Grubosz - Crassula Cz.1
No to ja pochwalę się swoim gruboszem. Około 10-lat temu, ktoś wyrzucił w lesie dość pokaźnego grubosza. Mojej mamie zrobiło się go żal i przyniosła go do mnie. Przez kila lat był przeze mnie podcinany i rósł w małej doniczce. Chciałam z niego zrobić drzewko bonzai. Co roku wynoszę go na taras do zacienionej części,dostaje tam również do picia wodę z wywarem z pokrzyw, przed zima wraca do domu. Teraz dostał dużą doniczkę i mimo, że go już nie tnę, nadal zachowuje ładny pokrój. A oto mój ulubieniec:

Pozdrawiam, Beata
Jabe... jestem pod wrażeniem Twojego grubosza, jest piękny
Mój jest też dość duży, albo nie... napiszę inaczej, ma ogromne liście i cały się gnie dlatego musi być podwiązany prawie wszędzie. Ciekawe co z niego wyrośnie... może kiedyś doczekam się takiej grubej łodygi jak ma Twój... Pozdrawiam i załączam zdjęcie 

- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo piękny jest "grubasek" Anuli - widać fachową rękę, myślę, że nie tylko w uprawie gruboszów.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Naprawdę - piękny. Chociaż jak sądzę, to młode drzewko, wygląda jak bardzo okazałe drzewko bonsai. Gratuluję ręki i... pomysłu. Czy mogę skopiować zdjęcie i wykorzystać na Naszym Forum ? Oczywiście Twórca tego dzieła będzie jak najbardziej podany.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.