Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
I ja wybrałam się dzisiaj na spacer po Twoim ogrodzie i miły to był spacer przy dzisiejszej szarzyźnie i zimnicy za oknem! Kolorowo i obficie w Twoim ogrodzie Ewelinko 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy dobrze widzę, że zabrałaś się za zagospodarowywanie nowej części ogrodu?
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Ewelinko
Wciąż podziwiam pięknie dobrane tulipany w mojej ulubionej kolorystyce
Można patrzeć i patrzeć
Możesz zdradzić ,gdzie kupowałaś cebule
Widoczki cudne ,dla mnie jednak najfajniejsze z budynkami gospodarczymi w tle.
Wciąż podziwiam pięknie dobrane tulipany w mojej ulubionej kolorystyce

Można patrzeć i patrzeć

Możesz zdradzić ,gdzie kupowałaś cebule

Widoczki cudne ,dla mnie jednak najfajniejsze z budynkami gospodarczymi w tle.

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Twój ogród pięknieje z roku na rok
Ilość kwiatów cebulowych u Ciebie przyprawia mnie o zawrót głowy
Moje bardzo ubogo w tym roku, bo większość zjadły gryzonie. Muszę jesienią dosadzić co nieco, bo bardzo mi ich brakuje 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Tylko gospodarskie oko widzi, że nie wszystkie tulipany zakwitły
Jednak jak się patrzy na to z boku, to nie widać, żeby czegoś brakowało. Masz je w wielu miejscach, kwitną cudnie, nie ma się do czego przyczepić. A jeszcze te szafirki, jak niebieska wstążeczka
Muszę i ja zabrać się za pielenie niezapominajek, bo za chwilę będą dominować. W tym roku mam je wszędzie
Ewelinka jak modelka, a z magnolią to już dwie modelki

Ewelinka jak modelka, a z magnolią to już dwie modelki

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko dawno mnie nie było na forum ale najwyższy czas to zmienić. Trzeba wziąć się w garść. Tęsknię za forumową rodziną. Więc jestem. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale się u Ciebie dzieje
Domek wygląda bardzo ładnie.
Jak jeszcze dojdzie kostka to będzie super
Tak naprawdę dopiero teraz widać potencjał Twojego nowego ogrodu
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy relacji

Domek wygląda bardzo ładnie.
Jak jeszcze dojdzie kostka to będzie super
Tak naprawdę dopiero teraz widać potencjał Twojego nowego ogrodu
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy relacji
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Cebulowe rządzą! Świetnie to wygląda na wiosennych rabatach.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Pokaż, co tam nowego w Twoim ogrodzie zakwitło.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Za nami połowa maja i jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza. Oby druga połowa miesiąca była łaskawsza . W zasadzie nie mam co narzekać bo rośliny dostały sporą dawkę wody więc jak się ociepli ruszą z kopyta
. U mnie przekwitły ostatnie tulipany ale swoimi główkami cieszą teraz czosnki . Piwonie i róże w pąkach i już nie mogę się doczekać kwiatów . Poza tym kilka irysów które zakupiłam z dziewczynami z czeskiej szkółki ma pąki więc będę miała swoje falbaniaste cudeńka
. Ciekawe czy będą zgodne odmianowo.

Lucynko zestawienie niebieskie irysy i różowe tulipany poszło już w niepamięć
. Teraz jest fioletowo
. U mnie nadal deszczowo i zimno . Maj nie należy na razie do udanych ale nic na to nie poradzimy. Oby tylko kolejne miesiące były cieplejsze. Pozdrawiam
.
Warzywnik przed deszczem.

Wiolu aktualnie moje rabaty kipią zielenią i ewentualnie gdzieniegdzie fioletem . Czekam na piwonie bo te zakupione rok temu ładnie przyrosły i mają sporo pąków. Zakwitnie kilka nowych
. Poza tym czekam na kwiaty nowych irysów . Oby miały falbany o których marzę od pewnego czasu
. Magnolie chyba są zadowolone, że po posadzeniu mają tak często wodę. Marzę by doczekać takich pięknych magnoliowych drzewek jak u Ciebie
Pozdrawiam
.

Stasiu niestety majowa pogoda nie zachęca do niczego. Ostatnio w niedzielę byliśmy na działce u teściów bo było cieplutko a poza tym to kisimy się w domu
. Mamy w planach wyjazd do Arboretum w Bolestraszycach ale czekam na ładny weekend. Ta niedziela ma by ciepła ale ponoć burzowa. Zobaczymy i ocenimy . Pozdrawiam
.

Marysiu Emilka lubi ogródek coraz bardziej i zaczyna wściubiać nosek we wszystko
. Te powojniki są z grupy Atragene i one tak właśnie kwitną wcześnie. Mają cudne dzwoneczkowate kwiaty . Aktualnie zrobiło się u mnie mniej kolorowo ale to taka cisza przed burzą . Czekam na piwonie bo mają mnóstwo pąków. Pozdrawiam .

