Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Dałaś po oczach kolorami... Z ogrodu i... łazienki.
Pięknie u Ciebie ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Kochane,dziękuję,że mnie odwiedzacie ;:196

A ja biegam-ogródek,warzywnik,truskawki,lekarze ;:219
Zdjęcia oczywiście robię...ale wiecie-zaraz tracą na aktualności ;:224

katharos pisze:....
I czytałam u Izabeli że pisałaś o gorejącym krzewie...wiesz że on parzy....trzeba pilnowac dzieciaków.
Kasieńko ;:196 .Tego krzewu chyba jeszcze nie mam.Choć kusi.
Dzieci ,do ''zupek'' korzystają z obfitego kwitnienia stokrotek ;:224 :;230
Mam gdzieś nawet fotkę... ale to później

Na razie jedna z tych...gościnnie w ogródku...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Miałam Wam kiedyś pokazać,jak wygląda moje poletko z truskawkami,malinami,czosnkiem zimowym i poziomkami...aaaa i jeszcze porzeczki i rabarbar i jakieś gailardie...
Zdjęcia ''przeterminowane'' ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kochane-udanego sezonu truskawkowego :wink: :tan
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ty masz gości w ogródku :;230 :;230 .

Poletka smakołyków ogromne. Chyba dużo z tego zaprawiasz? :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Fajnych masz gości :D no, może oprócz tych ostatnich - lubię ich, ale potrafią zrobić niezłe szkody ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu.
Piękne kwitnienia w domu i ogrodzie. Pierwsze goście superowe. Nie kłuły Cię? Drugie też mam i to nie proszonych. Jako intruzów częstuję je niebieskim granulatem. ;:7
Jak samopoczucie?
Oj spore paletko truskawkowe. Dobrze,że wyłożyłaś włókniną. Pewnie chwastu jest mniej.
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Pięknie u Ciebie Jolu w domu i ogrodzie. Hojki obficie kwitną. ;:138 .Poletko truskawkowe pięknie wygląda. Teraz to już pewno owocki masz. U mnie też są, ale tak jedna dziesiąta z tego co u Ciebie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Niezłe poletko truskawek ;:138 nie ma to jak swoje owoce prosto z krzaczka ;:108
Ogrodowi goście nie zawsze są mile widziani, jeżyk i jaszczurka owszem ;:108 ale ślimaków nie lubię ;:185
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Joluś śliczne kwitnienia ;:138 .Kwiat Hibiskusa rzeczywiście ogromny ;:oj . Jeżyk słodki ;:167 .U mnie ślimaków też dużo, nie lubię ich bo chowają się w trawie a potem chrupią pod butami?co mnie przyprawia o dreszcze...brr
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiatów - mnóstwo Ci kwitnie ;)

A pole truskawkowe - jakie duże.
Jak ja uwielbiam truskawki, ich zapach, smak... są jedyne w swoim rodzaju.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Kochane,witajcie.
Ja znowu z doskoku na fo...ale widzę,że dużo ludzie teraz mniej tu zagląda....sezon w pełni,pracy sporo...
Mam dla Was nowe zdjęcia.Oczywiście trudno wybrać,co Wam pokazać...
Ale najpierw odpisuję...
Filigranowa27 pisze:...
Poletka smakołyków ogromne. Chyba dużo z tego zaprawiasz?
W tym roku słabo z owocowaniem.Ale dużo składam truskawek na zimę.Bardzo je lubię.Robię dżemy,kompoty-głównie z myślą o dzieciach,b lubią makaron z kompotem.Ale też sporo mrożę całych-co ciast i roztartych z cukrem-dzieciom do pojedzenia.Na surowo.
W tym roku słabszy plon,to musiałam się zastanawiać,w jaki sposób zrobić najwięcej...
Blueberry pisze:Fajnych masz gości ... no, może oprócz tych ostatnich - lubię ich, ale potrafią zrobić niezłe szkody.
Ślimaki staram się zbierać co wiosnę i wynosić.Na razie nie ma za wielkich ilości...a wszystko przez szwagra,który nam kilka przywiózł ;:223 .u moich rodziców tyle się ich namrożyło w sadzie,że nie można normalnie chodzić,by nie deptać ;:174
A ja ciągle nie nadążam odwiedzić Twojego wątka ;:131 ;:223
Biedronka641 pisze:...Pierwsze goście superowe. Nie kłuły Cię? Drugie też mam i to nie proszonych. Jako intruzów częstuję je niebieskim granulatem. ;:7
Jak samopoczucie?
Oj spore paletko truskawkowe. Dobrze,że wyłożyłaś włókniną. Pewnie chwastu jest mniej.
Witaj Alu.Jeża trzymał i znalazł mój M.A że on gruboskórny ;:224 ...to chyba bardzo nie cierpiał.Musiał mu rękę włożyć pod brzuch,bo inaczej jeż tak by się zwinął w kulkę,że by nie było widać jego pyszczka.A tak,to się zawinął na jego dłoni i mocniej nie mógł...
Ja ,na razie,wynoszę ślimaki.Nie ma ich zbyt dużo.Najwięcej nazbierałam coś około 20,po deszczu.U siebie i u teściowej w ogródku.

