no i po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu że wpadałam po uszy ;-)
zachciało mi się kwitnącego kwiatuszka. stwierdziłam jednak że tym razem nie storczyka (choć je kocham) bo ja mam mały pokoik, mały parapet i gdzie ja będę te storczyki trzymać jak ogarnie mnie szaleństwo na wzór innych forumowiczów i w ciągu paru tygodni dorobię się kilkunastu kwiatków
oj kusi, kusi mnie
a chcę coś kwitnącego, bo kalanchoe choć pączki już pięknie dorastają to jeszcze sobie poczekam na kwiatuszki. nie orientuje się za bardzo - cos mi do głowy fiołek wskoczył. są malutkie i śliczne.dużo miejsca by na moim jedynym parapecie nie zajęły a bardziej kolorowo by się zrobiło. no i tym samym więcej miejsca na kolejne storczyki by było. więc pomiędzy bieganiem za śledziami a porem poleciałam do kwiaciarni. fiołków nie było

(choć widziałam niedawno).
za to jaaakie storczyki
hmmm....
jednak tłum ludzi, brak czasu i w końcu zdrowy rozsądek wzięły górę. już postanowiłam że to nie może być pod wpływem chwili. muszę to dokładnie planowac ze względu na brak miejsca na kwiatki.
ale na pewno jeszcze jednego chcę, chcę chcę i jeszcze raz chcę
dotąd myslałm że kolejny na wiosnę. w tedy może juz zacznie biedulek odżywać i transport bezpieczniejszy niż zimą (już widzę siebie w mpku i pociągu ze storczykiem

i tej opcji się trzymałam.
aż mi coś dziś zaświtało. po świętach w niedzielę lub wtorek będę w Auchan. a obok jest LM

juz widzę te kwiatuszki tam
oj mam o czym myśleć
wziąść na uspokojenie parę fiołków czy dać się ześwirować? może jednak lepiej poczekać aż sie upewnię, że dobrze się zajmuję tymi co mam.
jak czytam forum to też bym chciała kwiatka chorego czy przekwitniętego kupić. aby zakwitnięcię było niespodzianką i nagrodą za opiekę. podziwiam, że tak robicie. ale do tego pewnie mi jeszcze daleko. muszę się wiele nauczyć
a jak na razie to
WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ I OBY KOLEJNY ROK MINĄŁ NAM POD ZNAKIEM ZDROWYCH I PIĘKNIE KWITNĄCYCH STORCZYKÓW
Pozdrawiam moje kochane krasnoludki z forum ;-D i jeszcze raz dziękują za okazaną pomoc, rady i wszystkie dobre słowa.