Witajcie

.
Za nami połowa maja i jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza. Oby druga połowa miesiąca była łaskawsza . W zasadzie nie mam co narzekać bo rośliny dostały sporą dawkę wody więc jak się ociepli ruszą z kopyta

. U mnie przekwitły ostatnie tulipany ale swoimi główkami cieszą teraz czosnki . Piwonie i róże w pąkach i już nie mogę się doczekać kwiatów . Poza tym kilka irysów które zakupiłam z dziewczynami z czeskiej szkółki ma pąki więc będę miała swoje falbaniaste cudeńka

. Ciekawe czy będą zgodne odmianowo.
Lucynko zestawienie niebieskie irysy i różowe tulipany poszło już w niepamięć

. Teraz jest fioletowo

. U mnie nadal deszczowo i zimno . Maj nie należy na razie do udanych ale nic na to nie poradzimy. Oby tylko kolejne miesiące były cieplejsze. Pozdrawiam

.
Warzywnik przed deszczem.
Wiolu aktualnie moje rabaty kipią zielenią i ewentualnie gdzieniegdzie fioletem . Czekam na piwonie bo te zakupione rok temu ładnie przyrosły i mają sporo pąków. Zakwitnie kilka nowych

. Poza tym czekam na kwiaty nowych irysów . Oby miały falbany o których marzę od pewnego czasu

. Magnolie chyba są zadowolone, że po posadzeniu mają tak często wodę. Marzę by doczekać takich pięknych magnoliowych drzewek jak u Ciebie

Pozdrawiam

.
Stasiu niestety majowa pogoda nie zachęca do niczego. Ostatnio w niedzielę byliśmy na działce u teściów bo było cieplutko a poza tym to kisimy się w domu

. Mamy w planach wyjazd do Arboretum w Bolestraszycach ale czekam na ładny weekend. Ta niedziela ma by ciepła ale ponoć burzowa. Zobaczymy i ocenimy . Pozdrawiam

.
Marysiu Emilka lubi ogródek coraz bardziej i zaczyna wściubiać nosek we wszystko

. Te powojniki są z grupy Atragene i one tak właśnie kwitną wcześnie. Mają cudne dzwoneczkowate kwiaty . Aktualnie zrobiło się u mnie mniej kolorowo ale to taka
cisza przed burzą . Czekam na piwonie bo mają mnóstwo pąków. Pozdrawiam .
Olu uwielbiam róż w ogrodzie

. Dziękuję za podpowiedź .
Izabello witaj i dziękuję za pochlebne opinie na temat moich rabatek . Aktualnie koloru jest mniej ale to niebawem się zmieni. Pozdrawiam .
Ewo nie przesadzaj

, wcale nie zawsze. Teraz jest głównie zielono . Wierzę, że magnolie będą u mnie rosły. W okolicznych ogrodach dają radę więc jestem dobrej myśli. Pozdrawiam .
Małgosiu o tulipanach już nie pamiętam

,może jesienią znowu dosadzę . Ja też niezapominajki mam dopiero od zeszłego roku więc to żaden wstyd. Nie spodziewałam się, że tak ochoczo będą się wysiewać. Magnolie były moim marzeniem i od kilku lat planowałam zakup. W końcu się udało i teraz liczę, że nie będą bardzo problematyczne. Pozdrawiam .
Basiu niezapominajki mają w sobie sporo uroku. Niby takie malusie kwiatki mają ale w ilości tkwi cały ich urok. Mam je dopiero od zeszłego roku ale już nie wyobrażam sobie by ich miało zabraknąć. Buziaczki

.
Ewo-ewka36jj lubię kolorową wiosnę i nawet kolor żółty ma prawo wtedy kwitnąć . Nie ma nic lepszego jak kolorowy ogródek po zimie. Niestety z tymi cebulowymi jest kiepsko. U mnie zawiodły trochę tulipany bo miałam ich dużo więcej a sporo nie zakwitło albo w ogóle nie wyszło z ziemi.
Maryniu dzięki i taka powinna być wiosna- kolorowa. Pozdrawiam

.
Madziu coś tam już zaczęliśmy zagospodarowywać ale na razie na małą skalę. Chcemy najpierw uporać się z utwardzeniem i z ogrodzeniem a potem będzie czas na trawnik, rabaty itd. Pewnie dopiero na wiosnę będę mogła poszaleć

.
CDN