Czuję się ok.Niby mam cukrzycę ciążową i muszę się kłóć 4x dziennie.Ale wyniki są ok.I moja pani diabetolog jest zadowolona...a ja się śmieję,że ja nie stosuję żadnej diety ;:224 ...nie jem tylko słodyczy i słodkich owoców.Za to dużo ruchu i warzyw.Widocznie to służy...bo cukier w normie i wyniki krwi b.dobre.A i nie tyję za bardzo.Mimo sporego brzuszka,waga w miarę normalna.Jak usłyszałam,że moja bratowa przytyła 17kg :shock: ...to jestem w głębokim szoku.Ja z żadnym z dzieci nie przytyłam nawet 10.

Włóknina w truskawkach to wspaniały pomysł.Szczególnie,gdy ma się spore poletko.Chwasty wyrywałam tylko raz.Może zeszło mi na tym ze 2-3 godź.I jeszcze na jesieni,przy okazji ścinania liści i rozłogów-jeszcze mnie to czeka.
Wcześniej musiałam pielić ze 4-5x w sezonie i schodziło na tym około tygodnia...
Jestem przeszczęśliwa,że wydałam te ok.200zł ,ale teraz przez kilka lat mam spokuj :heja
Anka159 pisze:Pięknie u Ciebie Jolu w domu i ogrodzie. Hojki obficie kwitną.Poletko truskawkowe pięknie wygląda. Teraz to już pewno owocki masz. U mnie też są, ale tak jedna dziesiąta z tego co u Ciebie.
Pozdrawiam.
Aniu,witaj u mnie.Cieszę się,że zajrzałaś.Truskawki prawie się kończą.Tak myślę,że jeszcze z 1 x i po zbiorach.Ew.resztki ,pojeść już tylko-takie ''okruszki''
Co do hoi,to reszta ''stadka'' się nie śpieszy kwitnąć.Pąki są jeszcze na buotti(ta notorycznie zasusza i nie robię sobie nadziei),australis,wayetti i sheperdi(jeśli dobrze napisałam).Ta ostatnia,wygląda,że donosi,bo pąki spore.Mimo,że sama roślina niezbyt chętna do rozrostu...
1grazyna46 pisze: Piękne kwiatuszki i ich fotki w domu i w ogrodzie... Masz kobietko co robić, masz...
Witaj u mnie Grażynko.Zawsze cieszą mnie nowi goście.Zaglądaj częściej,proszę Cię.
Sama ,jak widzę że ktoś ma już kilka wątków na koncie...to jakoś się nie wpisuję ;:131 .Jakoś mnie to onieśmiela...
Dziękuję.rzeczywiście roboty trochę mam z tym wszystkim.By to ogarnąć...a jeszcze nie pokazywałam mojego warzywnika ;:224 :wink: .Niemałych rozmiarów z resztą...

tesiu,dziękuję kochana.Truskawki to jeden z moich ulubionych owoców.Szkoda,że tak szybko się kończą...

kasiuta74U mnie,na szczęście jeszcze ślimaków nie ma zbyt wiele,więc je zbieram i wynoszę za miedzę ;:224 :;230 .Mam nadzieję,że nie wrócą...
U moich rodziców w sadzie też chrupie pod nogami ;:222

justuś,ja też uwielbiam truskawki.Dlatego tyle ich nasadziłam.A i przetwory uwielbiam.