Olu uwielbiam róż w ogrodzie
. Dziękuję za podpowiedź .

Izabello witaj i dziękuję za pochlebne opinie na temat moich rabatek . Aktualnie koloru jest mniej ale to niebawem się zmieni. Pozdrawiam .

Ewo nie przesadzaj
, wcale nie zawsze. Teraz jest głównie zielono . Wierzę, że magnolie będą u mnie rosły. W okolicznych ogrodach dają radę więc jestem dobrej myśli. Pozdrawiam .

Małgosiu o tulipanach już nie pamiętam
,może jesienią znowu dosadzę . Ja też niezapominajki mam dopiero od zeszłego roku więc to żaden wstyd. Nie spodziewałam się, że tak ochoczo będą się wysiewać. Magnolie były moim marzeniem i od kilku lat planowałam zakup. W końcu się udało i teraz liczę, że nie będą bardzo problematyczne. Pozdrawiam .

Basiu niezapominajki mają w sobie sporo uroku. Niby takie malusie kwiatki mają ale w ilości tkwi cały ich urok. Mam je dopiero od zeszłego roku ale już nie wyobrażam sobie by ich miało zabraknąć. Buziaczki
.

Ewo-ewka36jj lubię kolorową wiosnę i nawet kolor żółty ma prawo wtedy kwitnąć . Nie ma nic lepszego jak kolorowy ogródek po zimie. Niestety z tymi cebulowymi jest kiepsko. U mnie zawiodły trochę tulipany bo miałam ich dużo więcej a sporo nie zakwitło albo w ogóle nie wyszło z ziemi.

Maryniu dzięki i taka powinna być wiosna- kolorowa. Pozdrawiam
.

Madziu coś tam już zaczęliśmy zagospodarowywać ale na razie na małą skalę. Chcemy najpierw uporać się z utwardzeniem i z ogrodzeniem a potem będzie czas na trawnik, rabaty itd. Pewnie dopiero na wiosnę będę mogła poszaleć
.

CDN

Za nami połowa maja i jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza. Oby druga połowa miesiąca była łaskawsza . W zasadzie nie mam co narzekać bo rośliny dostały sporą dawkę wody więc jak się ociepli ruszą z kopyta

Lucynko zestawienie niebieskie irysy i różowe tulipany poszło już w niepamięć

Warzywnik przed deszczem.

Wiolu aktualnie moje rabaty kipią zielenią i ewentualnie gdzieniegdzie fioletem . Czekam na piwonie bo te zakupione rok temu ładnie przyrosły i mają sporo pąków. Zakwitnie kilka nowych

Stasiu niestety majowa pogoda nie zachęca do niczego. Ostatnio w niedzielę byliśmy na działce u teściów bo było cieplutko a poza tym to kisimy się w domu

Marysiu Emilka lubi ogródek coraz bardziej i zaczyna wściubiać nosek we wszystko

Olu uwielbiam róż w ogrodzie

Izabello witaj i dziękuję za pochlebne opinie na temat moich rabatek . Aktualnie koloru jest mniej ale to niebawem się zmieni. Pozdrawiam .

Ewo nie przesadzaj

Małgosiu o tulipanach już nie pamiętam

Basiu niezapominajki mają w sobie sporo uroku. Niby takie malusie kwiatki mają ale w ilości tkwi cały ich urok. Mam je dopiero od zeszłego roku ale już nie wyobrażam sobie by ich miało zabraknąć. Buziaczki

Ewo-ewka36jj lubię kolorową wiosnę i nawet kolor żółty ma prawo wtedy kwitnąć . Nie ma nic lepszego jak kolorowy ogródek po zimie. Niestety z tymi cebulowymi jest kiepsko. U mnie zawiodły trochę tulipany bo miałam ich dużo więcej a sporo nie zakwitło albo w ogóle nie wyszło z ziemi.

Maryniu dzięki i taka powinna być wiosna- kolorowa. Pozdrawiam

Madziu coś tam już zaczęliśmy zagospodarowywać ale na razie na małą skalę. Chcemy najpierw uporać się z utwardzeniem i z ogrodzeniem a potem będzie czas na trawnik, rabaty itd. Pewnie dopiero na wiosnę będę mogła poszaleć

CDN
- ewelkacha88
Agnieszko tulipany pozostały już tylko wspomnieniem. Wycięłam już prawie wszystkie przekwitnięte kwiaty. Cebule kupowałam w Biedronce i Lidlu a także w necie
. Szkoda, że tego roku miałam tak dużo braków
. Pozdrawiam
.

Moniko niestety tego roku cebulowe trochę mnie zawiodły. Mówię tutaj głównie o tulipanach bo zostało mi ich dużo mniej. Nie wiem czy zgniły czy może zjadły je gryzonie
. Pozostałe dzielnie się trzymają ale ciekawa jestem jak długo. Lubię wiosenne cebulowe w dużych grupach ale jak tak dalej pójdzie to będzie ich u mnie tylko trochę
. Sadzenie takiej ilości cebul nie jest przyjemnym zajęciem . Pozdrawiam
.

