Misiak...Ja na swoją cytrynkę czekałam rok, ale kupiłam od razu z pączkami i jak pisze w instrukcji może dorosnąć do 1,5 kg
Cytrusy - porady ogólne
Miluck - wydaję się że trzeba by twoją mandarynkę spryskać anty grzybem ....ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie
Misiak...Ja na swoją cytrynkę czekałam rok, ale kupiłam od razu z pączkami i jak pisze w instrukcji może dorosnąć do 1,5 kg
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
miluck cytrus ma za suche powietrze za małą doniczkę i zasoloną ziemię, proponuję byś poczytała sobie ten temat a tu masz wszystkie podstawy jakie należy wiedzieć o warunkach dla cytrusów poczytaj
krusz nie ma nic złego w kupowaniu cytrusów w marketach budowlanych pod warunkiem prawidłowej oceny rośliny i na pewno nie tej pory roku (od marca do końca sierpnia najlepiej kupować w tego typu sklepach) by nie okazało się że przyniesiesz do domu cytrusa i po tygodniu będziesz pytał co się z nim dzieje.
krusz nie ma nic złego w kupowaniu cytrusów w marketach budowlanych pod warunkiem prawidłowej oceny rośliny i na pewno nie tej pory roku (od marca do końca sierpnia najlepiej kupować w tego typu sklepach) by nie okazało się że przyniesiesz do domu cytrusa i po tygodniu będziesz pytał co się z nim dzieje.
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje cytryny kupowane były w supermarketach. Dzielnie się trzymają, lato na tarasie wyraźnie im posłużyło.krusz pisze:Dziękuję za poradęPytam o markety bo nie wiem czy oni tych roślin jakoś masowo nie "pompują" nawozami żeby się sprzedały a po miesiącu padną... W kwiaciarniach jakoś do tego bardziej z sercem chyba podchodzą :P
Te 2 mandarynki, które już pokazywałam ciągle wiszą na roślinie, dojrzewa też duża cytryna.
No gratuluję pół kilograma to ładna sztuka, cytryny skierniewickie już tak mają bardzo często dochodzą i do większych rozmiarów i wagi, to ich cecha gatunkowa. Spójrz tutaj na cytryny jacka55 
-
szymon2020
- 50p

- Od: 20 lut 2008, o 13:29