Dzisiaj można było popracować w ogrodzie bo pogoda dopisała . Co prawda po południu padało kilka razy ale na szczęście kilka godzin było słonecznie. Głównie plewiłam chwasty i usunęłam też sporo niezapominajki, która dusiła inne rośliny. Przesadziłam też kilka roślin i podsypałam w końcu róże , lilie i co tylko się dało. Późno to nawożenie ale wcześniej nie miałam na to czasu. . Jutro kontynuacja prac o ile nie będzie deszczu.
Beatko miło czytać takie rzeczy, dziękuję . Mam sporo zastrzeżeń do swojego ogrodu i niewykluczone, że sukcesywnie będę robiła spore zmiany. Muszę wprowadzić więcej objętości do ogrodu ale to już chyba mówię kolejny raz . Prawdziwa rewolucja zacznie się jesienią albo wiosną przyszłego roku. Pozdrawiam .
Lucynko deszczyk był bardzo potrzebny i już widać ogromną zmianę w roślinach, stały się żywsze i jędrniejsze . Szkoda, że te stare odmiany tulipanów występują tylko w tych kolorach . Akurat czerwony i żółty nie są moimi ulubionymi . Gdyby tak były różowe i białe . Dziękuję i wzajemnie, pozdrawiam .
Śliczne zestawienie: niebieskie irysy i różowe tulipany plus wszechobecna zieleń.
Woda z nieba to jednak niezwykle ożywcze lekarstwo dla roślin, a u mnie posucha i nie zanosi się na zmianę.
Niech Ci teraz poświeci i rozwinie kolejne kwiatuszki.
Dobrej majowej pogody Ewelinko i zdrówka.
Ewelinko, Twoje wiosenne rabaty wręcz kipią kolorami. Jest pięknie a będzie jeszcze piękniej gdy zagospodarujesz nowy teren.
Super ze kupiłaś już magnolie. Piękna modelka prezentuje jedną z nich
Deszczyk był bardzo potrzebny. Roślinki pewnie ruszą ale i chwasty niestety też, ale cóż zrobić. Taki urok ogrodnictwa
Piękne zdjęcie tęczy. W tym roku jeszcze u nas nie widziałam
I mnie ta tęcza zachwyciła a najbardziej bajeczne kolory na rabatkach, brodzące w oceanie niezapominajek.
Świetnie wypełniają wszelkie pozimowe luki na rabatkach a nadmiar z łatwością można usunąć.Tylko pozwólmy się im rozsiać a nigdy nie wyginą.
Córcia z wdziękiem prezentuje przepiękną magnolię , rośnie Ci Ewelinko wspaniała pomocnica.
Trzymajcie się zdrowo,może weekend nie będzie tak zimny jak prognozują i spędzicie go rodzinnie w plenerze.
Witaj Ewelinko! ale bogactwo roślin wiosennych...piękne szafirki, tulipany, narcyzy a teraz doszły jeszcze iryski Powojniki już Ci kwitną....to jakieś wczesne odmiany! Musze przyznać, że masz kawał ziemi do zagospodarowania więc nie protestuj tylko włącz M do prac. Emilka chyba lubi ogród, bo jest w nim cudownie kolorowo! Życzę miłego majowego weekendu i pozdrawiam
Ewelino Jeśli lubisz różowy kolor (jasny róż) to zachęcam Cię do rozejrzenia się jesienią za tulipanami strzępiastymi, mam je najdłużej ze wszystkich (tj ponad 10 lat).
Ewelinko!
Pieknie i kolorowo u Ciebie...lubię tak i to chyba widać na moich zdjęciach...Chociaż u Ciebie widze miejscami jeszcze lużne miejsca i nie mam na myśli
nowej części....Jest super i czekamy na ciag dalszy.Pozdrawiam!
Pozdrawiam!Izabela Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
U Ciebie zawsze jest na co popatrzeć. Zachwycam się niezapominajkam i bardzo podoba mi się obwódka z szafirków. Reszta też przecudna. U mnie niestety magnolie lubią przemarzać, może u Cieie będzie im lepiej.
Ewelinko Exotic Emperor zawiodły, ale rabata i tak pięknie wygląda Niezapominajkowe łany przeurocze. Wstyd się przyznać, ale ja te cudne niebieskości nabyłam sobie dopiero w zeszłym roku
Nowe magnolie powiadasz? Ja się troszeczkę do nich zniechęciłam w tym roku, ale pewnie zanim zacznę obsadzac nową działkę już o tym zapomnę i jakieś zaproszę
Ewelinko - oglądam Twój barwny ogród z prawdziwą przyjemnością. To takie fajne multi-kulti. Tyle kolorów i odmian wiosennych! Ja ciągle czekam na kolory i kwiaty, te co mam, to tylko namiastka. Jedyne co mi obrodziło, to niezapominajki, a z 50 żonkili pozostały 2. Pozdrowienia dla pięknej córci!
I ja wybrałam się dzisiaj na spacer po Twoim ogrodzie i miły to był spacer przy dzisiejszej szarzyźnie i zimnicy za oknem! Kolorowo i obficie w Twoim ogrodzie Ewelinko
Ewelinko
Wciąż podziwiam pięknie dobrane tulipany w mojej ulubionej kolorystyce
Można patrzeć i patrzeć
Możesz zdradzić ,gdzie kupowałaś cebule
Widoczki cudne ,dla mnie jednak najfajniejsze z budynkami gospodarczymi w tle.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Twój ogród pięknieje z roku na rok Ilość kwiatów cebulowych u Ciebie przyprawia mnie o zawrót głowy Moje bardzo ubogo w tym roku, bo większość zjadły gryzonie. Muszę jesienią dosadzić co nieco, bo bardzo mi ich brakuje