dziś zrobiłem ponad 70 sadzonek z bukszpanu aby na jesieni posadzić na żywopłot ;)

A o to bukszpan z którego czerpałem materiał na sadzonki ;) w oddali rozwalający, sąsiadujący dom - jak byłem mały zawsze się go bałem ale w sumie teraz też bym tam nie wszedł ;) planuję na ogrodzeniu posadzić winobluszcz żeby choć trochę go zasłonić bo zbyt piękny to on nie jest :P

A tutaj tulipany - jeszcze nie rozwinięte ale w końcu pojezierze łęczyńsko - włodawskie to daleki wschód polski więc nic dziwnego

Piwonia też już ruszyła ;)

Jakieś kwiatki nawet nie wiem kto je przytargał ;)

Sitowie już zaczyna się zazieleniać - w tamtym roku z ojcem targaliśmy z wody żeby posadzić na krańcu działki ;)

A to już koniec działki, dalej już tylko zalane torfowiska - ładny widok co nie? Niby te tereny zalane należą wciąć do mojej rodziny, kiedyś była tam łąka i można było suchą stopą chodzić no ale zalała to woda ;) w oddali jest staw, za stawem też tereny błotniste, rosną tam wspaniałe rośliny, gdzieś za miesiąc wybiorę się tam czółnem z aparatem i porobię fotki ;) istna dzicz a ile komarów w lecie . . .