Iwonko pozbyłam się sporej ilości niezapominajek bo od tych deszczy łapała już mączniaka. Szafirki świetnie wyglądają w takich rzeczkach a , że załapałam się na przeceny dużych paczek to sadziłam bez opamiętania
. Wydaje mi się, że szafirki kwitną też całkiem długo więc warto je mieć. Pozdrawiam .

Olu witaj z powrotem
.
Susan nadal kwitnie
.

Małgosiu dziękuję
. Nie spodziewałam się, że z takiej rudery zrobimy kiedykolwiek jako taki domek
. Na razie jest coraz lepiej i oby tak było bo jeszcze sporo przed nami. Ogród na razie musi czekać na swoją kolej. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jesienią będę mogła sadzić żywopłoty i może zacznę powoli obsadzać skarpę . Reszta w kolejnych latach. Pozdrawiam
.
Reine des Violettes zapowiada się cudnie .

Brateczki nadal ładnie kwitną.

Wandziu zgadzam się
. Cebulowe już powoli kończą swój spektakl ale będą kolejne fajne rośliny. Ciekawa jestem co tego roku pokażą róże
. Pozdrawiam .

Vielchenblau ma mnóstwo pąków
.

Lucynko jestem , jestem. Pogoda lekko zniechęciła mnie ogrodowo ale już wróciłam
.
Skarpa lekko sfatygowana. Może jak doczeka się murka oporowego to będzie wyglądała porządniej .

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę
.

Moniko niestety tego roku cebulowe trochę mnie zawiodły. Mówię tutaj głównie o tulipanach bo zostało mi ich dużo mniej. Nie wiem czy zgniły czy może zjadły je gryzonie

Iwonko pozbyłam się sporej ilości niezapominajek bo od tych deszczy łapała już mączniaka. Szafirki świetnie wyglądają w takich rzeczkach a , że załapałam się na przeceny dużych paczek to sadziłam bez opamiętania

Olu witaj z powrotem

Susan nadal kwitnie

Małgosiu dziękuję

Reine des Violettes zapowiada się cudnie .

Brateczki nadal ładnie kwitną.

Wandziu zgadzam się

Vielchenblau ma mnóstwo pąków

Lucynko jestem , jestem. Pogoda lekko zniechęciła mnie ogrodowo ale już wróciłam

Skarpa lekko sfatygowana. Może jak doczeka się murka oporowego to będzie wyglądała porządniej .

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny ogród Ewelinko
A co to jest na ostatnim zdjęciu ?? Ładne cosik.
Brateczki ładnie kwitną i pięknie prezentują sie pod ta ścianą ceglana.

A co to jest na ostatnim zdjęciu ?? Ładne cosik.
Brateczki ładnie kwitną i pięknie prezentują sie pod ta ścianą ceglana.

- ewelkacha88
Aniu ten jegomość to żarnowiec/szczodrzeniec we własnej osobie
. Nie pytaj tylko o odmianę bo gdzieś mi się zagubiła plakietka
. Dopiero zaczyna otwierać kwiaty ale ma ich sporo więc czekam na pełen rozkwit
. Pozdrawiam
.

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Takiego samego żarnowca miałam
Pięknie kwitł a po dwóch latach przemarzł i tak go straciłam....Podpatruję we wszystkich ogrodach podpór pod róże pnące. Moja News Dawno tak się rozrosła że potrzebuje porządnego wsparcia.
Pięknie kwitł a po dwóch latach przemarzł i tak go straciłam....Podpatruję we wszystkich ogrodach podpór pod róże pnące. Moja News Dawno tak się rozrosła że potrzebuje porządnego wsparcia.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewelinko córy szczęśliwe na dworze, słodkie.
Amanogawa pięknie Ci kwitła.
Moja chyba przemarzła, bo miała kilka kwiatów.
Czosnki piękne i ładnie wkomponowane w rabaty.
Warzywnik ładny, będą dziewczynki mieć radość ze zbierania plonów.
Też już mam dość deszczu, bo trawnik nie zrobiony i nie mogę patrzeć na swój ogród po spaleniu ponad pięćdziesięciu bukszpanów.
Ciepła i słońca życzę, aby wypad do Bolestraszyc się udał.

Amanogawa pięknie Ci kwitła.

Czosnki piękne i ładnie wkomponowane w rabaty.
Warzywnik ładny, będą dziewczynki mieć radość ze zbierania plonów.

Też już mam dość deszczu, bo trawnik nie zrobiony i nie mogę patrzeć na swój ogród po spaleniu ponad pięćdziesięciu bukszpanów.

Ciepła i słońca życzę, aby wypad do Bolestraszyc się udał.