jeszcze za wcześnie na to?
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Powinna kwitnąć , ja myślę że przedobrzam z nią , bo jak zobaczę pąk to biegam z doniczką ,i najpewniej to jest przyczyną ,ale za rok nie odezwę się do niej :oops:
Zdjęcie jest na pierwszej stronie u mnie trochę słabej jakości ale jaki sprzęt takie zdjęcia :lol: tak wygląda teraz :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

:lol: No to jak jej tak zagrozisz to nie będzie miała wyjścia tylko obsypie Cię kwiatami :D Teraz dojrzałam tą Twoją Sulkę, spory okaz, ona jest z tych zielonych, czy kolorowych, bo nie widać za bardzo :wink: Te zielone też mi się podobają, bo jest fajny kontrast z tymi czarnymi cierniami, kiedyś może taką gdzieś dopadnę...
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

oj teraz dopiero mi się Twoje zdjęcie pojawiło a ja już napisałam, że nie bardzo widać, bo weszłam w Twój wątek :wink: jaka dzieciata!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Piękna! Też ma kolorki :D
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W pełnym słońcu nabiera kolorów teraz trochę zzieleniała zdjęcie aktualne wyżej dołączyłam :wink:
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

No własnie dopiero jak Ci odpisałam pierwszego posta to mi się pojawiło :oops: Troszkę mam dziś problemów z netem po tej burzy wczorajszej, nie wszystko mi się otwiera
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny mam kulę w żołądku, też taką chcę. ;:113
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Aniu, ja swoją kupowałam u pana Pawła N. On sprzedaje takie maleństwa jak to moje, jak chcesz namiary na niego to prześlę Ci na PW :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”