Witam ! Od jakiegoś czasu ,oglądam wasze wspaniałe ogrody . Chciałabym się pochwalić moim skromnym ogródkiem , choć daleko mu jeszcze do doskonałości.
Oto kilka fotek z mojego ogródka
róże rabatowe
mostek
oczko
miejsce odpoczynku
latarnia nad oczkiem na wiosnę
Marek
witaj,ja też jestem tu od kilku dni i też mam wrażenie ,że daleko mi do doskonałości.Ale trudno mieć inne jak się ogląda tak wspaniałe ogrody.Mostek jest ciekawy...
Dziękuję ,rose-marku za miłe słowa. Niestety nie wiem jak się nazywa ta róża wielokolorowa, mam ją pierwszy rok, kupiłam ją na targu (miała być żółta).Również dziękuję Tobie Aszko.
róża
bratki na wiosnę
róża pienna (miała tylko jeden kwiat nie wiem dlaczego)
passiflora
oczko z przodu
Niestety nie znam nazw róż które u mnie rosną, jeżeli wiecie to proszę napisać ,będę wdzięczna.
Jeżeli chodzi o passiflorę to uprawa jej nie jest trudna , kupiłam ją w ubiegłym roku w Netto ,przez lato była na działce a jesienią przeniosłam ją do domu ,straciła wszystkie liście więc ją obcięłam. Na wiosnę zaczęła wypuszczać nowe , na działkę wyniosłam ją w maju .
Zasilałam ją raz w miesiącu nawozem do pelargonii i pod koniec sierpnia zakwitła .
Mnie również bardzo miło, że do Ciebie zajrzałam . To ciekawe... A jak długo kwitnie od sierpnia? I jeszcze jedno pytanie: jak mocno ją przycięłaś? Przycinałaś gałązki jak rozumiem i interesuje mnie jaką długość tych gałązek zostawiłaś.