Ogródeczek:) - marivsz
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Byłem przekonany że jest to Foliis purpureis, ale teraz jak pooglądałem inne fotki to już sam nie wiem. Mogę powiedzieć że dziad:) rośnie bardzo szybko, w tamtym roku poprzycinałem go o połowę, a i tak zdążył urosnąć z 50 cm jeszcze. W tym roku przypilnuje go sobie już od teraz:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
- 1000p
A mój perukowiec już przekwita i w niedługim czasie powinny pojawić się peruki:)
W nocy nie miałem spania i z rana pojechałem na rynek- i takie cuś przytargałem

W nocy nie miałem spania i z rana pojechałem na rynek- i takie cuś przytargałem

ogródeczek
storczyki
storczyki
Ładnie u Ciebie a pomysły są super! Gratulacje za własnoręcznie wykonane obrzeża.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
-
- 1000p
Dzięki za odwiedziny, a zakupy juz posadzone;)
Zrezygnowałem dziś z imprezy i porobiłem kilka fotek, oto one:)
A to jakiś skalniak, niepozornie wyglądał, ale kwitnie całkiem;)

A tutaj jedna z trytom, już niedługo powinna zakwitnąć
A to goździk po przejściach:) został się na zime na polu i mu posłużyło, czekam z niecierpliwością na jego kwitnienie, a kwitnie tak- zdjęcie pod spodem

Czereśnie się powoli zaczynają- także zapraszam:)

Zrezygnowałem dziś z imprezy i porobiłem kilka fotek, oto one:)

A to jakiś skalniak, niepozornie wyglądał, ale kwitnie całkiem;)

A tutaj jedna z trytom, już niedługo powinna zakwitnąć

A to goździk po przejściach:) został się na zime na polu i mu posłużyło, czekam z niecierpliwością na jego kwitnienie, a kwitnie tak- zdjęcie pod spodem

Czereśnie się powoli zaczynają- także zapraszam:)

ogródeczek
storczyki
storczyki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Mariuszu.
Miłośniku roślin cebulowych - masz już całkiem sporo.
Rabatki mocno zakręcone ale fajne.
Gratki za pomysłowość.
Całkiem dobrze zapowiada się twój ogródek.
Jak widzę lubisz też pelargonie - to bardzo wdzięczne rośliny.
A na czereśnie daję się zaprosić - bo uwielbiam.

Miłośniku roślin cebulowych - masz już całkiem sporo.
Rabatki mocno zakręcone ale fajne.

Gratki za pomysłowość.
Całkiem dobrze zapowiada się twój ogródek.
Jak widzę lubisz też pelargonie - to bardzo wdzięczne rośliny.
A na czereśnie daję się zaprosić - bo uwielbiam.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
A hej
Oj pelargonie to uwielbiam, ale jeszcze nie zapodałem ich fot. Udało mi się przechować przez zimę w całkiem dobrym stanie także teraz już zaczynajął kwitnąć.... a co do czereśni to mam jeszcze jedną, majową także powoli się już kończy. No ale dojrzewa kolejna, ta co na zdjęciu (jej owoce są żółte, tylko jak je troche słońce przygrzeje to się przebarwiają co widac na zdjęciu) a potem będzie jeszcz jedna pod koniec lipca (o owocach bardzo ciemnych)

Oj pelargonie to uwielbiam, ale jeszcze nie zapodałem ich fot. Udało mi się przechować przez zimę w całkiem dobrym stanie także teraz już zaczynajął kwitnąć.... a co do czereśni to mam jeszcze jedną, majową także powoli się już kończy. No ale dojrzewa kolejna, ta co na zdjęciu (jej owoce są żółte, tylko jak je troche słońce przygrzeje to się przebarwiają co widac na zdjęciu) a potem będzie jeszcz jedna pod koniec lipca (o owocach bardzo ciemnych)

ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Dzięki że wpadłaś, gunera już podrosła... tylko robotnicy ją troszkę połamali
A trytomy maja 2 lata, drugi ich sezon. Co do juk to one kwitły w pierwszym roku po kupieniu i co roku powtarzają kwitnienie. O łopanie nie słyszałem, zaraz poszukam na necie.

ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Andzia1 dzięki za miłe słowa...
Kilka nowych fotek:
Jak wcześniej wspomniała kogra moje ulubione kwiatki. Obecnie mam takie 4 skrzynki pelargonii, i 8 skrzynek krótszych o połowę, nie miałem za bardzo, gdzie je przechować przez zimę i musiały stać w ciemnym pomieszczeniu i wiosną przeszły gruntowne cięcie, ale i tak jest zadowolony...
biedne teraz też są przenoszone z miejsca na miejsce, ale muszą jeszcze trochę poczekać...
Gunera też po przejściach...
Cis nieznanego pochodzenia

I tak z dalszego planu

Kilka nowych fotek:

Jak wcześniej wspomniała kogra moje ulubione kwiatki. Obecnie mam takie 4 skrzynki pelargonii, i 8 skrzynek krótszych o połowę, nie miałem za bardzo, gdzie je przechować przez zimę i musiały stać w ciemnym pomieszczeniu i wiosną przeszły gruntowne cięcie, ale i tak jest zadowolony...

Gunera też po przejściach...

Cis nieznanego pochodzenia

I tak z dalszego planu

ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Mona74 dzięki...
marpa ogrodem zajmuje się również mama:) Część projektu, wykonania to jej robota, ale nie chciała się ujawniać,
także nie wydajcie mnie, że się wygadałem

marpa ogrodem zajmuje się również mama:) Część projektu, wykonania to jej robota, ale nie chciała się ujawniać,
także nie wydajcie mnie, że się wygadałem

ogródeczek
storczyki
storczyki