A teraz czas na zdjęcia...

Więc na początek fotka truskawego o ogromnych owocach ,od szarotki.Dorotko,dziękuję Ci ślicznie ;:196 .Tak obfitego owocowania dawno nie widziałam.

Obrazek Obrazek

Hibiskusy,skrętniki

Obrazek Obrazek

Sianokosy...
Maki peoniowe-jak je niektórzy nazywają.Wysiały się same,jeszcze na jesieni.Dlatego krzak taki duży.

Obrazek Obrazek

Ten blady,już zaczął ''dziczeć''.Nasiona z niego dałyby puste ''zwykłe'' kwiaty...

Obrazek Obrazek

Cudnie pachnąca róża,objadana corocznie przez ''gryczany''.To zdjęcie dedykuję Iwonce-ku pokrzepieniu :uszy

Obrazek Obrazek

Tojeśćnowość u mnie.Dziękuję darczyńcy ;:196
,len

Obrazek Obrazek

Kwaituszki żurawki...niepozorne,ale ciekawe...
Krzewuszka werie,od Szarotki

Obrazek Obrazek

moja kompozycja...to o liściach werie,to chyba komarzyca.Fajnie się rozniosła po całym ogródku...
Pierwsza lilia z nowych zakupów w lilypolu.Miejsca złe wybrałam.Chyba mają za dużo cienia i za ciasno...te lilie ''oskubałam'' troszkę z łusek.A łuski w doniczce puszczają 'trawki' :heja

Obrazek ..Obrazek

Maki...tych mam więcej fotek.Też samosiewy.Bardzo je lubię..

Obrazek Obrazek

A to złocienie.są dwie odmiany...te pierwsze nie całkiem pełne,ale bardziej widoczne w ogrodzie...

Obrazek Obrazek

taką różę kupiłam na jesieni w Obi,w kapersie,za coś ok.5zł.okazała sie zgodna odmianowo ;:138 .

Obrazek Obrazek

Jaskółki z garażu,już wyfrunęły...
A tak zakwitła ta różyczka... z dnia na dzień kolor robi się bardziej różowy...

Obrazek Obrazek

To dalia,też z Obi.Ale na fotce jest bardziej czerwona...ważne,że niska i ''pełność'' kwiatu się zgadza.

Obrazek Obrazek

Widzę,że za dużo fotek zrobiłam...nie zmieszczę wszystkiego.Może w zimę...
Teraz idę Was odwiedzić...miłej niedzieli
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ale posypałaś fotkami ;:oj
Truskawki ogromniaste i te maki ;:167
Zdrówka kochana, dbaj o siebie ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu!
Piękne widoki ogrodowe.
U Ciebie jest tak kolorowo i...dziewiczo. :D
No, wiadomo, Suwalszczyzna!
Nie przemęczaj się zbytnio.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu ogrodnica prześliczna, ale wolałabym, żeby omijała nasze ogrody ;:168
Truskawek wcale nie masz tak mało i z tego, co piszesz są bardzo smaczne.
Widzę, że masz pomocnika, więc nie muszę Cię upominać, abyś zbytnio nie szalała w ogrodzie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Pięknie kwitnąco u ciebie. Rumbę też mam jest przepiękna, w miarę kwitnienia kwiat robi się jakby przypalony od słońca...czerwony się zrobi.
Dalia co prawda inna ale urody jej odmówić nie można ;:180 Ja też jedną w biedr... kupiłam tej wiosny i ciekawam co zakwitnie.Maki śliczne, też je bardzo lubię ;:215
Fajnie że dobrze się czujesz, cukrzyce ja też miałam, ale nie musiałam się kłuć i dobrze się czułam.Ale że nie przytyłas nawet 10 kilo :shock: Ja miałam po ponad 20...ale dzieci same ważyły po 4 bez kilku deko.No i co prawda troszkę mi zostało ;:222 No a ty już jesteś prawie na wylocie...jak już będzie po wszystkim i będziesz na siłach to koniecznie pokaż nam tego kwiatuszka :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu - truskawkowe zbiory jakże udane ;:215

W ogrodzie kolorowo.
A na parapetach królują skrętniki.
Po prostu ślicznie jest...