Witam serdecznie wszystkich miłych gości w to niedzielne popołudnie
Miało padać wczoraj, dzisiaj i co,,,, i niszto
dobrze ze rano poszłam podlać .Niestety na najbliższe dni nie ma żadnych prognoz z deszczem
Oj ciężko będzie, jednak patrząc na rośliny to susza nie bardzo im przeszkadza jak na razie, bo piwonie szybują w górę i mają sporo pąków nawet ta na której kwiaty czekam chyba z 3 lata
Jednak patrząc to ubywa mi majówek [lekarskich ] a tyle ich miałam
Amelia renaissance nie ma nawet jednego listka
chociaż pędy ma zielone ,więc nie wiem co co jej chodzi
Dzisiaj patrząc na Kajtka czym się tak nagle zainteresował co takiego zobaczył za oknem patrzę a tam wielgaśny może z 200 kg knur sobie chodził niczym sie nie przejmując. Kajtuś stanął na dwóch łapkach wyglądał jak Piesek preriowy i nie spuszczał z niego oka wydając przy tym dziwne dźwięki
.Dzik w najlepsze poszedł sobie w stronę mojego ogródka ,ale M poszedł zobaczyć gdzie sie zatrzymał, ale poszedł nie niepokojony przez nikogo dalej w chaszcze .Jeszcze nigdy tak blisko nie widziałam dzika
strach sie bać. Gdybym była w ogródku ,to chyba bym zawału dostała ze strachu
BASIU każdy ma tyle pracy nie tylko w ogrodzie i w domu, więc wiadomo

Ja mam więcej czasu na bywanie na forum i odwiedziny w wątkach, a także na prace ogrodowe .Udanego sezonu i zdróweczka
AGUSIU oczywiście że wybaczam Twoja nieobecność, bo przecież nie można zaglądać do wszystkich zaprzyjaźnionych wątków jak ma sie ich mnóstwo .Do tego tyle pracy w domu i wkoło niego biegania z roślinkami we wte i we wte okrywanie .Kropelki na liściach to oczywiście od zraszania

,bo nie mam tak dobrze ,żeby z nieba mi podlało .Wiesz jak lubię fotografować kropelki, wiec sobie je zrobiłam

Epimedium mam juz sporo latek i zrobiła sie pokaźna kępka i w tym roku cudnie przezimowało że nie trzeba było ścinać liści .Nadal sobie kwitnie wraz z wielgachnymi liśćmi Obrazków włoskich .Na Doktorku pojawia sie coraz więcej pąków to samo na Louise Odier .Wnuk musi mi pomóc w ogarnięciu Doktorka bo rozrósł sie niemożliwie ma 5 m pędy i trzeba je jakoś uformować zanim zacznie kwitnienie
Patrząc na ubiegłoroczne fotki z tego samego okresu widać ze prawie tak samo wyglądało w ogródku
MARTUSIU wnusio specjalnie ukląkł żeby sprawdzić jego zapach twierdził ze pachnie jak górskie rośliny .Nie wiem z czego to wywnioskował, a przecież to jest górska krzewinka . Mój tegoroczny jagodowiec też jakiś taki niemrawy, pokurczone ma kwiaty i nie mam pojęcia od czego to zależy Wody ma sporo bo rośnie niedaleko Rh i azalii a one mają priorytet w zaspokajaniu pragnienia. Mój Freckles rośnie przy krawężniku w kamieniach, więc mi nie przeszkadza, a fajnie sie odbija od nich wielka kępka. W razie czego zawsze można ja zmniejszyć

Martusiu Bletilla zaczyna odbijać czyli nie zmarzła
ANDRZEJU fajnie by było gdyby to było podniebne podlewanie, o takim możemy na razie pomarzyć .Wczoraj spadły 3 krople, a zanim dotarły do ziemi została jedna

tylko na zakurzonych oknach,samochodach od wczorajszego kurzu widać brudne plamki ze coś popadało.Tyle czerwonych miałam w ubiegłym roku w tym tylko jeden pozostał na placu boju
GRAŻYNKO może tak jak pisze Martusia jeszcze zdążą sie obudzić te trojeści .To niebieskie- Ifejon to cebulowa roślinka niziutka to takie gwiazdeczki nie dzwoneczki, ale dzwonki niedługo sie pojawią już szaleją nie tylko brzoskwiniolistne
też już zakwitł w tym roku również, ale wyczerpała mi się bateria i dzisiejszych fotek niet
ANUSIU jasne przesadź powojnika ja 2 lata temu tez takiego przesadziłam w inne miejsce ściełam go na 10 cm i super odbił w ubiegłym roku, tylko nie zakwitł, jednak w tym roku zakwitnie i fajnie sie rozbujał
W tym roku są tylko liście z tych narcyzów
LODZIU dobrych życzeń nigdy za wiele w czasie wegetowania też dostałam ich sporo i pomogły w szybkim pozbieraniu sie .Masz racje rośliny nie przejmują sie tym ze nie ma deszczu radzą sobie doskonale jakby im to odpowiadało.Też wciąż podlewam bo wszystko rośnie i potrzebuje wody, jednak nie wszystko dostaje tyle ile potrzebuje to jest takie ratowanie roslin
ten przetacznik nie ma nawet pąków zresztą wszystkie przetaczniki jakby opóźnione w rozwoju w tym roku a to ten sam okres
życzę wszystkim miłego wieczoru