Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresat-tak jest obowiązek i kara od 50-500 zł.

Ostróżki zasadzone.Rano zrobię zdjęcie, kwiat jednak inny niż u tojadu.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Pokaże jak wyglądają roślinki od Tess w podwórkowym, kwitnącą funkię na tej samej rabatce i jeszcze kolejną lilię która zakwitła.

Obrazek

Obrazek
Cytat z mojego storczykowego wątku :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1120
Ewa Janina Sadowska pisze:Nie wiem czy to nie od Ciebie przypadkiem hosta mi kwitnie?Gruby pęd i kwiat biały.
A to dobre ;:191 , widze , ze już robi sie taki busz , że nie wiadomo gdzie ? , co ?, jak ? i od kogo ? :;230 ;:183 .

No pewnie , że ode mnie ! :lol:

Gdzieś masz jeszcze jedną taką :lol:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Arturze, jest jeszcze taka malutka.Przyznam się,że zasiliłam funkie ,żurawki,języczkę nawozem "do roślin kwitnących".
O trzeciej w nocy była silna burza.Okna mam mokre do tej pory.Ale dużo chłodniej się nie zrobiło.

Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Ewuniu :) Funkie i żurawki najlepiej wiosną zasilać obornikiem, a potem Azofoską. Zakwitną na pewno, a przecież chodzi o piękne liście :)
Współczuję Ci takich sąsiadów :cry: Musisz coś z tym zrobić, bo szkoda Twojej pracy i roślin.
U mnie wczoraj też potwornie wiało, bałam się, że drzewa na dom polecą... Na szczęście nie ma szkód.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia-obornik mogę mieć tylko suszony z Ogrodniczego.Ale dzięki za radę.Sąsiedzi o których mowa zaprosili w tym tygodniu jeszcze rodzinę z dwójką dzieci,na tarasie widziałam się nie mieszczą,wieczorem byli w kopalni soli w Wieliczce to mogłam podlewać i sadzić.Ale będę kilka razy dziennie uporczywie kręcić się po ogrodzie.Szkoda,że brat Rafał był zajęty i jeszcze mi nie skończył ławki.Aha-wróciła sąsiadka,która z młodymi lubi wypalić nie jednego papieroska na tarasie.A pan kamienicznik dalej w szpitalu.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Ewuś,szczerze współczuję Ci z powodu sąsiadów. :cry: :cry: :cry:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ewuniu, ja też używam obornika z ogrodniczego :) Polecam, wszystko świetnie na nim rośnie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Ewo, suszony obornik z ogrodniczego jest o.k. Ja też donosze o strasznej wichurze i nawałnicy, która szalała wczoraj w nocy. Modrzew i dalgezja czubkami zamiatały ziemię, a szum drzew i wycie wichury było tak przejmujące, że czym prędzej zamknęłam okno i wskoczyłam do łóżka. Powiem szczerze, że strach mnie obleciał w obliczu szalejącego żywiołu. Dziś rano oglądałam ogródek, ale strat nie ma poza połamanym heliotropem.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu,bałam się, bo ja zawsze burzy się boję, a ta szalała w sercu miasta.Rano Koko powitał mnie z lekką pretensją, wróciłam po karmę...podwórkowy bez strat ze strony burzy,za to podlany z nieba.
Witajcie również Aśko, Moniu i Aszko-przy okazji zakupów na placu wstąpiłam do Ogrodnictwa,najpierw wybrałam w dziale przeceny zupełnie ładny tymianek za 2 zł 50 gr, potem liatrę, bo jakoś nie widzę tych posadzonych,żółto kwitnący krwawnik "Golden Fleece",jeden krwawnik w podwórkowym już mam, z miesiąc temu kupiłam syberyjski i dziurawiec tricolor(liście na trójbarwne, kwitnie żółto) na rabatkę ziołową.Pani namawiała mnie na krzew laurowiśni jako lubiący cień.Muszę to sprawdzić.
Jeśli mówicie,że może być suszony obornik to się zaopatrzę.
Jeszcze zaległe zdjęcie litworu arcydzięgla dla Amby.
Nie tylko u nas pogodowe anomalie, Renia donosi z Łotwy,po nocnej ulewie to nie rzeka Musa wylała, a raczej nie wytrzymała kanalizacja-woda na rynku w miejscowości Bauska.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to mieli nóżki odmoczone :roll: Ale u nas też ta pogoda :roll:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

a u mnie właśnie zaczyna się piekiełko, czarno błysk i wiatr....
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jeśli podoba Ci się zółty krwawnik to służę k. wiązówkowatym :D . Bardzo wysoki!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko-podoba mi się,podwórkowemu jakoś dobrze w żółtym.Ciekawa jestem jaki będzie ten drugi krwawnik-syberyjski.
dobrze,że pokonałam przeciwności i zdobyłam się na posadzenie nowo nabytych w podwórkowym,bo od 2 w nocy burza, potem zlewa i pada nadal,się podleje.
Konstanty pokrywa się zimowym podszerstkiem od dołu poczynając, czyżby sierpień miał być chłodny?
Trochę otrzepało z kwiatów te nowe ostróżki,ale były mocno rozwinięte.Będę szukać jeszcze białej.Na tej rabatce dosadziłam łubin trwały od Oli-Azy,ciekawe w jakim kolorze mi się trafił?I liatrę banalnie jasno fiołkową wpadającą w blady róż.
Tess-to by się zgadzało ,ekspresowe tempo podesłania burzy,600 km w 5 godzin!Ciekawe jak u Hanki,czy aby przy tej różnicy temperatur nie z gradem?
Agnieszko 111-myślę,że nie chciałabyś takiej wody na rynku ?
Teresat-trawka-żubrówka wysadzona w podwórkowym ładnie się ma,ale jest podgryzana tym razem przez kota sąsiadów,Koko szczęśliwie jest mniej żarłoczny na nią jak Konstanty,ale chyba znowu wsadzę ją pod butlę.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Jak widać trawka ma amatorów, gdziekolwiek by nie rosła :lol:
A krwawnik kichawiec o białych kwiatach będzie dobrze wyglądał w podwórkowym? :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresat-pewnie też. Pójdę w krwawniki!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”